June 05, 2014

kisah maternity photoshoot si bunga ;)

kalau sebelum-sebelum ni, asal tersnap gambar perut buncit terlebih mesti nak delete atau cepat-cepat snap yang lain konon nak tunjuk perut kurus pinggang slimm bak kerengga gituuuewww. :P sekarang dengan penuh bangganyaa aku nak tunjuk perut yang maju kedepan bagai sang juara tanpa perlu berselindung lagi dahhhh kikikiki ;) sebenarnya maternity photoshoot ni last minit punya planning. asalnya aku nak buat time dekat-dekat nak bersalin nanti tapi oleh disebabkan due aku adalah jatuh time bulan puasa, memang takkkk laaa nak berphotoshoot segala time bulan puasaaa kann. jadi mohhh la kita buat awal-awal. haaa sebelum ada yang muntah hijau, meh aku warning awal-awal. :P entry ni korang akan hadapppp muka aku laki bini berdozen-dozen. jadi kalau rasa geli tekak geli ketiak segala, better korang jangan teruskan pembacaan. HAHAHA. ;)


time photoshoot ni aku mengandung genap 31 minggu. haii bungaaaaaa. ;)) awak 31 minggu dalam perut pon dah start berphotoshoot kemainnn. mummy dah tua bangka baru tauu photoshoot tu ape. kesiannn kann mihmihmih ;)



aku rasa gambar ni macam lucahhh sikit kihkihkih sebab syafiq dengan selambanyaaa boleh pegang-pegang secara open giniii. :P demi gambar terbaikkk kata kawww. ;) KAHKAHKAH. selalu memang takkk laa syafiq nak usap belai aku segala depan orangg. :P dia depan orang kemut-kemut malu. belakang orang pintu kerusi mejaaa ponnn dia boleh langgar kalau datang tak menyabo dia kohkohkoh. ;) mungkin sebab abg jamar si photographer ni kitorang dah lama kenal dan sekampung. so tak jadi masalah untuk laki aku beraksi. selalu kalau orang tak kenal, jangan cakap dia, aku pon kakuuuuuu. muehehe. ;)


berattt keee sayanggggg? takkk kannnn? :P boleh lambung-lambung lagiiii kannnnn. :p hikhik. haaaaaa ramaiiiii yang pm aku dekat facebook tanya kat mana tempat kitorang photoshoot ni. alaaaa, dekatttt jeee sebenarnyaaaaa. nanti korang boleh pegi photoshoot dekat sini jugak tauuu. ni dekat Taman Saujana Hijau, Presint 11, Putrajaya. besarrrr gileee tempat ni. kitorang sempat tawaf 1/4 bahagian jeee sebab time ni dah nak hujan. T____T



nampak tak signage BABY NAS tu? haaa gigihh tauu ida buattt. thank you soo muchhh idaaa. N.A.S tu adalah huruf depan nama baby nanti. samaaa macam nama bapak dia, Nik Asyraf Syafiq. panjangg kemainnn namaaa awak nantiii tapiii oiiiiiiii jangan tak tauuuuu, kiri kanan belakang depan semuaaaa kawan-kawan sedara mara kitorang dah start panggil dengan nama 'bungaaaaaa' sedangkan asalnya, syafiq je panggil anak dia bungaaa. ;) hihihi. bunga pon bungaaaa laaa, janji awak sihat sempurna. amin. :)



kemainnnn tauuu main jemur-jemur baju segalaaaa. padahalll, langit dah mendunggg. hujan dah nak turun time niiii. takpeee, terusskannnn. hihihi






dannnn jangan tak tauuuu, mereka la orang kuat disebalik tabir photoshoot maternity bunga niiii. ;) muka-muka ni laaa yang asyikkkkk paksaaa aku senyumm yaya senyummm. senyum biar nampak ikhlas yaya jangan nampak paksa malas-malas. HAHAHA. aku rasa nak panggggg je sorang-sorang. :P dah habisss ikhlas dahhh aku senyum. :P mungkin sebab pipi aku dah macam roti pau, sinar keikhlasan tu dah tersorok sikit. HAHAHHAA. ;p andi, ida, nory dan zul. milo dengan mak tak boleh join sebab ada hal last minit. kalau tak aku ada 4 dayangggggg senandung baju seragam kiri dan kanan. hihihi


haaa sebelum terlupa, kalauuuu korang sedang mencari photographer yang hasil kerja dia memang ohsemmmmm dengan harga yang semua orang mampu bayar, aku sangattttt merekemen abg jamar photographer kitorang ni. korang boleh buat pakej sendiri sesuka hati nak shoot dan burn sajeee kee, nak shoot dia cucikan sekali kee. semuaaa boleh laaa. tak kesah untuk event photoshoot ape sekali pun. birthday ke, anniversary ke, weeding ke, tunang ke, maternity ke, berendoi keee senang cite sume boleh laaa. nanti korang kontek dia sendiri dekat sini ehhh, 

Email: mjdetroit83@gmail.com
Sms/ Whatsapp: 016-2331341

to be honest, sepanjang aku berphotoshoot selama aku hidup, harga dia paaaling murah setanding dengan kualiti dan hasil kerja diaaa. selamat berphotoshoottt semuaa. nanti nak photoshoot jangan lupa contact abg jamar ehhhh. ;))

 



31 comments:

  1. Assalam Yaya..

    wah bestnyerrrrrrrrrrr gmbo nih.....!!
    bestt!!
    bestt!!
    besttt!!!


    sume best222..!!

    tu jer nak ckp..hehehehe...

    ReplyDelete
  2. wah ...cantik sangat tempat tuh .. and sis pon sangat comel bila pregnant .. :) rajin rajin jalan taw .. hehehe

    ReplyDelete
  3. tempat ni mmg femes tuk photoshoot. hari tu wat photoshoot sini, penuh dengan org lain wat photoshoot gak.. hihi.. btw, due kita hampir2 sama.. tengah tunggu masa je ni..rasa tak larat pun ade..

    ReplyDelete
  4. memg berseri-seri macam pau roti kekdahnyaaaa....cntik giler abang jamar shoot. murah pun murah

    ReplyDelete
  5. amboi photoshoot bgai ya kak. haha smoga bunga selamat lahir dgn selamat ya ;)

    ReplyDelete
  6. nnt boleh photoshoot anniversary dengan JMR...cantik gambar2 nyeeee... :)

    http://www.lyzafisol.com/

    ReplyDelete
  7. assalamualaikum yaya, comelnya! sheila tak dan nak buat maternity shoot... tempat ni memang cantik! tak sabar nak tgu bunga keluar... boleh kawan dengan baby MAH ~~~

    ReplyDelete
  8. Ok..terbeliak kejap NAS..hahaha..omel angat2..semoga semuanya berjln lancar nanti.yaya n bunga selamat.

    ReplyDelete
  9. Ok..terbeliak kejap NAS..hahaha..omel angat2..semoga semuanya berjln lancar nanti.yaya n bunga selamat.

    ReplyDelete
  10. Mommy nadia...cantik ye kamuuuu...sungguh tak sangka husband and wife pandai berphotoshoot....pandai reka props cantik2...lg satu akak puji korang cari bju jubah yg sgt ohsem...so sweet....moga dipermudahkan ye dik....

    ReplyDelete
  11. auww..sweet sangatt..gambar pun cantik-cantik..semoga nadia dan baby selamat dan dipermudahkan..

    ReplyDelete
  12. siyes sgt besh!!
    berapa yer ratenya...
    dress nadia pakai sgt cantik!!

    ReplyDelete
  13. doa yg baik2 ye..buat adik suami isteri..
    semoga selmt deliver bby yg siht dan comel..

    ReplyDelete
  14. CANTIKNYA.. COMELNYA.. SEMUA LA BEST DALAM GAMBAR NI... SWEET SANGAT..

    ReplyDelete
  15. amboi bunga...dah berphotoshoot...ahkak ni pun tak prnah berphotoshoot bagai lagi..hehe

    semoga bunga lahir dengan selamat ye nadia :)

    ReplyDelete
  16. comelnya... membulat perut nadia ... hidung kembang kemahin, syafiq pun sporting je possing ... kalau kameraman x bape kenal mmg memalu sikit kan.. ni dah kenal okelah.. tu baju bunga semua di gantung mendoda sungguh warna warni.

    ReplyDelete
  17. buat kenangan ;) but honestly manyak catik woo

    ReplyDelete
  18. nice bebeh...rugi tak dapat join kat putrajaya tu...nanti repeat lagi ek, lepas bunga, cendawan n pakis plak menanti...yeayyy photoshoot lagi...heheheh

    ReplyDelete
  19. thanx korang!!!! lps ni boleh amik gmbr bunga lak..mek bunga!

    jamarbahar[dot]com

    ReplyDelete
  20. wowwwww ---- ada baju baby sekali ---- kreatif

    ReplyDelete
  21. ceria sangat pic2 semua! bahagia! hahaha..

    ReplyDelete
  22. mcm taw2 jer nak ty photoshoot ngn sape...mmg cunss2 ahh gambo...nice..have a safe delivery mammy n bunga..;D ;D

    ReplyDelete
  23. cantik..siap ada baju baby lagi...

    ReplyDelete
  24. Cantiknya sesi photoshoot...teebaikkk

    ReplyDelete
  25. ✂ 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 A B C D E FJune 15, 2014 at 7:39 PM

    hmm

    ReplyDelete
  26. nadia, nak tanya, while mengandung ni, nadia consume ephyra tak? if yes, dari bulan ke berapa nadia starts consume?

    ReplyDelete
  27. nadia, nak tanya, while mengandung ni, nadia consume ephyra tak? if yes, dari bulan ke berapa yang nadia starts consume? thanks :)

    ReplyDelete
  28. wah.. menarik ni.. rase macam nak buat family photoshoot pulak.. comel nadia mase pregnant!!

    ReplyDelete
  29. cuweetnye...mommy to be. jemput la ke blog saya ye. fiza rasib- thelovelyartlover

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...