May 28, 2017

Business kad paaling murah dari Gogoprint Malaysia

haiii semuaaaa :) rasanya dah dekat 2 tahun aku handle Surprise Delivery by Teddyprank niii.


tapiii ko jangan tak tahuuu, sepanjang dua tahun ni satu keping bisnes kad pun kitorang tak terbuat lagiiii (-__-') tak sempatttt laa nak singgah kedai pegi buattt. lepastu selalu kan kena minimum 1000 keping laa, kena tunggu turn lambat lagi siap laa hey macam-macam. terus malassss lalu terus tersadailahhh niat itueww :p

sekali haritu tengah-tengah skroll fb tertengok ramaiii je yang post pasal bisnes card masing-masing dari Gogoprint Malaysia. murah dan free delivery. haruslah aku paaaaaaling teruja :p



Gogoprint Malaysia ni adalah sebuah website yang mana korang duduk je bersila dekat rumah, sedar-sedar bisnes card korang dah sampai depan pintu gitueww :p  nak terus dapat on the spot 24 jam dari hari yang sama korang order pun boleh, nak seminggu lagi pun boleh, nak tarikh sekian-sekian pun boleh. semua kita boleh pilih hanya dihujung. dan bukan bisnes kad ajeeee yang dorang boleh prinkan untuk kitaaa.

stiker boleh, poster boleh, flyers boleh, kad kawen boleh, kad birthday boleh, poskad boleh ehh macam-macammmm. nak senang meh korang tengok dekat sini tau, Gogoprint Malaysia :) jadi alang-alang dah jumpa tempat print kad paaaaaling murah, haruslah aku buat jugak uolsss :p


lepas dah tekan button Business Card tadi, dia suruh kita pilih samaada nak upload design kita sendiri atau nak dorang designkan. since aku memang dah ada design sendiri, aku klik je la Upload Your Design. tapiii katakan korang belum ada design, haa boleh klik Let Us Design tu tau sebab dorang design tentu-tentulah cantik dan yang paaaaling penting adalah percumaaaaa! bestkannn ;)) hihi




nanti dia akan keluar kolum macam ni kan. so korang masukkan poskod korang dulu. harga mungkin akan berbeza bergantung pada negeri kita. untuk order aku, since aku adalah di Kuala Lumpur, jadi ni adalah senarai harga kita. haaa nampak tak, kita boleh pilih samaada nak 100 keping je ke, 200 keping ke, 300 keping kee dan banyak lagi. haa aku rasa elok sangatt print dekat Gogoprint Malaysia ni sebab kadang-kadang kita takut nak order banyak-banyak sekaligus kann. mana la tauuu tak abis keee, saje nak buat kad suka-suka kee jadi tak nak banyak-banyak keee kannnn. memahami sangat tauuuu bisnes macam ni hahahha. 

dan selain tu, part paling best lagi adalah dorang boleh siapkan kad kita dalam masa 24 jam selepas tempahan tak kesah walau kita order 100 keping jeeeww pun. amagaddd bagus sangat niii. sesuaiii sangattt untuk mereka-mereka yang ada event esoknyaaa tapi last minit business card nan hadooo. heyy macam mana nak marketingkan bisnes nantiii kalau takde kadddd niii helloooo :p jadi nanti bila dah ada kad senanglahhh nak hiiii, this is my card gituewww :p kikikii

once kita dah decide berapa keping yang kita nak order dan bila tarikh yang kita nak dorang hantar, kita dah boleh proceed kepada payment dahhh. 


macam aku punya ni, aku amek 200 pieces business card jee dan tak kesah dorang hantar bila-bila sebab aku tak rushing ponn. so  kita pilih normal production yang mana selalunya dalam seminggu je dah boleh dapat. so harga untuk 200 keping bisnes kad ni adalah RM29.64. haaaa murah gileee kan! sekeping baruuuuu RM0.14 senn. dah la free delivery, berbaloi sangatt aku rasaaa :)


so nanti kita boleh pilih nak bayar online melalui maybank2u keee, cimbclicks kee macam-macam ada. once payment done, jemputlah mengupload design kad yang kita dah siap-siap design tuu dekat bahagian macam dalam gambar atas nii. once dah upload, selesaiiii! senangg yakmat kannnnnn. 10 minit pun tak sampai rasanyaaa untuk order kad niii. yeayyy tazabarnyaaa tunggu kad teddyprank sampaiii :)) haa nanti korang bolehlaa order dari Gogoprint Malaysia ni. dah la murah, cepat pulak tuuuu. jemput order semuaaaa :)

Gogoprint Malaysia






1 comment:

  1. CCL pun masih memerah idea nak designkan busniss card ni

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...