June 26, 2014

Buffet Ramadhan di Bangi Golf Resort


boleh tak mukaddimah cerita terus letak gambar kambing seketul berbogel mesra gini? :P HAHA. konon menggodaaaaa selera laa ni start start cerita terus letak gambar kambing golek kennn. hihihi. ;)) ehhh tapi betul apa, aku peghatiiiiii jee selalunya stall kambing golek mestiiiiii antara yang palinggggg ramai orang beratur. sedappp kann. dan percayalah, dalam banyak-banyak hotel atau resort yang menyajikan kambing golek time berbuka puasa, Bangi Golf Resort adalah satu-satunya resort yang berani menjanjikan, kambing golek dorang takkannnn habisssss. selagi ada permintaan, selagi itu dorang akan hidang kambing ni. takde istilah maaf ye dikkk, kita peruntukkan 2 ekor kambing je sehari. jadi kambing untuk hari ni dah habissss sebab ramai sangat yang beratur tadi. haaaa takde takde. ni Chef Kamarudin selaku ketuaa chef dekat sini yang bagitau time media tasting hari tuu. ;) kan cheffff? hihi. ;))


jadi sangatttt la berbaloi kalau korang berbuka puasa dekat sini nanti sebab boleh makan kambing sepuas-puasnyaaaaaaaa. ;) ehh korang jangan risauuu, bayar mahal-mahal takdenye dorang hidang kambing golek semataaaaa. :) ada beratussss jenis makanan yang dorang akan hidangkan. nama lagi buffet ramadhan kann. makan laa beratus-ratus makanan tu sepuas-puasnyaaa. :) mantik aku nak tepek beratus gambar makanan dekat sini huhu. tapi korang jangan risau, dorang serve semuaaa jenis makanan termasuklah masakan western ke, masakan melayu ke, ehh semua ada la senang cakap. 













dan haa sebelum aku terlupaa, dalam beratus makanan dekat sini, telur dekat bawah ni adalah antara dorang punya makanan treadmark. ni nama dia Saus Vide Eggs with Mushroom Espuma. dia telur separuh masak jee sebenarnya tapiiiiii ntah dia punya sedap aku tengok sorang-sorang makan sampai 3-4 mangkuk sorang kottttt. ada yang rasa blackpepper, ada yang rasa kicap. ehh ada rasa macam-macam laaa. sedap sangattttt niii. menyesal tak sempat rasa sebab aku sibuk bergosip kejadah sangattt HAHAHA. ;p nanti korang try tauu!




oiii seronokk kemainnn masing-masing dekat meja kitoranggg. sambil tangan menyuap, sempat lagiiiiiiii kannn kita bergosip. HAHAHA. semua gambar makanan meletup devasss dekat atas ni adalah jasa dari blog abam pojie pappappap sebab gambar kitorang entah macam mana boleh error tak boleh bukakk je semua sadis tauuu. T__T thank you abammm seluar hijau hensem kpop kpop gituuuuwww. ;) hihihihi. haa nanti 5hb julai ni insyaAllah kalau aku belum bersalin lagi, kalau takde aral melintang kitorang pegi makan dekat sini lagii. jommmmm laa sape-sape nak join mehhh. jumpa dekat sana yeee. kalau korang nak pegi nanti, korang call dulu untuk beli voucher tau sebab kalau beli voucher dewasa sorang RM50 nett, kanak-kanak RM25 nett. kalau korang walk in main terjahhh je harga dewasa adalah RM65 nett. beza RM15 kannnnnn sorang banyakkk tuuuu. ;) so adalah better korang beli voucher siap-siap. 


untuk tempahan, korang boleh terus call 03-89253728 atau 03-821000265. 

ni alamat dorang ye, 

Bangi Golf Resort Restoran
No. 1 Persiaran Bandar
43650 Bandar Baru Bangi
Selangor Darul Ehsan
 
 

10 comments:

  1. assalamualaikum yaya.. terliur ohh tengok makanan lazat gini... cepat2 keluar bunga... umi sheila nak jumpa mummy yaya, mila, ida, nory, iza... rindu setahun tak jumpa Y____Y"

    ReplyDelete
  2. Bw @ 2.02am dan terjumpa kambing telanjang nih tau tak ape perasaan tu............????

    keghairahan nak mkn kambinggggg weiiii nadddddddddddddd :p

    nasib baik x ngidammm..hahaha

    ReplyDelete
  3. Sedapnya makanannya... menarik untuk diterjah ..

    ReplyDelete
  4. memang masih ingat lg kelazatan juadah di sana ituhari...pcl makan lebih drpd 4 mangkok telur tu taw !! haha

    ReplyDelete
  5. dalam banyak² gambar.. mmg kambing yg mengoda huhuhuhu

    ReplyDelete
  6. menarik giler makanan2 dia.. bestnya...

    ReplyDelete
  7. tempat ni mmg awesome.. shad pernah buat gathering kat sini.. dinner dgn kawan2 satu course.. :D

    ReplyDelete
  8. Cik2 n puan2 blh dptkan harga voucher dgn lebih murah di BGR Ramadhan Buffet ni. Sila hubungi Cik Suliani.

    0172661092...

    ReplyDelete
  9. Salam...siapa2 nak dapatk harga istimewa n murah blh contact no. ini...
    Suliani : 0172661092.

    ReplyDelete
  10. ok foineee..pose lg...sbr ajela

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...