May 29, 2015

perkhidmatan sewa kereta dari Easybook.com

korang selalu kalau pergi cuti ketempat yang memerlukan korang menyewa kereta, korang akan sewa kereta dari mana? kalauu berdasarkan pengalaman aku, sebelum pegi bercuti mana-mana contohnya macam time pegi bercuti dekat Kuching, Sarawak duluuu, berhari-hari aku survey pasal kereta sewa je sebabbbb kadang takut tak menepati citarasa aku. kadang aku takut kena tipu. kadang harga mahal tak menentu. :) sampaiii la beberapa hari lepas aku dapat tau pasal kemudahan tempahan kereta sewa dekat Easybook.com nii. 



terus rasa macam alaaaa kenapaaa sekarang baru jumpaaa. (-__-') kan senang kalau dari duluuuu lagi tahuu. hihii. lepas berhari-hari aku stadi pasal Easybook.com, antara kelebihan dia adalah booking kita akan lebih secure. dia macam ada agreement black and white gituewww. :p alaa macam kita book tiket kapal terbang curlassss ;) padahal booking kereta jewww punn. hihihi. 


macam masa aku sewa kereta viva dekat Kuching haritu, sehari dorang caj RM150. tuu duluuu 3 tahun lepas punya harga. aku rasa sekarang mauu RM200 lebih sebab semua benda nak naik harga kannn. T__T tapiiii, bila aku tengok dekat website Easybook.com ni tadi, ehh murahnya. RM100 je sehari. bukan takat viva je ada. macam-macam jenis dan saiz kereta dorang ada. korang pilih jeee. :) yang pasti, ni paaaaling murah aku pernah jumpa.



sebenarnya ramai yang tak tahu, Easybook.com ni dah lamaaaa beroperasi sejak tahun 2005 lagi. selain dari perkhidmatan sewa kereta untuk seluruh kawasan di Malaysia, Indonesia, Thailand dan Singapore, Easybook.com pun ada beberapa servis lain antaranyaaaaa, 





menyediakan perkhidmatan membeli tiket bas online dari Singapore ke Malaysia, seluruh negeri dalam Malaysia, Thailand dan Indonesia. Antara syarikat bas yang bekerjasama dengan Easybook.com adalah Transnasional, NICE, Plusliner, Konsortium, Sri Maju, Five Stars Malaysia, Transtar, Supernice Grassland, S&S International, Cepat & Cekap, Starmart dan banyak lagi. so senang laaa nantiii kalau contohnya korang nak beli tiket bas untuk balik kampung kee, haa korang boleh jee beli terus dari website Easybook.com nii senanggggg. ;)



selain perkhidmatan sewa kereta dan beli tiket bas, korang pun boleh beli tiket train melalui website Easybook.com. baguskannn. ;)) dia macam all in one gituuu. tiket feri pun bolehh, tiket pakej travel pun adaaa. senang cakap semuaaaa adaaaa laa. ;))

cuma dalam banyak-banyak servis dia, aku paaaling berkenan bab sewa kereta. :) rasa macam wahh macam selamatttt jeee book dari website ni dari aku book dengan ntah sape-sapeee aku tak kenal. lagipun harga dia jauhhh lagi murah berbanding sewa kereta dari pihak persendirian.



korang boleh tengok list ni, haa nampak tak dekat semua negeri dorang ada buat servis sewa kereta ni. cakap je nak pegi mana, korang just booking je direct melalui website Easybook.com, settleeee. senang kannn? ;) jadiiii, pada sape-sape yang nak book tiket bas keee, tiket KTM kee, nak tempah sewa kereta keee, korang boleh layari website Easybook.com dibawah atau mana-mana social media Easybook.com yang lainnnnn. ;)







selamat menyenangkan kerja bila semua benda di hujung jarii jeeeewww ;))


2 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...