September 26, 2014

nama sebenar bunga :)


ramaiiiiiiiiiiiiiii yang tanya aku, kenapa panggil bunga dengan nama bunga? memang dalam nama betul dia ada perkataan bunga ke ape? hihi :) seperti yang semua sedia maklum, yesss aku dengan syafiq memang panggil bunga dengan gelaran bunga sebabbb ntah, dah terbiasa dari semasa mengandung lagi. kan aku pernah cite dalam entry nii macam manaaaa boleh terstart dan terpanggil dengan nama bunga. ;)) oh bukan aku dengan syafiq je, boleh dikatakan majoriti keluarga dan kawan-kawan rapat aku memang dorang dah terbiasa panggil bunga dengan gelaran bunga. mungkin dorang pun soooo sweettttttt macam aku dengan syafiq. mihmihmih. :p 


pada asalnya kitorang cubaa untuk masukkan nama bunga dalam nama sebenar dia tapii macam tak sesuaiiii sebabbbb, syafiq nama pangkal dia ada nik. Nik Asyraf Syafiq. dia still nak meneruskan tradisi nama nik dekat depan nama untuk anak-anak dia. soo tak ke kelakar kalau aku letak nama Nik Bunga binti Nik Asyraf Syafiq. HAHAHAHA. sebelum orang lain gelak baik aku gelak duluu. :p HAHA. haaa nampak takkkk. tak sesuaii kann. lainnnlahh kalau nama bunga semata-mata. Bunga binti Nik Asyraf Syafiq. haaaa gituewwwww. takde la pelik sangat bunyi dia. hikhik. ;)) kalau la betul nama sebenar bunga adalah bunga, senanggg hidup aku pilih nama adik-adik bunga esok. ok mula-mula bunga, anak kedua daun, anak ketiga dahan, anak keempat batang. batang? oiiiiiiiii macam serammmmmmmmm je! HAHAHAHA. :p 

ok berbalik kepada nama bunga, jadi lepas kitorang dah habis pikir semasak-masaknya, kitorang bersepakat untuk letak nama sebenar bunga dengan nama lain. maka terhasillah nama Nik Adelia Syazwina binti Nik Asyraf Syafiq niiiiiiii. :) 


haaaaa, ni laaa nama sebenar bunga. tapiiiiiiiii, kitorang still panggil bunga dengan gelaran bunga sebab aku rasaaaa bila setiap kali sebut 'bunga', feel dia macam sesuatu sangattttt. rasa macam anyonyonyoooo sayanggnyaaa. macam korang panggil boyfriend girlfriend korang hubby kee, bie keee, baby ke haaaaaa. kenapa tak panggil c ke d ke e? ;p mesti sebab bila korang sebut hubby ke bie ke baby kee mestiii korang rasa macam alooololoooooo manjanyaaaaa. anyonyoooo sayanggnyaa. kan? haaa gituuu laaa. bila aku panggil bunga dengan gelaran bunga, it make me feel different. ;) kelainan yang datang dari hati yang penuhhhh dengan kasih sayang iniii. :)) bungaaaa, esok-esok kalau orang tanya nape orang panggil bunga dengan nama bunga? bunga jawab jee bunga adalah nama manja yang mummy daddy panggil untuk bunga. :)) tapi nama sebenar bunga adalah Nik Adelia Syazwina. :) jadi oleh disebabkan bunga ni banyak sangattttt nama :p, tak kesahhh la orang nak panggil bunga dengan nama apee. bunga bolehhh, adelia boleh, syazwina boleh, nadia je tak boleh sebab tu nama mummy bunga. muehehee :p


27 comments:

  1. Assalamualaikum bunga..
    Comel btul!
    Tahniah ye

    ReplyDelete
  2. bunga,daun,dahan,pucuk,pucuk ubi,hah sesuaii.hahahaha.kelakor lah yaya.hahahaha.bunga sangat sweet.panjang namanya.sama mcm princess,hahaha.

    ReplyDelete
  3. Alooloooo..comey sgt bunga ni..ok lar nanti anak akak nk letak kumbang..hahahahah

    ReplyDelete
  4. hai bungaaa.. klu anak laki nt pggl kumbang..hehehe

    ReplyDelete
  5. cantiknya nama......secantik orangnya.......tahniah sis.....cute betol beby bunga...

    ReplyDelete
  6. mama nak panggil "Munge" boleh tak..sebab rasa so sweet plak bila sebut bunga ala2 pelat gitu...hikhikhik

    ReplyDelete
  7. Ape yg penting kelahiran bunga make ur life beter..kegembiraan x terkate! Moge bunga tros bg sinar dlm fmly awk nadia.

    ReplyDelete
  8. Ape yg penting kelahiran bunga make ur life beter..kegembiraan x terkate! Moge bunga tros bg sinar dlm fmly awk nadia.

    ReplyDelete
  9. Bila pggil bunga menampakkn macam comel ja...

    ReplyDelete
  10. Alhamdulillah..sedapnye nama sebenar bunga. Semoga jadi anak yg solehah ye.. ^^

    ReplyDelete
  11. Bunga cinta lestari..huhu..baiklah mama bunga..#takkelako

    ReplyDelete
  12. adelia tu nama me reserve utk my babygirl..tp tak dpt2 girl wpun dh 3 kali try..so dh tutup kedai. terima 3 boboys seadanya ;)

    ReplyDelete
  13. assalamualaikum yaya.. cute sangat bunga ni. nanti ada masa free umi sheila datang jenguk awak ye. heheheee skrg busy jaga Adam kat rumah. hihiii ~~~

    ReplyDelete
  14. Hai dear..salam perkenalan. nama sy nuha. comel la baby awak..comel sangat! mine teringin nak namakan anak dgn nama bulan. tapi awal2 mendapat tentangan hehe

    btw jemput singgah blog nuha ya. nuha ade share pasal aiskrim.

    www.nuhahayati.blogspot.com

    ReplyDelete
  15. yeay! kita dua geng bunga. sama2 NIK. kiukiu :3

    ReplyDelete
  16. Adelle pls.. tapi tetap panggil bunga jugakk hahahahaaha

    ReplyDelete
  17. ololo comeynya bunga..meh nak cubit pipi ciked =P

    ReplyDelete
  18. adelia pun sweet :-) bunga bunga cinta

    ReplyDelete
  19. awin plesss, mila suka nama awin.nama awin orgnya cantik-cantik.bungaaa pun boleee gebu sangat awak nie...

    ReplyDelete
  20. hihihi mujo dah baca sejarahnya dari awal dulu ...

    ReplyDelete
  21. Amboi nama...bunga oh bunga...omey2

    ReplyDelete
  22. Mmg best panggilan bunga..semoga bunga mbesar jd bunga yg solehah.

    ReplyDelete
  23. tak kisahla nama apa-apa pun..yang penting ada nama..hahaha..

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...