August 08, 2012

hoiiiiiii bezanya dulu dan sekaranggg!

berat badan dan perkahwinan memang tak dapat dipisahkan. asal kawen je mesti gemuk. dan majoriti orang orang sekarang tersettt dalam kepala, lepas kawen mesti berat badan naik. mesti. tapi xde la semua. kalau yang dua tiga tahun kawen still boleh jaga badan macam anak dara, wa saluteee! makan ape hah? ;)) kadang-kadang bukan sebab makan banyak tau, tapi tetap gemukkkk jugak. *ayat xnak kalah kan? nak jugak dia bagitau dia xbersalah sebab xmakan banyak padahal dia yang paling pelapap nauzubillah  x__x nak buat macam mana, gua redhaaa. T__T kikikiiiii~ ;)) 

sebelum kawen, 
kaw tengok muka syafiq. hoiiiiiiiiiii, macam kanak-kanak darjah 6 baru baligh pon ye padahal nak jadi bapak orang dah banggggggggg! HAHAHA. ;D muka aku memang dari azali muka matanggggg je manjang. sampai kadang2 ada orang tanya syafiq, ni kakak awak ke? hohhhhh, mau aku sentap 4 hari 4 malam sambil balik rumah sapu bedak sejuk tebal-tebal sebab nak bagi nampak muda. puiiiii! :)

then tahun pertama kawen, pengembangan belum berlaku sepenuhnya. ada pon sipi-sipi jerrr. *padahal dah selambakkk!

ni gambar time raya pertama sebagai suami isteri. merahhhhh. :) 
dan bawah ni gambar time photoshoot anniversary tahun pertama. haaaaa, time ni lelemak dah mula membiak dengan jayanya! *meratapi


dah kembang belum? belumm sangattt kannnnn? T____T 

masuk tahun kedua kawen, ni time raya. hahhh, cer kaw tengok dagu syafiq. xde gaya budak darjah 6 belum akhir baligh macam tadi lagi kannnnnnn? ;p kikiki. sabar sayang, saya tau awak baca. ni dikira bukan mengumpat kannnn sebab kalau mengumpat, saya cakap belakang. ni saya cakap dekat blogggg. hewwhewwheww ;))


dan ni gambar bulan 6 baru-baru ni. time anniversary tahun kedua. dua-dua berkembang dengan jayanya. T___T


dan terbaru, kekembangan aku gaya macam mak mak orang ada anak 7. tapi mak ok jerrrrrrrrr! hihihiii ;D *padahal dalam hati gewammm sambil hentak-hentak kaki!

13 comments:

  1. biasalah tu kak.
    miza yang belum kawin ni pun makin mengembang.

    tahniah bakal jadi ibu :)

    ReplyDelete
  2. piwit!
    takde la beza sgt pun..
    dulu n skrg..still nampak slim pe nadia... heheh..

    pst: nak dtg melawat akak bersalin nnt? serius? dialu2kan.. nnt emel akak no phone nadia, InsyaAllah, akak bgtau ya!
    emme81@gmail.com

    ReplyDelete
  3. Eh? Tema raya kita sama lahhh..... Tahun pertama merah, tahun kedua biru laut.. Then snap picture anniversary pun company yg sama kan.... hihihihihi

    Kita ada kimia larr... =p

    ReplyDelete
  4. alahh janji heppi dear....nk kurus tu bebila leh kurus...nak dgn tak nak..rajin tak rajin je nk kuruskan diri...hehehe

    ReplyDelete
  5. Perkembangan yg positif. Haha.. :D

    ReplyDelete
  6. biasalah tue kalo dah kawen.. memang akan bertambahlah lemak sana sini... bukan pompuan jer naik.. lelaki pon sama.. hihi//

    ReplyDelete
  7. mane de kembang.comel je tgk...

    ReplyDelete
  8. Haha normal la tuh mngembang lps kawen samelaaaa kite... Xpe bia gemok janji hati gumbira munge2 kekeke

    ReplyDelete
  9. sis belum kawin pun kurus..pas kawin terus kembang hihihi

    ReplyDelete
  10. so sweet..takpe kembang ke tak kembang ke..asalkan masih bahagia sentiasa..alhamdulillah..
    tahniah bakal jadi ibu :)

    ReplyDelete
  11. Heheee, samala kita lepas kawen pengembangan berlaku dengan jayanya ;)

    ReplyDelete
  12. salam singgah...dulu kad kawin tu dlm bentuk buku,ssh nak simpan...skrg dah blh letak sama kad2 lain

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...