December 22, 2014

BeautyOat, membantu mengawal berat badan


sebenarnyaaa, aku ada try satu produk baru. :) BeautyOat nama dia yang mana veryyy recommended dekat korang semua yang sedang dalam usaha untuk menurunkan berat badan sebabbbbbbb, dia adalah sejenis oat untuk cantik dan sihat. 2 in 1 gituewww. ;) kenapa 2 in 1 aku cakap? sebabbbbb, dia adalah satu-satunyaaa oat dalam malaysia yang dicampurkan bersama collagen. selalunya kalau oat, oat lahh. kalau collagen, collagen lah. dia asing-asing kan. ni tak, dia campurkan sekali dalam satu paket untuk bertindak secara keseluruhan. baguskannnn! :) bagus untuk kulit dan dalam masa yang sama, dia bagusss jugak untuk kurangkan kegemukann. 


Berdasarkan pengalaman aku laaaa, aku prefer amek BeautyOat ni time pagi sebab aku boleh skip segala makanan berat mak nenek yang aku selalu makan macam nasi lemak keee, nasi goreng keee, roti canai keee. haaa kaw nampakk takkk, aku bab makan tak pernah membantah nafsunya :p huhu. jadi secara tak langsung, BeautyOat ni dah macam makanan wajib breakfast akuu. :) walaupun satu sachet jeee setiap pagi tapi dia buat kita tak rasa lapar. atleast, takde la istilah pagi dah melantak, tengahhari pun melantak. mihmihmih :p 

Terus terang aku cakap, BeautyOat ni sangatttttt sesuai untuk orang yang sentiasa sibuk sampai tak sempat nak makan breakfast segala sebab cara penyediaan dia punyaaaaaaaaaa laaa senang. tak sampai 2 minit dah siappp dan kenyangg sampai tengahari ;)



korang just tuangkan 1 sachet BeautyOat ke dalam gelas, campurkan lebih kurang 180 ml air suam, kacauuuuu dan siappppp :) haaa senang kan. minumm je. terus settle breakfast korang. tapi korang jangan lupa, pastikan air suam jeee. bukan air panas. kan dalam ni ada collagen. collagen tak leh pakai air panas yeeee setahu aku, nanti kurang berhasil. nak cantik tak? hewhewheww. :p



haa nanti bila dah siap bancuh, dia akan jadi warna macam putih susu. isi dalam dia ada oat. rasa dia kearah kevanillan gitu. sedapp. hihih ;)

4 bahan utama dalam BeautyOat ni adalah Oat, Marine Collagen, Ekstrak Sakura dan Ekstrak Buah Delima. 



Dalam masa 14 hari kita dah boleh tengok perubahan dia antaranyaaaa yang aku perasan, liang-liang pori dekat muka jadi makin kecik. bila sapu bedak pon dia terus macam sekataaaa jeee. senang keje aku. tak perlu dah tepek bedak tebal-tebal. :p hewhewhew. ohh sebelum aku terlupa, dalam satu kotak ni ada 18 sachet, harga untuk sekotak BeautyOat adalah RM79 untuk west malaysia, RM89 untuk east malaysia. korang boleh dapatkan BeautyOat ni di website, facebook, instagram rasmi dorang.



atau korang boleh terus whatsapp/sms/call Nurul di 012-2444014 atau Jane di 012-2444041.



haa sekarang dorang tengah buat pertandingan selfie dan menang hadiah bernilai lebihhhh RM1500! nanti kalau korang beli BeautyOat, korang jangan lupa selfie dengan produk BeautyOat ni dan share di facebook rasmi doranggg ehhh. 


dan terimalah sekeping gambar terbaruuuu aku dengan berat tak berganjakkk 51kg dengan mengamalkan sesachet BeautyOat setiap pagiii. ;)) wiiiiii~



Bermula January 2015, BeautyOat akan mempunyai QR Code untuk menjaga dan menjamin kekualitian produk mereka. Cara-cara Mengenal Pasti Label Original Zuraeca boleh tengok sini, Watch Youtube.

6 comments:

  1. Mcm menarik hari tu baca yuyu review.. Tu dia kemahin ringan bdn yer nadia melompat... Dah kenapa syafiq x blh lompat tu hahahaha ....

    ReplyDelete
  2. Assalamualaikum yaya, sheila pun dah lama consume BeautyOat ni. dah 7 bulan. maintain keding walau makan banyak. hahahhaa. nice tengok yaya kurus. comel sangat mummy bunga, macam anak dara :)))

    ReplyDelete
  3. macam best je kak... zaza pun dalam perancangan nk kuruskan badan hihi..asyik melantak je keje huhu.. tq share ye

    ReplyDelete
  4. mmg nampak sangat kak yaya menten wpn baru lepas melahirkan,, nak gak,, seriously nk kurus but nak try bersenam and control makan secara sihat dulu,, doakan muja slim mcm kak yaya ek :D

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...