July 02, 2014

dekorasi ruang tamu

lamanyaaa tak cerita pasal dekorasiiii. boleh tak hari ni aku nak sambung cerita pasal deko-deko? hihi ;) asyik cerita pasal anakkk jee kang orang kematu nak baca blog aku. muahaha ;) ok hari ni aku nak cerita pasal dekorasi ruang tamu. sebenarnya rumah aku ada dua ruang tamu. satu ruang tamu untuk kitorang melepak tengok tv, satu lagi ruang tamu yang jarang guna sebab jauh sikit dari TV. tapiiii kalau kalau datang peel malas aku, ruang tamu yang jauh sikit dari TV ni akan jadi tempat pengumpulan gunung ganang baju yang belum dilipat muahahaha. ;p haa ni la ruang tamu yang jauh sikit dari TV tuuu. 


dulu ramai yang pernah tanya aku pasal sofa L-Shape merah ni. korang boleh baca dekat entry ni ehhh. aku pernah share sebelum nii. manakala untuk satu lagi ruang tamu, aku pilih warna malap-malap sikit sebab nama lagi ruang tamu untuk family kann. bila malap-malap ni tenangg je tengok tv sambil baring-baring huhuuu. :D


untuk ruang tamu sofa hitam ni, aku banyak bermain dengan warna warni sebab kang kalau semua malap, kelam hidup aku bosan tak berseri. :P huhu. sebenarnya tip aku senang je, sebelum aku beli ape-ape perabot untuk rumah aku dulu, pemilihan warna perabot adalah bergantung pada warna dinding. contohnya, sebelum aku beli sofa hitam ni, aku aim siap-siap dulu dinding ni nanti warna apa. ok aku pilih warna kelabu. bila dah set dalam kepala nak warna kelabu, aku akan imagine warna apaaa yang boleh masuk dengan warna kelabu. dalam kepala aku masa ni sofa yang sesuai dengan dinding warna kelabu antara merah, putih atau hitam. tu jee. putih senang nampak kotor, merah dah ada untuk ruang tamu lagi satu. jadi tinggal hitam jeee. ok deal dinding warna kelabu, sofa hitam. bila gabungkan bersama, dia nampak cantikk tapiiii macam tak berseri sangattt sebab dua dua warna macam dullll je. T___T sebab tuuuu laa frame gambar yang sangatttt bewarna-warni macam tadika tu memainkan peranan untuk menaikkan seri untuk ruang tamu niiii. :P hihihi. cuba bayangkan aku pasang frame hitam atau putih jugak. oiiiiiii kelammmm. T__T tapi bergantung pada taste masing-masing la. taste aku memang macam tadika sikit. mihmihmih. 



untuk sofa hitam ni, aku memang sengaja pilih yang jenis recliner boleh bukak tutup ni sebabb senang boleh duduk sambil berlunjur kaki konon macam selesa sangatttttt laa siap boleh baring-baring segalaaa :p time sakit pinggang asyik duduk je, terus tarik button recliner dia. agak-agak dah tak sakit pinggang boleh tutup balik dan kembali kepada bentuk asal gituuuuewww :p agak-agak nak selesa lagi baik kaw amek bantal baringgg je dekat bawah nadia tak payah nak recliner sangatttttt lahhh muahaha. ;)) haa jangan tanya aku berapa harga sofa hitam ni tauuu sebab dah lupaaa. (-__-') tapi seat dia jenis 3+1 je. bukan 3+2+1. asalnya dia 3+1+1. tapiii oleh disebabkan space ruang tamu ni ngam-ngammm je dengan 3+1, jadi lagi 1 kerusi lebih aku bagi dekat kawan aku. huhu ;) ok tu je pembelajaran pemilihan warna sofa kita untuk harini, selamat berdekorasi koranggggggg. ;))


21 comments:

  1. nadia....sofa hitam tu awk beli kat mana? mcm best ja..mcm syiokk jaa....ngee...tgh usha2 sofa ni...heee

    ReplyDelete
  2. Alaaa dah habis cerita ke? baru seronok dok baca pasal ruang tamu ni Nadia..huhuuu

    Geram la nengok, cantik sangat..
    Kalau Nadia mai rumah ahkak, sure U pitam punya... Ampunnn memang tak cantik...huhuuu

    ReplyDelete
  3. Cantik CT suka tengok langsir kaler kaler tuh vibrant sangat :D

    ReplyDelete
  4. br tau pasal sofa recliner ni..good job

    ReplyDelete
  5. wuhh ; kena ada imajenasi yg tinggi pasal main2 kaler ni ye nadia...pcl baru berangan nak beli perabot.. tq bagi idea.

    ReplyDelete
  6. Assalamualaikum yaya, lorhh rupanya boleh recliner ye. nyesal tak tahu dulu. ahhahahaa ~~~

    ReplyDelete
  7. syok la tgk sopa hitam tu..selesa segalanye...

    ReplyDelete
  8. cantik sungguh kerusi hitam dgn bantal warna warni gitu.

    ReplyDelete
  9. Cantekk..pandai yaya hias rumah..ada citarasa..

    ReplyDelete
  10. Assalamualaikum. Tumpng tnye, brp rege sofa itam tu n bli kt mne? T.kasih.

    ReplyDelete
  11. cantik kombinasi kaler merah hitam tu,sepadan

    ReplyDelete
  12. The reclining sofa couch in leather match gives your room a touch of luxurious look with its high quality prominent leather.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...