September 27, 2013

Kereta sewa paling murah di Kuching, Sarawak












mentang-mentang laaa musim cuti sekolah dah nak dekat yee haaa kemain masing-masing nak pergi bercutiiii yeee, bestnyaaaaa. selamat bercutiii! ;) pada semuaaaaa yang tanya pasal contact number driver dekat kuching hari tu, sorryyyy korang nadia lambat reply. T__T semuaaa pengalaman bercuti ke kuching korang boleh refer entry nadia di link ni ye, 


1. Pengalaman bercuti di Kuching, Sarawak - Day 1 
2. Pengalaman bercuti di Kuching, Sarawak - Day 2
3. Pengalaman bercuti di Kuching, Sarawak - Day 3
4. Tune Hotel Kuching, Sarawak

kalau korang dah khatam habis semua entry kuching nadia, korang akan perasan masa hari kedua, kitorang ada sewa kereta untuk kegunaan sepanjang hari bersama driver dia sekali kann. setahu nadia, setakat nadia research pasal kereta sewa murah di kuching, dorang adalah yang palingggg murah. nadia suggestkan, kalau korang nak pergi bercuti secara senang hati lapang dada tanpa perlu pening-pening kepala cari jalan di kuching yang mahaaaaaa la simpang siur dia, better korang book kereta sekali dengan driver. heyyy kaw tau ke jalan pegi serikin kalau signboard jalan pon takde T____T dah la jauhhhh. (-__-')









haaaa kesimpulannya, korang boleh call cikgu halid di 016-8559792 atau 012-8871250 ni yee. haaa ni bukan entry iklan berbayar ye harap maklum :) ni aku share sebab kitorang pernah guna dan servis dia adalah tiptop. sharing is caring laatuewww :p dia akan tungggggguuuuu je korang sepanjang masa cakap je nak pegi mana. semua dia bawak :) nanti pepandai la korang deal dengan dia yeeee nak berapa jam ke, nak berapa ringgit keee. sebab time aku dulu, dorang caj RM150 untuk sepanjang hari dari pukul 8:00 pagi hingga 5:00 petang. dan dia adalah yang paaling murah sepanjang aku study google sebelum pergi kuching dulu. tapiiiiiiii, tak tauuu la kan harga sekarang berapa sebab harga minyak kereta kan dah naikkkkkkk mihmihmih :p selamat bercuti semuaaaaaaa. :) kek lapis seketul dua jangan lupa ehhhh ;) *sambilmatakelipkelipmuehehehe :P



55 comments:

  1. Nadia, tq so much!!!!! :D hari2 dok bace trip kuching ni..mihahahahhahaha...
    i jenis takut nk travel, nak2 g berdua je dgn hubs, tq2,

    ReplyDelete
  2. hai
    sy dlu..gi kuching...satu famili..mmg ramai la..kami amik pakej homestay..2 biji rumah yg sgt selesa dan 2 van..beserta driver dan duit minyak..4 hari 3 mlm..kalo tk silap...pagi sampai tgh mlm..rm2,800.00
    rasanya mmg berbaloi sgt

    ReplyDelete
    Replies
    1. blh tlong bgtau tak apa nama homestay yg korang stay tu? Ada number tak?

      Delete
    2. Taman heritage..

      Delete
  3. wahh....thanks nadia for da info....sng sket nk berjalan di sarawak nnti...hee..;)

    ReplyDelete
  4. Assalamualaikum..salam ziarah!!

    Jemput ziarah blog saya ;)
    http://supplementforall.blogspot.com/

    ReplyDelete
  5. memang berguna entry ni , jadi panduan yang nak ke sana kan ..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tersangat berguna...tq..

      Delete
  6. email 1st tu dari saya.. hihi.. tq sngt! itinerary nadia bnyk mmbantu tini! :)

    ReplyDelete
  7. jalan kat kuching memang simpang siur.. teringat mase pergi sane tahun 2010.. dengan takde GPS.. print google map cari jalan kot!~

    ReplyDelete
  8. pasni semua p sarawak telefon cikgu tu..hahhaa

    ReplyDelete
  9. Aha baru lepas boking ngan cekgu ni.. bagus melayan kita n banyak bagi idea tempat2 menarik

    ReplyDelete
  10. Aha dah try tanya n dah boking tuk bulan april nanti... Namanya cekgu halid kan... peramah n banyak bg idea tpt2 menarik n harga pun berpatutan..

    ReplyDelete
  11. saya nak sewa kereta mpv..selama 10 hari..berapa?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Semua nya 1300...boleh tak?

      Delete
  12. cekgu tu ade kete viva je ke?

    ReplyDelete
  13. Betul2 murahlah..thnx nadia...

    ReplyDelete
  14. Thanx for the info,
    memang tengah cari driver gak ni kat sana untuk jalan2.. heee

    ReplyDelete
  15. Thnx...info yg amat berguna...hehe...slmt bercutiiiii

    ReplyDelete
  16. terbaikk..sangat2 berguna...

    ReplyDelete
  17. memang murah giler

    ReplyDelete
  18. banyak rupanya tempat menarik di kucihing ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang byk..klu nk dtglah ke kuching...

      Delete
  19. Terbaik nadia...memang murah...

    ReplyDelete
  20. πŸ˜€πŸ˜πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘†πŸ‘†πŸ‘†πŸ‘†πŸ‘†πŸ‘†πŸ‘†murah sang at...

    ReplyDelete
  21. Sangat murah...dh cuba call untuk booking..hehe..thnksss..

    ReplyDelete
  22. Assalammualaikum..nak tanye..van ada tak?

    ReplyDelete
  23. Terbaiklh kereta sewa di kuching

    ReplyDelete
  24. Tersangat murah....thnks...hehehe

    ReplyDelete
  25. Entry yg sangat berguna...terima kasih...bolehlah jalan2 d kuching...

    ReplyDelete
  26. Terbaeeeekkkkkkk...

    ReplyDelete
  27. Terima kasih ye nadia

    ReplyDelete
  28. Sangat..sangat..sangat..murah..murah..murah...

    ReplyDelete
  29. Assalammualaikum..mpv sehari berape ye?

    ReplyDelete
  30. Assalam....info yang sangat2 berguna...thanxx....

    ReplyDelete
  31. Kereata sewa terbaik @kuching swk...

    ReplyDelete
  32. Assalamm..terbaikkk

    ReplyDelete
  33. selamat berpuasa....salam ramadhannn...

    ReplyDelete
  34. CIKGU HALID 0128871250August 6, 2015 at 9:51 AM

    Thanks... NADIA...sy akan buat yg terbaik semampu sy...

    ReplyDelete
  35. Info yang sangat sangat berguna..terima kasih..

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...