August 23, 2016

Bunga 1st birthday party di Mcdonald


aku rasa sebelum aku beranak pinak dengan lebih ramaii :P, better aku post entry birthday bunga ni secepat mungkin. (-__-') dah setahun terkandas di pertengahan jalan. dari anak aku umur setahun, dah 2 tahun dah bunga bulan lepas. (-_-') dari anak sorang, dah nak masuk dua dah punnn muahahaha :P 

lamaaa gila aku peram cite ni. sebenarnya masa 1st birthday bunga dulu, aku yang beria nak buat dekat Mcdonald sebab kecik-kecik dulu mak nye tak sempat merasa :P lagipun Mcdonald pun takde lagi dekat kampung aku time tu muahahaha. so bila ada anak, aku jadikan anak sebagai alasan untuk sambut dekat Mcdonald. bunga cakap nak sambut dekat Mcdonald daddyyyy :P so bila dapat sejenis daddy yang sejenis pasrah, senang keje aku. kikikiii :P





dalam banyak-banyak Mcdonald di KL dan Selangor ni, aku pilih Mcdonald Titiwangsa sebabbbbb, dia mempunyai party room yang palingg besar berbanding mcdonald mcdonald yang lain. aku risau nanti padat sangat dengan umat manusia lain yang makan-makan dekat mcdonald tu. so once aku book mcdonald ni, dia terus tutup dua bilik party khas untuk majlis kita sahaja. so takde la bersepah dengan orang yang tak berkenaan kann. :) 



yang bagusnya bila celebrate dekat mcdonald ni, semua preparation dari A sampai Z dorang yang handle. mana nak deco belonnya, mana nak setup mejanya, mana nak siap-siapkan game untuk kanak-kanaknya, haa senang cite semuaaa benda la senang cakap. part kita hanyalah korang tunggu untuk tadah bayar je. :P just bagitau dorang yang akan datang makan nanti berapa orang dewasa dan berapa orang kanak-kanak untuk memudahkan dorang sediakan makan minum dan segala mak nenek goodie bag untuk kanak-kanak ituewwww. 







sepanjang majlis akan ada sorang hos mcdonald yang handle keseluruhan acara. jadi takde la aku kelam kabut mana nak handle majlis, mana nak layan tetamu, mana nak handle bunga (-__-') bagus kan, so aku boleh bersenang lenang bersorak tengok kanak-kanak riang main game. kikikii




cumaaaaa, part yang paaling tak best bila kaw celebrate di mcdonald adalah, masa dorang sangat fix. dorang bagi dalam 2-3 jam jeee untuk satu-satu majlis. tu pun sebab aku mintak extend sampai 3 jam. kalau tak 2 jam jewww T__T kalau start pukul 2, mesti abis pukul 4. kalau start pukul 4, mesti abis pukul 6. aku rasa macam alaaaaaa, 2 jam nak menyembang dengan semua tetamu punnnn tak sempat wey. nak bukak point untuk mengumpat jauh sekali, baruuu mukadimmah, terus times up. kuikuikui :P 




untuk pengalaman pertama sambut birthday untuk bunga ni, birthday girl tak berapa nak ada mood sebabbbbbb dia adalah takut dengan orang. (-__-') dah nama pun lagi birthday awak bunga. tentu-tentu semua orang nak datang cuit sorang sikit kannn. :P dia kan tak biasa dengan orang. dia kenal mak bapak dia jewww, so dia cranky lewww :P nak nak time potong kek ada benda alah pop yang meletup tu. terkejut sampai meraunglah anak aku. jangan kata bunga, aku pun terkejut sekali. jakun kenn. :P hahaha. 












thank you sooo much pada semuaaaa yang sudi hadir. maaf yeeee kalau ada terkurang terlebih papeee sepanjang majlis. maaf jugak tau pada yang aku termiss nak jemput. sorryyyy pleaseeee T__T 


terima kasih tak terhingga pada semua yang dari duluu sentiasa mendoakan yang baik-baik untuk bunga. terima kasih banyak-banyak untuk setiap hadiah dan sumbangan korang untuk bunga. :) tak terbalas rasanya kami suami isteri. semoga Allah sentiasa melimpah ruahkan rezeki korang tauuu :)


August 22, 2016

harga tiket flight ke Maldives :)

hai semua :) punyaaaaa la berkurun lama aku tak update blog sampai tiap kali nak tekan keyboard, aku backspace balik. taip taip backspace, taip taip backspace. T_T maka sampai kesudah aku kematu akhirnya baik aku off cpu. :P bila dah lama sangat tak update blog, aku tak tau cerita mana yang patut aku taip dulu. aku start dengan harga tiket flight ke Maldives boleh? :) sebenarnya cerita ni pun dah berbulan-bulan aku peram. (-_-') kitorang pergi Maldives bulan Mei haritu. ni dah Ogos. tapi aku still kena karang jugak untuk kenang-kenangan dimasa akan datang mana la tauu kott nanti nak pergi lagiiiieww kewww :P lagipun ramaiii kawan-kawan sedara mara kitorang yang menanya. so baiklah. mari kita mulakan. :)

Maldives ni kalau korang tanya aku, dalam banyak-banyak negara impian aku, negara manaaa yang aku paling adoreeee tahap tertinggi, jawapan dia adalah Maldives. :) ikhlas aku bagitau korang, pernah satu masa time tahun kedua kawen kot, aku punya teringin nak pegi maldives, aku tak tido satu malam google semua benda berkaitan Maldives. padahal satu habuk pun takde lagi masa tu. :P sajeee untuk kepuasan dalaman diri sendiri mihmihmih. dan percayalah, pukul 4 pagi syafiq tengah syok tido, aku bantai kejut dia selak-selak nangis ajak dia pegi Maldives. :)) kalau ingat balik, bengom betul rasa HAHAHA. kaw apahal sampai nangis beriaaaa nadiaaa :p ko rasa maldives tu belakang rumah kawwww! :P laki aku dalam mamai-mamai pun sempat lagi pikir, tempat mahal tu sayangg. tapi takpeee, nanti kita pergi ok. terus macam nasib baikkk ayat ending laki aku jawab macam menarik walaupun time tu aku tau, dia malas nak layan drama air mata aku sebenarnya HAHAHA :P maka bila hati dah tak memberontak, terus dapat tido dengan lena walaupun time tu, aku pun tak pasti tahun bila boleh jejak kaki ke Maldives. dalam mimpi pun jadi la. kohkohkoh :P



kenapa Maldives? sebab dia adalah sebuah pulau tercantik di duniaaaaaa. tapi bila mengenangkan duit yang tak berapa nak ramai (-__-'), aku pendamkan je dulu sorang-sorang sampaiiiilah tibe-tibe bulan Februari 2016 haritu, aku terbukak website Airasia dan tengok harga tiket ke Maldives murah gileee berbanding yang aku selalu dengar orang cakap tiket Malaysia Airlines ke Maldives sorang pegi balik RM3000 lebih. so kalau ada yang murah, kenapa nak beli yang mahal. ye dak? :p asal sampaiiii sudeyyyyy ;)

terus aku bagitau syafiq, Maldives jom? ;) laki aku ni pesen ikut jeee bini dia kalau bab berjalan sebab dia tau, yang akan study pasal maldives tu adalah aku, dia membontoti jeewww :P aku asal dapat green light je, terus onnnnnnnnnnnn. on the spot aku book untuk 3 dewasa dan 1 bayi. kenapa 3 dewasa? sebab aku angkut adik aku sekali supaya dialah kameramen, dia lah luggage men. muahahah :P maka sampailah kami ke maldives dan selamat pulang dah pun. :P harga keseluruhan tiket kitorang ke maldives untuk 3 dewasa dan 1 bayi adalah, RM2388.72. murahkan berbanding harga tiket MAS? :) huuuhuu~



total keseluruhan harga ni dah termasuk RM142 untuk add on luggage 45kg flight pegi, RM75 add on luggage 25kg untuk flight balik, RM78 untuk add on makan minum tiga orang untuk both flight, dan harga tiket untuk bayi bawah 2 tahun adalah RM50 sehala. so total semua macam aku cakap tadi, RM2388.72 :)



masa mula-mula aku beli tiket ni aku dah terfikir, perlu keee untuk aku add on luggage segala bagai ni. ye la, nak jimat tak payah add on pun tak pe. tapiii oleh disebabkan hasil pengstudian aku selama berhari-hari sebelum aku pegi ke maldives ni, majoriti akan suggest bawak periuk nasi sebab makanan dorang mahal gilee dan beras dorang tak berapa nak masuk dengan perut jenis perut kampung macam perut aku sekeluarga ni, terus aku angkut periuk nasi segala :p. dari asalnya nak bawak periuk nasi dan beras semata, habis segala lauk pauk aku bawak sekali sebab aku tau, perut aku laki bini ni memang bangsa wajib makan nasi setiap hari. kalau tak boleh parkinson. muahahaha. bunga pun sama. setiap hari memang dia akan mintak nasi. walaupun aku perlu bayar RM200 lebih untuk add on luggage semata, sikit pun aku tak menyesal bayar mahal-mahal sebabbbbb, sepinggan nasi dekat maldives adalah dekat RM100. :') so kalau 3 orang makan bukan ke dah RM300? tu baruuu sekali makan. takkan sehari nak makan sekali je? kitorang dah la duduk sana seminggu. kiralaaahhh (-__-') so marilah kita memasakkkk. kitorang banyak save dekat bahagian makanan, so yang mana duit extra, kita habiskan dengan segala aktiviti air. nama lagi pulau kannn. :) 


haa korang nanti kalau nak pegi maldives, jangan lupa bawak periuk nasi ye kuikuikui :P 



aku bawak yang macam ni, jenama elba sebab dia 2 in 1. nak masak nasi boleh, nak masak lauk pun boleh. tak perlu gas segala bagai. sambung ke plug jee dan memasak la kaw nak masak ape punnnn. ;) senang kannn. RM139.90 seketul. aku beli dekat tesco jeww :P sekiannn, permulaan cerita Maldives aku. tapi tak tahu tahun bila pulak sambungan dia. :P




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...