May 20, 2012

rumah paaaaaling mahal! T___T


dalam banyak-banyak rumah dekat bangunan aku tinggal ni, aku paling admire habis dengan rumah ni. dalam setiap floor ada 7 buah rumah. setiap rumah pattern lain-lain. dekat floor aku, ada dua penthouse. satu rumah penthouse tu ada orang tinggal. satu rumah lagi yang dalam gambar ni kosong. dah bertahun dia kosong. rumah ni TV3 beli. memang xpernah ada orang duduk sejak mula-mula siap lagi. 

kira ni rumah paling besar and paling mahal la dekat sini sebab dia dua tingkat. nama lagi penthouse. huhu. ;p ada berapa bilik aku xpasti sebab xpernah masuk. tengok dari luar je. tapak parking kereta untuk rumah dia je ada empat. perghhhhhh. sepatutnya setiap rumah satu tapak parking je. mewah kan? dia tingkat paling atas, ada dua beranda yang boleh menghadap straight ke swimming pool. kira rumah ni kedudukan dia paling strategik la. kalau aku dapat kan besttttt. hewhewwww. T____T

hari tu time aku gi bayar maintenance rumah dekat office, aku saje je gatal mulut tanya officeboy tu kenapa xde orang tinggal dekat rumah tv3 tu. dia xnak jual ke. tahu apa dia cakap, 

" ramaiiiiiiiii kak yang datang tanya sebab nak beli, siap dah call manager tv3 tu suh datang sebab nak tengok dalam rumah macam mana. tapi yang pasti, xde sape yang berani beli. sebab owner dia letak harga mahal sangat padahal rumah dia dah jadi sarang burung merpati. 2 juta kak. "

aku terus rasa macam nak pitam. HAAAA? 2 juta? xpe la dik. bagi je burung merpati tinggal. (x____________x)

9 comments:

  1. naddd..lama x update..
    hik3.

    harga umah 2 juta?? tertelan air liur .huk3

    ReplyDelete
  2. mahalnya ! tengok mcm biasa2 ja pun . huu

    ReplyDelete
  3. wahahaha. bnyk duit burung merpati sbb bleh byr sewa rumah mahal tu eh babe :p

    ReplyDelete
  4. nadia, xpyh le beli, mahal toi..hehe, admire je pun ckup la, dh la umh dh jd sarang burung..hehe..

    ReplyDelete
  5. waaaaa. gile mahal rege rumah tu. phew~

    ReplyDelete
  6. Nadia...2 juta!!!
    okeh bye2 kat burung merpati tersebut...muntah hijau tau!.. :)

    ReplyDelete
  7. mahal nyerr umah tuu,
    baik buat umah sndiri dr beli yg tuu, xsampai 2 juta pun. ^^

    ReplyDelete
  8. 2juta memg elok bagi je burung tinggal..hehe..untung lah burung dpt duk uma 2 juta free..haha

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...