August 13, 2014

indahnyaaaa ya rabbi :')


sebenarnyaaaaaa, aku tak tau nak mula macam mana. kalau ikutkan, dari hari pertama bunga lahir lagi aku nak terus update dekat sini tapiiiiii empat hari empat malam belum tentu habis aku karang sebab 1001 kenangan betul. hihiii. ;) hai semuaaaaaa, alhamdulillah bunga selamat dilahirkan pada pukul 9.45 malam, 30 Julai 2014, hari raya ketiga hari tu melalui kaedah pembedahan. kenapa operate?? panjangggggggggggggggg ceritanyaaaaa. :) nanti ada masa aku cerita ehh tapi konpemmmmm panjang berjela. janji korang jangan jemu baca tau? :p huhuu. 



alhamdulillah bunga lahir sihat walafiat, time lahir hari tu berat dia 3.505kg. oiiii sejarahhhhh dalam keturunan keluarga aku anak sulung cecah 3.50kg. selalu mak dengan nenek aku cakap 3.50 kg keatas ni anak nombor dua kee anak nombor tiga keee. aku bantai anak sulung dah 3.50kg. (-__-') anak-anak seterusnyaa aku tak pasti berapa kilo. huhu. 



sebenarnyaa, sampai sekarang aku still tak percaya yang aku dah ada anak. T___T  wallahi, awak adalah anugerah paling indah yang kami pernah miliki. terima kasih ya rabbi. tak pernah jemuu kami menanti. tak pernah serik kami kena uji. selamat datang bunga cinta hati mummy daddy. dah lamaaa kami tunggu. :') terima kasih sayang, hadirnya awak melengkapkan setiap kurangnya keluarga kita. Demi Allah, kalau macam ini indah perasaan yang Kau uji selama 4 tahun kami menanti, kami bersyukur Ya Allah. manisnya cukup untuk kami kenang sampai mati. :')



65 comments:

  1. Alhamdulillah, tahniah kak.. berat juga anak akk.. tak mengapa, janji sihat dan selamat celik melihat dunia.. hehehe... semoga menjadi anak yang taat dengan perintah Allah.. Amin..

    ReplyDelete
  2. gmbo bawah skali tu dah mcm umo 5-6 bulan jek dia..!

    tahniah nadia! hepi sangat utk awak n hubby

    ReplyDelete
  3. amboihhh sht nye!! senyum lg Alhamdulillah tc both of u mom n baby yer :)

    ReplyDelete
  4. tahniah sis!!!
    comelnye baby senyum!!

    indah kan perasaan dah jadi mummy ni.. saya pun sampai skrg still rasa tak percaya..serius semua rasa macam mimpi je..

    ReplyDelete
  5. wahhh.
    tahniah kak!
    welcome to d world bunga!
    selamat berpantang kak.

    ReplyDelete
  6. alhamdulillah, tahniah...slmt berpantang :)

    so cute ur little angle..

    mudah-mudahan luka pembedahan cpt sembuh.

    salam perkenalan dari sy sue. jemput jln2 ke blog sihatitunikmat.blogspot.com.

    ReplyDelete
  7. Tahniah & selamat berpantang...comel sgt. apa nama penuhnya?

    ReplyDelete
  8. welcome to mama club ;)
    cute je bunga

    ReplyDelete
  9. tahniah dik.. welcome to the world bunga.. :D

    ReplyDelete
  10. Alhamdulilah....tak puas baca ni...sila cepat update dik nadia...akak nak baca dan ambil mood mama baru ni...seronokkkkkkkkk :) Baby nadia senyum kt auntie ye...mmuahhh

    ReplyDelete
  11. congrats nadia!! bunga sgt cute!!! cuteness overloaded!!selamat berpantang, take care!! akak ari ni #10th day berpantang :)

    ReplyDelete
  12. Alalala..comelnya bunga senyum.. geram... Tahniah Nadia.. Selamat menjadi ibu.. Doakan kami yang masih TTC ni yer.. :)

    ReplyDelete
  13. cantiknya bunga senyumm:)
    tahniah sis..

    ReplyDelete
  14. TAHNIAH di atas kelahiran bunga yang sangat comel :)..harap kami jugak akan dikurniakan anak suatu hari nanti :) amin.

    ReplyDelete
  15. alhamdulillah.. tahniah akhirnya bunga lihat dunia.. aloh² tembamnya... pandai senyum eh.. nanti kongsikan nama penuh dia yer.. xkan nak panggil bunga pulak hahahaha .....

    samalah cerita kt bersalin dulu kena operate hohohoho mmg pnjg ceritanya sampai ke hari ni tak kongsi² kat blog, xpelah yg penting nadia jaga kesihatan yer.. pantang betul² tau..

    ReplyDelete
  16. tahniah...semoga nadia jd ibu yg terbaik...hari2 mendatang pasti lagi indah ..percayalah

    ReplyDelete
  17. alhamdulillah....nikmat yg sangat bernilai :-)

    ReplyDelete
  18. Helllloowwww bunga....cepatan balik key ell ok...tak sabar nk gomol awak ganas2...hehewhhwhehe

    ReplyDelete
  19. Alhamdulillah. Yeayyyy tak sabar nak baca cerita yang panjang berjela tuuuu. Tahniah!

    ReplyDelete
  20. tahniah...selamat menjadi ibu...

    ReplyDelete
  21. Subhanallah.. comelnya.. dh pandai senyum..mcm dh besar dah..mcm dh dua bulan..
    Tahniah dear..penantian itu satu kemanisan.. hee..

    ReplyDelete
  22. tahniah..comel si bunga ni...sya pn bersalin 30 julai juga...slmat berpantang nadia

    ReplyDelete
  23. Alhamdulillah tahniah. Ganjaran untuk orang yang bersabar. =)

    ReplyDelete
  24. tahniah ya nadia dan syafiq.. comeiiiiiiii sgt...

    ReplyDelete
  25. comel sangat-sangat. Tahniah ya Nadia dan suami. :)

    ReplyDelete
  26. bunga pandai senyummmmmmmm..mcm budak besar je..
    alahaiii..
    nadia...awak dh selamat..kita ni ntah bila ntah.
    hahaha

    ReplyDelete
  27. alhamdulillah... tahniah!

    ReplyDelete
  28. Alhamdulillah...awk dah selamat bersalin rupanya..patut tunggu punya tunggu xde entri terbaru..
    Tahniah awk dan suami..selamat berpantang ea..

    ReplyDelete
  29. Alhamdulillah. Dah selamat melahirkan. :)

    Suka pulak tengok muka Bunga, macam tengok anak sendiri. ;)

    ReplyDelete
  30. Subhanallah. Indahnya anugerah Allah!

    Actually, saya memang takleh baca cerita-cerita pengalaman mommies yang baru bersalin or tengok gambar2 newborn baby. Rasa sebak, happy and ntah apa lagi perasaan. Even orang tu saya tak kenal pun. Hover tak hakak? Haha. But seriously, i really meant it. Saya dah hampir 4 tahun kahwin, tapi belum pernah merasa pengalam macam tu. So, bila tengok orang lain dah merasainya dulu, memang ada rasa jelous and also terharu!

    Erm.. Btw, doakan Allah bukakan pintu rezeki yang satu tu untuk kami ye :) And..... Pleaseeee kisskan baby untuk saya. Congratulations!! Take care :))

    ReplyDelete
  31. sobsob..sedak kita baca..Anak anugerah terindah untuk sepasang suami isteri..hope ada jugak rezeki untuk kita nanti =)

    ReplyDelete
  32. Comelnyerrrrrrrrrrrrrr bunga....

    Tahniah dear.. bestnyer..

    Kami msh menanti untuk tahun ke 5.

    ReplyDelete
  33. Comelnyerrrrrrrrrrrrrr bunga....

    Tahniah dear.. bestnyer..

    Kami msh menanti untuk tahun ke 5.

    ReplyDelete
  34. sebak baca post ni.. heee~ papepun congrats! semoga bunga menjadi anak yg solehah..

    ReplyDelete
  35. Alhamdulillah.. congratulations sister! comelnya dia~~~ siap senyum...

    ReplyDelete
  36. tahniah...
    doakan sy & suami juga di beri & terbuka luas rezeki menimang zuriat sendiri juga... (^_^)
    Tahniah...

    ~Admin : QasehMuslimah-Munirah~
    http://qasehmuslimah-munirah.blogspot.com

    ReplyDelete
  37. wahhh .. comelah dia senyummmm. tahniah akakkkkk .

    ReplyDelete
  38. Alhamdulillah :)

    Tahniah kak nadiaaaaaa. Bunga comellll sangatttt. Weeee. Penantian sgt bermakna :')

    ReplyDelete
  39. Asslmkm.. Tahniah ya dah jadi mummy.. Nti ceritalah pengalaman tu.. Berjela-jela pun ramai yng sudi baca.. :)

    ReplyDelete
  40. Assalamualaikum bunga adelia. selamat semuanya. alhamdullilah. bunga, nanti balik KL, umi sheila datang jenguk ya. Comel sangat bunga ni... geramnya, kecik-kecik dah pandai senyum ....

    dok perhati bunga, muka macam adik yaya la. muka mus.. hihiii

    ReplyDelete
  41. comelnye.. dah pandai senyum.. taniah nadia.. tumpang hepi tuk nadia dan suami.

    ReplyDelete
  42. Alhamdulillah.. tahniah Nadia & Asben..

    Bergenang air mata tgk muka bunga ni.. sy pun tengah menghitung hari utk bersalin selepas 5 tahun menanti..

    Take k dear n selamat berpantang..

    ReplyDelete
  43. tahniah yaya...alhamdulillah sumernya dah selamat..
    membesar dengan jayanya bunga kat dalam perot mummy..senang hati ler tu..hihiihii..

    comey bunga..muka cam si daddy..mata sepet tu tak tahan..

    ReplyDelete
  44. Alhamdulillah... Tahniah... Ada kesempatan nanti, teman ziarah awak and baby yer...

    ReplyDelete
  45. Salam...Alhamdulilah tahniah..Penantian yang paling bermkna kn..Comel bby...mcm mummy dia jgk..

    ReplyDelete
  46. alala.... comelnya anak akak. mcm mak ayh dia. ^^ alhamdulillah wlaupn cra operate tapi tetap bunga selamat dilahirkan. congrats new mummy and daddy. ahlan wa sahlan bunga :)

    ReplyDelete
  47. Akakkk. bambanye baby :)

    Selamat berpantang dan baby sehat walafiat :)

    ReplyDelete
  48. Alhamdulillah... Tanah Nadia dan suami.. Cepat2 update cerita pengalaman bersalin ye.. Tak sabar nak baca ni... Semoga jadi ibu bapa yg sabar dlm mendidik anak2.. Amiiinn..

    ReplyDelete
  49. bungaaaaaaaa bungaaaaaaaaaaaaaa si bunga mata cepett ;p

    ReplyDelete
  50. Ya Allah..indahnya ciptaan Allah kan..sebak pulak sy bace hihi..over kan :D
    tahniah akakkk..semoga berjaya tuk jd mummy yg terbaik tuk ank akak.sy pon belom ade rezki lg dekat 1 lebih sudah kwen..doa kan kami jgk yea :)

    ReplyDelete
  51. alahai..comeinya bunga senyum...apa nama diberi?

    ReplyDelete
  52. Tahniah nadia!!!
    SELAMAT BERPANTANG YE

    ReplyDelete
  53. stumble upon this blog cari pasal cermin. nampak budak cute terus nak komen. comel anaknye.. :)

    ReplyDelete
  54. cantik nye nama anak nadia..bunga :) teringat kat bunga citra lestari ...

    ReplyDelete
  55. kak ya,

    saya tak pernah jemu nak bagitau akak, my mum dulu pun nak dapat along tunggu 4 tahun, and my cousin 12 tahun tunggu baru dapat merasa pegang bayi. Allah itu Maha Adil, Maha Mengetahui dan Maha Bijaksana. Dikurniakan kepada kita setiap benda tepat pada masanya. Cuma yang bedanya manusia adalah kesabaran dan keikhlasan dalam memohon dan meminta! Bunga, awak anugerah terindah buat ibu dan ayah. moga awak menjadi anak solehah yang membanggakan mereka juga sebagaimana mereka bangga memiliki awak ye Bunga!

    Kak Nanie loves you!

    ReplyDelete
  56. Puan Nadia.. bila awak nak update blog awak.. tskk tskkk.. menanti itu satu penyeksaan.. hahaha... tak sabar nak baca update terbaru tentang Bunga awak.. :D

    ReplyDelete
  57. comeinyaaa! kecik kecik dah pandai senyum manis camtu. Congrats!

    ReplyDelete
  58. tahniah nadia..tersentuh hati membaca perenggan akhir..sy dpt merasa indahnyer saat awak disahkan hamil sehingga selamat melahirkan bunga cinta hati awak..alhamdulillah...

    ReplyDelete
  59. subahanallah..comelnya..3.50 kak..ape2 pun kak nad dah selamat dah..bunga comel sangatt

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...