September 29, 2014

photoshoot baby newborn dari thephotolicious



bunga ni sejak dari dalam perut lagi mak bapak dia dah ajar berkecimpung dengan kamera :p mak dia laa yang lebih, bapak dia tak berapa sangatttt hihihi :p jadi, bila lahirnyaaaa si bunga ni, makin menjadi-jadi laaa tebiat akuuu. :p sebenarnya, dah lamaaaaaaaaaaa aku berangannnnnnnnnnnnn, kalau ada anak esok, time dia baru lahir aku nak teruss buat photoshoot untuk baby sebab aku selaluuuu tengokkkk alaaaaa comenyaaaaaa babyy yang baru lahir posingg macam-macam gaya. jatuh hati sangatttt. dorang kan lembut lagi, jadi kaw letak la tertonggeng ke tergolek ke dorang semua pasrah. 

so sekembalinyaaa aku dari kampung lepas bersalinkan bunga, aku terus contact kak kay dari thephotolicious untuk shootkan gambar bunga. nape aku pilih thephotolicious bukan photographer lain? sebabbbbb bila kita bermain dengan bayi ni, bukan semuaaaa orang expert dalam bidang lembutnyaaaa tulang bayi. sejauh manaaaa boleh lentur badan dia. sepantas manaa kita kena buat kerja untuk dapatkan shoot yang terbaik. aku dah laaaa spesis susah nak dapat anak T____T kau ingat senanggggggg aku nak bagi orang tunggang terbalikkan anak aku. T__T jadi hanya yang betul-betul pakar dan dah selalu bermain dengan bayiii jeeee aku pilih. mahal sikit pun mak pasrah nakkkkkkk. janji ada gambar cantik untuk buat kenang-kenangan dan janji anak aku tak sakit. dah. (-___-') lagipunnnnn selepas 4 tahun kawen baruuuuu dapat bungaaa. (-__-') kalau setiap tahun keje aku beranak je memang takkkkkkkkkkkk laaa aku nak photoshoot segala HAHA. asal nak photoshoot mengandung, asal nak bergambor mengandung. amboiiiiiiiiii kaw ingat aku kilang proses anak? :p HAHA. 

ok berbalik kepada photoshoot bunga, masa photoshoot ni umur dia genap 30 hari. kalau ikutkan, dorang prefer baby yang fresh from oven macam time 7 hari keee, 10 harii kee janji yang 30 hari kebawah sebab time umur macam tu tulang temulang dorang semua still lembut dan boleh lentur lagi. kau letak la gaya apa dorang mengikut jee tapi bila dah umur 30 harii, tulang kan dah start menguat. jadi tak semua posisi baby tu akan mengikut. akan ada sesetengah pose kita letak je dia meraung. tu maknanya dia tak selesa. macam kes bunga, dalam masa dua jam kak kay shoot, asal dapatttttt jeeee sebab bunga macam tak selesa sangattt tapi kak kay memanggg expert. pantasssss dia buat kerja untuk dapatkan shoot yang terbaik punya pasal hikhik. ;))
 
 

dalam masa lebih kurang dua jam yang dorang shoot, ada dalam 600 lebih keping gambar antaranyaaaaa



















oiiii takkk larattt akuuu nak letakkk semuaaa gambarrr. :p kang ada yang muntah hijooooo asyik tengok muka bungaaaaa jeeee hihihi. ohhh kalau korang perasan, ada sesetengah gambar badan atau muka bunga merah-merah kannn. haa tu bukan sebab kena gigit nyamuk ye bukannnn. ;) bunga ni kulit dia cepat sensitif. macam alah bulu-buluan kee sentuhan kee yang banyak-banyak kali kena sentuh. contohnya aku ciumm dia banyak-banyak kali kann haaa siapp. mestii merah-merah badan dia tapiii merah ni jenis yang tak lama. dalam 15 minit nanti hilang balik. ramaiiiiiiiiiiiiiii yang tanya aku berapa harga untuk shoot baby macam ni. setahuuu aku, untuk newborn shoot dengan thephotolicious, dorang ada tiga pakej. pakej RM1000, RM1500 dan RM2000. untuk bunga ni aku amek pakej RM1500. untuk pakej RM1500 aku dapat unlimited shoot selama dua jam, soft copy yang dorang burn semua gambar, seketul frame gambar bunga macam nii


dan sebuah album yang macam buku majalah macam nii,


ituuu jeeee. :)) ok dahh, nanti sape-sape nak shoot newborn boleh try dengan thephotolicious yee. sekian dulu dari bunga dan mummy bunga yang time ni berusia 30 hari. ;))



28 comments:

  1. Cantiknya... rasa nak buat juga untuk my new born...

    ReplyDelete
  2. amboi mummy berseri betul aku tengoknyaaa macam sweet 17 haha...

    ReplyDelete
  3. Assalamualaikum yaya, lawanya gambar bunga. geramnya..pandai bunga posing. bunga nanti lepas raya haji kita jumpa ekk. umi sheila busy sikit kat rumah. hehehe ~~~

    ReplyDelete
  4. nadia dah kurus lahhhhh... fewittt apa pun comel2 la gamba bunga tu.

    ReplyDelete
  5. cantikkk sgt² gambar bunga ni .. mmmg berbaloi dgn harganya ... alahai nadia slimmnya 30 hari dalam pantang, x macam berpantang pun kuikuikui ... ;p

    ReplyDelete
  6. omeyyyynye...serius comel pic yang bunga bertongkatkan dagu tu..

    ReplyDelete
  7. Mak bunga kurusla..wahhh!!!
    Cantik btul gmbr2 yg derang ambk..takpe..berbaloi sgt sbb 4 tahun punya penantian kan.

    ReplyDelete
  8. Ida perasaan satu je, ayat sekembalinya!!! Kemain semenjak dua menjak jdk mak mak org ni, tatabahasa kaw sgt cantik mummy!! Hahahaaha bai munga.. rindu munga! #muahciked

    ReplyDelete
  9. wah cantikk nyer bungaaaa;)
    my baby sorang pon x der photoshoot..rugi rasenyer..leh simpan utk kenang-kenangan

    ReplyDelete
  10. memang comey sungguh nie...geram auntie tengok dia...

    ReplyDelete
  11. Nadiaa. cepatnya kurus & bunga comel gile. pandai je pose. xsabar nak jupe ni. bagi kuat dulu tulang tu sebab iday xreti dukung baby. hahaha

    ReplyDelete
  12. alamak...comei sangat nih geram tengok..yang bukak mata tu memang cun giler... bunga yang sepet..hahaha*mummy jangan marah..

    ReplyDelete
  13. memang worth it laaa sbb pics sgt cantik!! my baby dh nak masuk 60 hari pun jumaat ni..tak dpt ler PS hehhehe bajet pun nan hado apatah lg anak ke3 dh kan hahahah time anak sulung..masa 1st bday pun i pegi buat studi PS tu..beria2 gitu abih dekat RM400 gak :) sanggup sbb anak sulung heheheh

    ReplyDelete
  14. Comeynya.. geram tengok.. eyza pun dulu selalu berangan kalau ada anak nak buat photoshot macam ni.. tapi apakan daya..xde rezeki lagi nak ada anak sendiri..

    ReplyDelete
  15. bunga comey mcm mamanyer :).. salam kenal

    ReplyDelete
  16. comel sangat...hish...geram jek tengok...comel comel comel!!!!

    ReplyDelete
  17. Saya penah tgk dlm safia tv9 rasanya thephotolicious ni..mmg kagum la

    ReplyDelete
  18. Bestnya dapat buat photoshoot tuk bby.. ;)

    ReplyDelete
  19. bestnye dpt amek gmbr bby mcm ni.. i dulu berangan jugak tp takde rezeki mel..huhu..sedih tul...

    ReplyDelete
  20. Comelnya Bunga.. Geram nak dukung.. 4 tahun penantian nak dapat bunga ye.. Saya pun dah 3 tahun lebih berkahwin tp still belum ada rezeki nak ada baby.. Sedih jgk kadang2 tapi pikir2 balik perancangan Allah itu adalah yang terbaik.. Doa2 lah lepas ni ada rezeki saya nak bercahayamata secomel Bunga.. ^^,
    Rosmiza Ali Official Blog™

    ReplyDelete
  21. wahh bestnya.. comel sungguh bunga :D

    ReplyDelete
  22. munga comelll.... tapi mama jijie takdapat nak pegang lama..affan jelesss...

    ReplyDelete
  23. MasyaAllah....comelnya bunge, cute miut gitu.....tahniah nadia dan suami...

    ReplyDelete
  24. comelnya bunga masa buka mata..bab gambar ni yang excited hubby la..hehee..die dah tunjuk cara amik gambar baby nanti..haaahahhaa

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...