October 15, 2014

Set berpantang Tanamera paling murah

to be honest, dalam banyak-banyak set berpantang yang aku pernah dengar dan dalam banyak-banyak set berpantang yang paaaaaaaaaaaaaaling ramai bagi feedback bagus-bagus berdasarkan pemerhatian aku adalah set berpantang dari produk Tanamera. 


majoriti kawan-kawan dan sedara mara aku semuaaaaaa pakai produk Tanamera ni lepas dorang bersalin dan sepanjang dalam tempoh berpantang. oii time berpantang kau jangan main-mainnn. (-__-') renyahhhh tak payah cakap nak cantik punya pasal kennnnnn :p percayalahh cakap aku, antara dilema mak-mak yang tengah mengandung adalah jamuu apeee nak makan time berpantang nanti, bengkung berapa lilit kaw nak kena lilit, produk apa yang boleh makan tanpa effect langsung penghasilan susu kott laa kan nanti kita menyusu, tak sesuai dengan badan, kesian anak cirit-birit T__T lepas tu ada setengah produk jual yang untuk guna luaran je, dalaman kena beli asing. bengkung pun kena beli asing. oiii stressss nak pikir satu-satu. T__T mana nak pikir kelengkapan anak, kelengkapan mak. kann. (-__-')

jadi untuk menyenangkan kerja korang sepanjang dalam proses berpantang nanti, korang tak payah pening kepala pikir mana nak cari yang luaran, mana nak cari yang dalaman segala sebabbbb korang boleh try guna Full set Tanamera Postnatal Care ni yang mana dalam set nii semuaaaaaaaaa adaa. untuk penjagaan dalaman ada, luaran ada, bengkung ada, ehh senang cakap dari hujung rambut sampai hujung kaki la senang cite. ;) 



dalam full set ni korang akan dapat 10 produk terbaik antaranya adalah,
  • -          Virgin Coconut Oil (BEST SELLER)
  • -          Herbal Massage Oil
  • -          Firming Herbal Blend
  • -          Calming Herbal Paste
  • -          Herbal Tea
  • -          Abdominal Body Wrap (Bengkung)
  • -          Boreh Body Scrub
  • -          Brown Formulation Body Soap
  • -          Herbal Bath
  • -          Feminine Herbal Wash


haaa sebelum terlupa, dalam banyak-banyak produk tanamera dekat atas ni, Virgin Coconut Oil adalah antara produk yang paaaaaaaaaaaaaling laris permintaan dia sebab majoriti ibu-ibu yang mengandung dorang sapu dekat perut untuk elakkan strech mark perut hitam merekah-rekah macam buah tembikai T__T ada yang minum VCO ni untuk kurangkan koyakan time meneran bersalin esok sebab dia kan minyak. smooth jeee. ;) dan ada jugak yang guna VCO ni untuk buat urutan perineum. dia sangatttt berkesan membantu melicinkan proses baby nak cari jalan keluar nanti. hihi ;) 



dalam semua set lengkap dekat atas ni, Herbal Tea adalah produk khusus yang mana membantu memulihkan dalaman kita yang berfungsi untuk mengecutkan rahim, melancarkan susu badan, membuang angin, dan melancarkan darah nifas. haa Herbal Tea ni dia takde jual loose seketul-seketul dekat pasaran tau. ni kalau kita beli full set Tanamera Posnatal Care ni baruuuuuuuu dapat. ekslusiveeeee gituuewwww ;)) 

aku dengan yakin bagitau korang produk tanamera ni langsungg tak membantutkan penghasilan susu korang walaupun aku tak sempat guna produk ni tapiiiiiiiiiii aku tengok kawan-kawan sedara mara aku makan pakai set tanamera ni elokkkk jeeee menyusu dorang siap melimpah ruah lagiiii muehehe ;) pada yang berminat, korang boleh follow dan order dari babysmile2u ni ye ;)

http://instagram.com/babysmile2u





atau nak lagi senang, korang boleh terus contact Asilah dekat whatsapp kee sms kee dekat nombor hp ni ye, 019-6659596. paaaaalingg murahhh dah ni aku rasa RM335 untuk satu set lengkap siap free pos lagi! so, senang kannnn. order dan tunggu parcel sampai depan pintu rumah korang. tak dayaaaaa dah kott nak tawaf kedai jamu segala bawak perut memboyot kannnnnn. ;)) hikhik. selamat bertanamera koranggggg. ;) curlassss gituuuuuu ;))




15 comments:

  1. set berpantang Tanamera memang besttt... sukeeee gilerrr sabun dia tu.. kalau x berpantang pun boleh guna. Seronok menyental daki-daki.. hehe..

    dulu-dulu akak pernah review sikit mengenai set ini:

    http://mommiesafiyyah.blogspot.com/2012/12/set-berpantang-pilihan-saya.html

    :)

    ReplyDelete
  2. pernah dengar tentang kebaikan set nie...insyaallah boleh juga digunakan time berpantang anak keempat januari depan...tq for sharing...

    ReplyDelete
  3. belum penah cuba..
    sebab mahal sangat..
    hehehe..
    dulu2 saya makan nona roguy je tp bukan satu set la..

    ReplyDelete
  4. Assalamualaikum yaya, sheila pakai virgin oil tu, buat sapu scretchmark, minum masa hujung2 pregnancy dan paling bestnya pakai set tanamera kidz untuk Adam. heeee Tanamera memang best. Next pregnancy, in shaa Allah jika diberikan rezeki lagi boleh cuba set Tanamera pula kan? hehehheee

    ReplyDelete
  5. salam singgah. google2 jumpa blog awak.. best baca.. :)

    ReplyDelete
  6. tqvm bagi info sis...lepas ni boleh cari beliau...hihi..

    ReplyDelete
  7. tq for sharing. saya guna shaklee untuk kesihatan dalaman. tanamera bleh guna untuk luaran kan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. nape kena guna produk lain utk kesihatan dalaman pula. tanamera tak cover dalaman ke. tu dah costly.

      Delete
  8. Akak tgh cari2 jgk ni..set apa yg baguih..

    ReplyDelete
  9. kalo ad arezeki pregnant nnti mmg nk pakai tanamera jugak...dh byk review kata best produk ni

    ReplyDelete
  10. saya pon guna set tanamera gak masa berpantang hari tu..memang puas hati..herbal tea dia pon sedap..dan paling best rempah mandian dia..segar je pas mandi..hehe

    ReplyDelete
  11. betul tuh nadia.
    VCO memang berkesan untuk preggy woman , pantang , menyusukan dan semua la.
    haha.
    kita pun amalkan VCOA treenea sepanjang pregnant nih.
    alhamdulillah membantu.
    tapi untuk pantang nanti tak tau nak cuba produk apa serahkan pada ibu sendiri yang beli tapi VCOA tetap consume.
    hee.
    :)~

    #dealertreenea
    0177194278

    ReplyDelete
  12. Setuju.. saya pun guna produk Tanamera terutamanya VCO. Satu famili boleh guna. Alhamdulillah.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...