May 24, 2012

Happy 23rd Birthday To Me


Alhamdulillah. hari ni genap umur aku 23 tahun 1 hari. suppost aku patut bercerita pasal besday bagai ni semalam since besday aku 23hb tapi mood nak mengarang tu xberapa nak feel. EH, dah 23 ke? ;p kadang-kadang aku rasa masa macam cepat sangatttt bergerak. rasa macam baruuuu semalam mama papa hantar aku masuk asrama. then, rasa macam baruuu semalam jugak daftar masuk plkn. rasa macam baruuu semalam jugak convo. rasa macam baruuuu semalam kawen. *kau nadia bercakap xagak-agak kan. semua semalam. padahal dah bertahun. ;p
bukan. maksud aku, rasa macam sekelip mata je dah setahun. dua kelip dua tahun. T___T kau rasa? HAHA. :D

walau aku xde besday party buih sekalipon ;), aku tetap bersyukur dengan kehidupan aku. I thank Allah for everything. I'm grateful for having families and friends around who never stop supporting me especially mama papa and syafiq. trust me, apa sahaja yang aku buat and akan buat, mereka tahu segala-galanya. and trust me too, setiap hari memang aku akan call mama. paling kurang dua kali sehari. setiap kali call walaupon benda nak cakap tu simple no point macam ma, masak apa. ma, adik buat ape. ma, buat ape. ma, hari ni kakak xmasak sebab mama pon xmasak jadi kakak beli je ;p HAHA tapi sekali call memang konpem lebih 15 minit. we share everything. aku xpernah rasa bosan bercakap dengan mak aku. i dont know why. she's my everything. cuma aku jenis malu malu taik idung masin nak cakap i love you ma. HAHA. dia paham-paham sendiri la. mama kan baca blog kakak. HAHA. ;D aku lebih rapat dengan mama sebab papa aku busy keje. huhu. tapi kalau dengan syafiq, aku perapatttt abis. ;D ok dah, kembali pada niat asal. 

Praise be to Allah, at the age of 23, aku punya segala-galanya. Alhamdulillah. aku xpernah menyesal berkahwin di usia yang sangat muda. sebab, ketenangan dan kelimpahan rezeki yang aku dapat selepas kawen xboleh nak digambarkan dengan kata-kata. tenangggggggg sangat. rasa macam one hugeeeeee burden kau baling jauh2 tohok sunga. ;p


she always remind me, 

how pretty she is. kawan yang baik adalah kawan yang sentiasa memimpin antara satu sama lain di dunia dan akhirat. thank you farah. :')

and kepada semuaaaaaaa osemness yang wish through sms, whatssup, facebook terutamanya, thank you soooo much guys! you rock my world! :) ikhlas dari hati, may Allah bless you. walau facebook yang set the reminder but its ok, it still buat aku terharuu. :') 


aku bahagia dengan kehidupan aku sekarang tapi aku still hamba Allah yang lemah. masih punya kekurangan. aku tutup entry aku dengan satu harapan. pleaseeee pray for me too.


'Ya Allah Ya Tuhanku, 
kurniakanlah aku dari sisimu zuriat keturunan yang baik, 
sesungguhnya engkau maha pengasih lagi maha penyayang. 
Amin'

16 comments:

  1. amin2..insyaAllah kak 1hari nnt :) akak kawen umo brape ye? sye nak mntak tips org yg kawen awal nie..sbb trgin jgak sbnarnyer.hikhik :p

    apepun,selamat hari lahir ke 23thn :) smoga sentiasa dimurahkan rezeki oleh Allah.bnyak2kan doa ye :)

    ReplyDelete
  2. Happy Birthday Nadiaaa. Happy sweet 23! Semoga panjang umur dan dimurahkan rezeki!

    ReplyDelete
  3. 23? Muda lagi tu.. Selamat Hari Lahir!!~ =)

    ReplyDelete
  4. happy birthday kak nadia! :)

    jgn terlalu risau soal anak. berdoa dan berusaha. insyaAllah akan ada jugak suatu hari nanti. sabar ye kak :)

    ReplyDelete
  5. happy bday nadia :)
    semoga ppjg umur, murah rezeki dan bahagia sokmo :)

    ReplyDelete
  6. sayang! wishing u happy bufday! sayang bangat sama kamu sayang!

    ReplyDelete
  7. Happy birthday :D Semoga panjang umur dan murah rezeki ^_^

    ReplyDelete
  8. selamat hari lahir yg ke 23,kak nadia! smoga dimurahkan rezeki, panjang umor dan bhAgia dg suami trcinta :)

    smile alwayz^^

    ReplyDelete
  9. my brother and you are same age. :) btw happy belated birthday. hopefully, the both of you would be happy, forever and always! ;)

    ReplyDelete
  10. hepy bday babe!!!!
    have a blast ;)

    ReplyDelete
  11. happy birthday nadia...

    insya allah, moga nadia dikurniakan zuriat suatu hari nanti..

    ReplyDelete
  12. hey, dh msuk bln 7 ? jom share azam korang kt sini :) http://onetwothree-and4.blogspot.com/2012/05/

    happy birthday :) walaupun dh lepas nk wish juga , hehehe

    ReplyDelete
  13. walau lambt sampai tak salah mgucupkn selamat hari lahir yg ke23 moga dimurahkn rezeki.

    ReplyDelete
  14. kenapa aku rasa nak nangis baca entry ko ni..
    aku stalker dari pages FB hokeh !!!

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...