September 05, 2013

sebenarnyaaaaaa :)

lamaaaa aku pendam entry ni sebenarnya, taip taip padam. taip-taip undo. T__T sebabbbb, i is segannnnn nak bagitahuuu (-__-') korang pernah tak terfikir korang akan buat sesuatu kerja yang korang tak pernah terfikir akan buat? contohnya macammm, belajar bidang perubatan, esok-esok mungkin jadi doctor tibe-tibe dah dewasa esok eh ehhh, jadi pramugara. atau contoh lain, dari kecik impian nak beli kereta myvi jeww sebab myvi tu rasa dah cukup mewahhh contohnyaa tapi bila besar, eh ehh dapat beli BMW fuyoooooo ;) haaa nampak tak, kadang kita cuba untuk merancang perjalanan hidup kita sebaik mungkin tapi percayalah, percaturan kehidupan yang Allah dah tetapkan untuk kita adalah sebaik-baik kehidupan yang hanya Dia tahu sejauh mana tahap kita boleh pegii T__T

Sebenarnyaaaa, lamaaa aku menyepi dari blog dari facebook dari instagram segala sebabbb, sebenarnya aku baruuuu bukak laundry. ;)) kemainnnn kannn nak bagi nama laundry bagai padahal kedai dobiii jewww ponnn. :p mihmihmih. sejujurnya, sepanjang aku hidup, aku tak pernah terfikir atau terlintas dalam perancangan asal kehidupan seorang nadia farahida yang aku akan bukak sebuah kedai dobi. tak pernahhhhh babeee (x__x) sebab aku rasa tak hottttt aaaaa jadi tokeyy dobi niii muahahaha :p tapiii kalau hidup pikir nak hot semata, dah tahun bila nak majuuuuu. tak salah rasanyaa janji kerja aku halal. :) dan tak salah rasanya kita mencuba sesuatu yang baruu ;) 

dan heyyy jangan tak tauuuu, aku baruuuu beli dobi ni dari tuan asal dia 15 hari lepas. Kaw bayangkan macam mana orang yang tak pernah ada pengalaman mendobi ni langsunggggg mengangkang membiasakan diri hahaha ;) mana nak handle dobinya, mana nak handle business lagi satunya, mana nak handle blognya, mana nak handle lakinyaa. haaa semua kena buat dalam satu masa tapi alhamdulillah, aku dah mula membiasakan diriii :) tapiii aku mintak ampun mintak maaf pada semuaaa yang jemput kitorang pegi open house segala tapi kitorang tak dapat pegiiii sorryyyyy T____T macam mana nak tinggal kedai kalau bibik indon aku baruuuuuu je lariiiii T____T heyyy ni nanti cite, siap ada kronologi bagaiiiiii. HAHAHA ;) 

Entry ni takde gambar boleh? ;)) aku belum bersedia untuk reveal rupa dobi aku ni sepenuhnyaaa. Nanti nanti la ehhhh :) the best part pasal berniaga sebuah kedai dobi, walaupun dia tak sehotttt bukak kedai makan kewww, tak sehottt bukak spa keww, tak sehottt bukak office office besaar yang gah itueww keww, yang aku tahuuu, dobi tak memerlukan kita untuk keluar duit hari-hari macam kedai makan nak beli ayam laa nak beli daging laa segala. :) Dobi ni dia paling paling pon kena keluar duit sebulan sekali untuk bayar gaji pekerja, sewa kedai, bil elektrik dan air, dan stok sabun segala tu jewww dahhh. ;)) selebihnyaa, dah tentu tentu masuk poket aku kennnnn. :p hewhewheww. Mana kaw nak, keje glemer hot kemainnn dress up tiptopp tapi gaji tak berapa besar dengan kerja tak hot tak glamer langsunggg. Datang dobi pakai seluar track je tahuuu muahahah :p siap dipandang rendah dihina dimaki perkara biasa tapiii kaw tauu dalam bank aku ada berapa? tak kannnn. :) astagfirullah mengucap nadia mengucap. Senang betul lupa diriiii kuikuikui :p Dahhhh, jangan banyak bunyi. :) Jangan pernah pandang orang sebelah mata walau seselekeh mana pon dia janji dia bahagiaaaaa ;)) 

38 comments:

  1. Ingatkan nak cakap "sebenarnya saya isteri dia"

    ReplyDelete
  2. ooh..patutla lama xde update..baru buka kedai rupanye..smoga bisnes smakin maju yee..

    ReplyDelete
  3. alhamdulillah,tahniah kak yaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa :D

    ReplyDelete
  4. congrats nadia..harapnya kedai dobi berjalan lancar dan murah rezeki..akak dah perasan masa tanya ada sesapa nak keje tuh..beli yang kak dhia punya kan???okey la..
    akak kalo ada duit sedebuk gitu pon nak..hihi..takyah nak maintain diva sangat la kan..asal rezeki halal..poket berkepuk..hehehe

    ReplyDelete
  5. wa....tahniah kak.. :)...semoga business dobi akak terus berjaya n boleh bukak cawangan ke tempat2 lain lagi... :)

    ReplyDelete
  6. hehehehe... dah agak dah... kan last time awk buat entry cari pekerja untuk kedai dobi...

    ReplyDelete
  7. Apek cina yg slalu pakai sluar katok tu jgn igt dia tak berduit.. Padahal dia ceo syarikat.. Bisnes org2 die yg handle.. Hehe.. Contoh la ni :)

    Gud lux adik! Moga sukses

    Malam tadi kol kak nad ek? Sori.... Hp silent huhu!
    Wasap2 ? :)

    ReplyDelete
  8. akak doakn yaya berjaya dlm apa bidang pun yaya ceburi..akak sntiasa ada bila yaya perlukn motivasi atau nasihat..eceh bajet ko pakar motivasi jer hahaha..

    nk berjaya pasti ada halangan tp halangan tu mudah bila kita letak Allah di depan..the power of doa tu besar ya.. ;)

    ReplyDelete
  9. congrats nadia. dah agak dah mesti bizi dgn dobi ni. minta maap jugak tak gi umah nadia ritu, rayyan mengamuk smpai malam pasal camera....

    ReplyDelete
  10. tahniah akak! mane alamatnye...nk terjah ni....hehe =)

    ReplyDelete
  11. patutlah mencari pekerja haritu hehehe

    apa pun thumbs up! ^^

    ReplyDelete
  12. Patut ah senyap je....tiap2 hari singgah sini kot la ada keputusan contest ritu kan...

    Bestnyer lah dah berbisness pulak...
    Semoga success ya dik..

    ReplyDelete
  13. Assalam..salam ziarah..

    tahniah yer... selamat maju jaya..hehehe

    ReplyDelete
  14. Waaa dh ade bisnes lain plak nadia yerk..bestnye.akk ni stkt berangan jela nk bbisnes bagai haha.neway tahniah..

    ReplyDelete
  15. Gud luck yaya..:) dpt bkk bisnes sendiri dah kire hot la tu...:)

    ReplyDelete
  16. Tahniah Nadia, semoga bisnes Dobi akan memberi pulangan yang masyukkk :D

    ReplyDelete
  17. nadia! congratsssssss!!
    dobi kat ne????
    sile reveal ye :)

    ReplyDelete
  18. tahniah sayang.
    dah jadi tokey ni :)

    ReplyDelete
  19. impian saya nak duduk umah..
    dalam usaha nak menjayakannya
    suri rumah berjaya..hehehe

    jom singgah blog saya
    www.freevitamin.my
    ada info menarik dan
    tambahan ilmu didada
    ada yang menarik di sana

    ReplyDelete
  20. wowwwww Nadia --- bagus2222
    selamat menempuh alam perniagaan
    kat mana tu?

    ReplyDelete
  21. dah agak dah... hehe.. takde la tak hot... dobi pun best apa.. janji asyukkkkkkkk...

    ReplyDelete
  22. Buat ape yg kita minat. Dobi pon best ape. Seronok ade bisnes sendiri. Kita sendiri tentukan hidup mati kerja kita sendiri.. Gudluck Nadia..

    ReplyDelete
  23. wah congrats..ok pa tokey dobi..org yg malas membasuh baju sendiri tu hantar dobi jugakkkkk..hihi..

    ReplyDelete
  24. wah! tahniah sangat2. semoga kedai dobi terus maju dan berjaya. kat mana kedai dobi tu?

    ReplyDelete
  25. apa pun, all the best
    semoga trus sukses

    ReplyDelete
  26. congrats adik...what a good start,aka doakan yang terbaik buat nadia...

    ReplyDelete
  27. Wah gud luck moga mkin murah rezeki nadia...

    ReplyDelete
  28. congrates nadia! laundry is in my list too. tp blom jmpe jln nya lg. harap nadia blh share d cni. sekarang tgh activekn diri dgn cosway pharmacy, sesape nak join jd Business Owner n memiliki kedai cosway sndiri dgn modal rm5.3 + rm10k blh hubungi shikin 0193888395

    ReplyDelete
  29. Tahniah.. kagum dgn orang yang ada semangat nak berniaga.. Akak ni je tak berani walau tahu 9/10 rezeki datang dari berniaga...

    ReplyDelete
  30. kalau dekat... senang akak fifi hantar dobi dekat 'laundry' nadia.. sebab skrg malas nak iron kemeje DH.. miahaha.. kantoi sudah..

    ReplyDelete
  31. oh buka dobi kat area mane Nadia?
    ape pun gud luck dik!

    ReplyDelete
  32. wahh!!...congrats nadia! sy pon mcm ada impian nk bukak dobi jugak..hehe

    ReplyDelete
  33. area mana dobi..nak datang minta cuci baju..haha

    ReplyDelete
  34. dobi dekat mana..meh nak datang nak cuci baju

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...