January 27, 2015

harga swimming pool untuk baby :)

time umur bunga 82 hari tu aku ada bawak bunga pegi berenang dekat Hipopo Baby Spa untuk tengok sejauh manaaa minat bunga pada air sebab ye laa, ada setengah baby kann tak suka air, ada setengah baby lagi sukaa sangatttt main air. :) sooo selepas dieksperimenkan, yesss. :) bunga tergolong dalam golongan yang sukaa main air. takde la suka sampai melompat terkinja-kinja bagaii :p tapi dia coolllll jee setiap kali rendam dalam air cumaaaaaaa, bunga tak biasa mandi air sejuk. 

kalau ikutkan, tak perluuu ponnn aku beli baby pool segala bagai ni sebab bawah rumah kitorang dah terbentang dua ketul kolam renang besar tapi malangnya, ikhlasss aku bagitau. dari hari pertama bunga lahir sampaiiii ke hari ni, dia tak pernah mandi air sejuk pun sebenarnyaaa. (-__-) dia hari-hari dua kali sehari mandi air suam. jadi, bila beberapa minggu lepas aku dengan syafiq try rendam kaki dia dalam air swimming pool dekat bawah rumah, dia macammmm mengeraskan badan dia tanda protes tolongglaaa mummy, bunga tak suka mandi air niii. T__T hihihi. lepas tu mulut dia buat bunyi macam orang tahan nafas. asal rendam kakii jee dia tarik nafas dan tahan. bila keluarkan dari air baruu dia hembus nafas. hahaha. kelakar sangattt bunga ni. mengadeee lebih yee :P pang nak? :p

jadi sebagai mak yang baikkk hati lagi maha penyayang mihmihmih :p aku nak membiasakan bunga mandi swimming pool tapi pada masa yang sama, aku tak sampai hati tengok dia mandi air sejuk. kolam bawah rumah aku ni boleh tahan sejuk air dia. jadiii aku gunakan alasan tu untuk beli baby pool niiiiiii kuikuikui. :p 



atleast, bunga boleh berendam je dalam rumah dan dalam air suammm. so tak perlu la bunga buat suara macam orang sesak nafas lagi muehehehe. 


tengokkkk. kemainnnnnn seronokk bersantai sambil silang-silang kakiii kawww. ;)) hihiii. 



sepanjang berendam tak nangis pun dia sebab dia sukaaa kannn. ;) berpusinggg pusingg mengayuh dalam air macam helikopter. ;) ohhh ramaiii yang pm dekat facebook tanya pasal harga kolam ni. sebenarnya aku beli dekat instagram jeww senangg ;) korang boleh beli search instagram berenangbymaryam. kalau yang macam bunga punya ni, aku amek full set pakej. 


Full Pakej 4 Ring baby pool (RM235)

- seketul swimming pool baby saiz 110cm x 85cm x 75cm
- seketul neck float boleh pilih warna
- seketul swim diaper boleh pilih corak
- dan seketul elektik pam yang mana sangatt diperlukan untuk memudahkan mengepam kolam ni secara pantas. kalau guna manual atau pakai mulut, besokkk belum tentu boleh siap kolam ni. HAHAHAH.
- free postage ke seluruh malaysia

untuk accessories tambahan macam bola warna-warni tuu dan kawan-kawan binatang bunga yang bersusun bersantai tepi kolam melihat bunga sedang berenang aku beli asing dekat DIY jeeeeww. huhuhu. :P satu plastik bola RM13.90, satu plastik binatang RM5.90. ;) lalu berenang laaa beliau sambil belajar, bungaaaaaa, this is a chickenn. this is a whaleeee. this is a duckkk. this is a rabbitttt. this is a pigggg. curlassssss kemainn anak sapeee laa nii dapat mak poyo lebih muahaha. :p 


haa sebelum terlupa, kalau korang nak beli asing-asing pun boleh. contohnya korang nak beli pelampung. neck float macam bunga punya RM34. yang bawah ni swim trainer. seketul RM46. 


yang ni swim seat. seketul RM38.



kalau swim diaper, dorang ada banyak choice. korang boleh pilih. seketul RM26.



elektrik pump seketul RM25.



ohh ni bukan entry berbayar. ;) ni entry ikhlas berkongsi cerita sebab mak teruja sangattttt anak boleh berenang sepuas-puasnyaa dalam rumah hewhewhew ;)) dan ig ni antara ig paling murah aku jumpa yang jual pool untuk baby siap ada pakej complete set lagiii, senang keje aku. :P hihihi. haa nanti kalau korang nak beli, korang boleh terus contact dorang dekat instagram berenangbymaryam atau boleh whatsapp dorang dekat nombor ni ye, 012-3371966. :)) selamat berenang-renang diketepian semuaaaa :)


9 comments:

  1. Waaa...bestnye bunga mandi...aunty muat tak kalau nak join sekali..heheheh

    ReplyDelete
  2. bagusnya....syok la bunga dok berendam dlm air tu

    ReplyDelete
  3. Assalamualaikum yaya, sheila dah order pun kat sini. tak sampai lagi. ekekee. adam pun tak suka air sejuk. kalau mandi sejuk, sokmo nangis meraung macam kena bantai. hahahhaa. sheila pun harap adam reti berenang macam baba dia. senang nak bawa lepak pantai. ekekkee. bunga cuteeeeee :)

    ReplyDelete
  4. Comelnya bunga berenang renang. Harga not bad ! Untuk pakej camtu.

    ReplyDelete
  5. curlass bunga ada private pool dlm rumah. klau pool comey cenggini, mak pun nak terjun sama.. hahaha

    ReplyDelete
  6. Tq dear....tjumpa blog u...memg dah lama sy tcari2 nak beli pool mcm u beli....tq again

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...