March 31, 2015

perbezaan dan perubahan muka bunga 0-8 bulan ;)


masa mula-mula aku baca komen ni, aku tak pasti samaada aku nak gelak ke nak nangis ke nak terharu ke nak sentap muehehehe :p tak dinafikan aku dah jarang sangattt cerita pasal bunga dekat blog sebab aku rasa kalau cerita pasal bunga, sampai tahun depan belum tentu aku habis bercerita. :p kikikii :p ye laa, baby semakin membesar kann. mana tauu lepas ni sekali aku update, tak boleh panggil bunga baby bunga dah. kena panggil kakak bunga. ehhhh? :p ok belummmm. so far belum. korang belum tanya aku dah jawab siap-siap. HAHAHAH :P

oleh disebabkan lama sangattt dah blog aku menyepi dari cerita bunga, marilah. :p hari ni kita throw back perbezaan muka bunga sejak hari pertama lahir sampaiiii ke semalam cukup 8 bulan umur dia. hiihi. so sweet tauuu aunty ina nii bunga cakapp. ;)) terharu nadia bila ada orang nak tau pasal perkembangan bunga. hihihihi ;))

hai bunga cinta hati mummy daddy! ;) masa ni dalam dua jam selepasss bunga dilahirkan. :)



ni genap 1 bulan bunga lahir. masa ni ada photoshoot dengan team thephotolicious. 


ni muka saya bila masuk 2 bulan melihat duniaaa :)



ni muka saya masa umur saya 3 bulan ;))



masa ni umur saya 4 bulan. malam-malam buta kena buli. kikiki ;p





masa ni umur saya 5 bulan. makin panjang kan saya setiap hari? ;p kikiki
haa masa ni umur saya 6 bulan. gembira lain macheaammmm padahal saya lupa sebenarnya mummy tengah on the way bawak kete nak pegi klinik bawak saya inject 6 bulan mihmihmih. ;)



ni pun gembira jugak sebab bila dah masuk 7 bulan mummy cakap tak payah inject dahhhh. seronoknyaaa! ;)



dan ni muka terbaru saya. :) dua hari lepas punya cerita. genap 8 bulan umur saya. saya masam sebab daddyy marahkan sayaaaaa :p kikikii


okk sekian duluu perjalanan perubahan muka sepanjang 8 bulan umur sayaaaaa ;) sehingga kita berjumpa lagiii. hihihi

ohhh sebelum terlupa, aku nak tanya korang, semakin bunga besar, semakin macam muka sape? ;) muka aku ke muka syafiq? ke takde muka sape-sape? hahaha. sebabb, masa awal-awal lahir dulu, dalam dua tiga bulan pertama, semuaaa cakap macam muka aku. aku pun tak pasti. ye lah kott dah anak aku. mihmihmih :p bila semakin meningkat remaja :p muehehe. majoriti akan cakap macam muka syafiq atau ehhhh rupa sapeeee bunga niii. takde rupa nadia dan syafiq punnn. haaa macam tuu. penat kami membanting tulang mengerah tenaga membuat bunga ko kata takde muka sape-sape. HAHAHA. :P takpee, mak pasrah nakkk. :p 

bunga dan mummy :)


bunga dan daddy :)


bunga, mummy dan daddyyy ;) bandingkannnnn. kikikiii :p


March 26, 2015

Kurus Cepat Dengan Assez Slymm


cuba korang bagitau aku sape kalau ditakdirkan gemuk tak nak jadi kurus? T__T aku rasa semuaaaa kottt nak orang nampak kita kurus cantik jelitewww. :p melainkann kaw memang bercita-cita untuk menyimpan lemak. hewhewhew. sepanjang aku hidup, berat badan paaling berat aku pernah ada adalah 73kg. tu time 9 bulan mengandungkan bunga dulu. T___T hoiii seremmmm. (-__-') tapi atleast alasan aku time tu adalah dalam perut ada isi. kihkihkih. :P tapi masalahnya, berat badan harian aku sebelum mengandung dulu punnn dah 62kg. T__T jadi selepassss je aku bersalinkan bunga, aku nekad nak kurus. jiwa kena kental babeee. 

oleh disebabkan aku fully breastfeed, kaw nak kurus keee taknak kurus ke, kaw tetap kena makan banyak sebab kita memerlukan bahan untuk diproses untuk menjadikan dia sebagai susu. kalau tak makan nanti badan boleh gigil-gigil. jadi aku pun melantak la macam hantu raya kikiki :P cumaaaa, untuk mempercepatkan proses penurunan berat badan, aku tak minum ais. dari hari bunga lahir sampai ke hari ni nak masuk 8 bulan umur bunga, aku still tak sentuh ais. yeayyyy berjayaa. ;)) sekarang berat aku 51kg. kadang naik 52kg, kadang turun 50kg. haaa setiap kali kalau tibe-tibe dia naik sikit mesti hati aku dah berdebooo. ehh ehhhh, tak boleh jadi ni. jadi untuk mengawal memaintainkan berat badan aku, so far aku guna Assez Slymm. korang pernah dengar Assez Slymm? :) 


Assez Slymm adalah produk baru dalam pasaran yang mana dia macam supplement tambahan untuk membantu mempercepatkan proses penurunan berat badan kita. kira macam makanan tambahan laa sebab selalunya kalau setiap pagi kita dah terbiasa bedal nasi lemak roti canai segala, cuba kaw try minum Assez Slymm ni setiap pagi sebagai ganti kepada segala heavy breakfast kita. dia still mengenyangkan macam makan semua makanan berat ni tadi dan part paling best adalah, bila kaw minum Assez Slymm ni, dia sangattt membantu proses penyahtinjaan kita. kikikiii. ;) takde la sampai tercicir bagaiii :p dia just lancar je siap pakej membuang angin dan segala kotoran lagi. hihihi. baguslahh sebab bila proses penyahtinjaan kita lancar, tu maksudnya dia membantu membersihkan usus dalaman kita yang mana bila usus dalaman kita ni tersumbat la boleh menyebabkan kita semakin menggemuk. haa dah macam cikgu penyahtinjaan dah gaya aku hahahah :p 


so far sepanjang 20 hari aku minum Assez Slymm, rasa dia kadang macam horlick. kadang macam nestum. yang pasti rasa dia sedappp. hihihi. sebelum aku terlupa, Assez Slymm ni sesuai untuk diminum oleh semua peringkat umur termasuk ibu yang menyusukan anak sebab Assez Slymm ni 100% tanpa bahan merbahaya. 



ramaiiii gilee kottt kawan-kawan aku yang dah try Assez Slymm ni. ada yang turun 3kg dalam masa 20 hari, ada yang turun 5kg, ada yang suka sangat sampai nak order lagi sebab membantu proses pencernaan katanya. hihihi. 

untuk tempahan, korang boleh terus whatsapp hotline Assez Slymm di 013-9200106 ye. selalu sekotak Assez Slymm ni berharga RM150 tapi sekarang dorang tengah buat promosi, sekotak RM99 je. :) korang boleh tengok apa kata pengguna dorang di website rasmi www.assezslim.com atau di facebook page dorang Kurus Cepat Dengan Assez Slymm







Call/SMS/Whatsapp : 013-920 0106

 
 
jemput order dan selamat kurus bersama semuaaaa! ;))
 
 
 




March 13, 2015

macam besttt je Ephyra Skin Bar niii :)

kalau korang adalah antara reader sejati blog aku, amboiiii sejati sahngattt :p kaw ingat kaw femes nadiaa nak ada reader sejati bagaiiii :p krikk krikk, krikk krikk kikiki :p okk berbalik kepada cerita kita. kalau korang dah lama baca kisah perjalanan hidup aku dari penulisan blog aku sini, korang mestiiiiiiiiii tahu aku antara berjuta pengguna tegar Ephyra bermula time awal-awal dorang dikomersialkan lagi. seingat aku firstttt time aku guna produk Ephyra adalah pada 29.7.2013. dan dekat bawah ni korang boleh baca pengalaman ikhlas aku sepanjang aku menggunakan Ephyra. :)

29.7.2013: Sana sini Kolagen EPHYRA :) 
27.8.2013: Ephyra sangattttt berkesan :) 
30.9.2013: EPHYRA sangatttttttt bestt! :) 
7.11.2013: Majlis Makan Malam EPHYRA bersama Memey Suhaiza & Norman Hakim :)
2.1.2014: mengandung sebab Ephyra? 
23.4.2014: EPHYRA terbukti berkesan :) 

jadi selepas beberapa tahun dalam pasaran, no wonder permintaan Ephyra tersangattt la tinggi sampaiii kehari ni sebab dorang punya produk percayalahhh cakap aku, Ephyra adalah antara produk terbaikkkk aku pernah guna. the besttt supplement evahhh. ;) tu nasib baik aku tak letak nama si bunga Nik Ephyra mihmihmih :p punyaaa la bertahun telan macam-macam nak anak punya pasal, atlast lepas guna Ephyra 3 bulan non stop terussssss lekat bunga. rezeki kan. :) Alhamdulillahhhhh. kuasa Allah semuaaa tapi atleast aku tauu. satu-satunya produk yang aku amek time tu adalah ephyra. so secara tak langsung dia sangatt membantu. 

gambar sebelum menggunakan Ephyra Skin bar. 
muka jam dua pagi belum tidur tanpa sebarang makeup kemainnn siap sempat belit-belit tudungg kikiki :p

ok sekarang aku ada satu cerita best nak share dengan korang yang mana aku sendiri tak sabarrrr nak guna. ;))

 
 



untuk pengetahuan korang, pihak Oceanlife Marketing telah mengeluarkan satu lagi produk baru iaitu Ephyra Skin Bar. hoiiii bestnyaa bestnyaaa ;))

Ephyra Skin Bar sesuai untuk semuaaa jenis kulit pada semua peringkat umur yang mempunyai masalah seperti kulit berjerawat, jeragat, blackhead dan semua jenis masalah muka dan menjadikan kulit kita lebih muda, cerah, lembut, berseri-seri dan menanggalkan semua kotaran, minyak dan sel kulit mati. 


dan the best part tentang Ephyra Skin Bar ni adalah dia jugak boleh digunakan keseluruhan badan. jadi korang boleh sental setiap celahan badan sekali menggunakan Ephyra ni okehhh, curlassss ;) 2 in 1 gituewww. dan hanyaaa 3 minit untuk mendapatkan kulit yang lebih cerah dan berseri. ;))


korang jangan risau, dari segi ingredients, Ephyra Skin Bar adalah 100% bahan semula jadi tanpa bahan kimia terlarang dan antara campuran yang terdapat di dalam Ephyra Skin Bar ini adalah Carrot Extract, Seaweed, Banana Enzyme, Glyserin, Kolagen, Glutathione, Bearberry Alpha Arbutin A Extract dan Rice Bran Oil. 

sebenarnya aku dah dapat Ephyra Skin Bar ni beberapa hari lepas tapi ya ampunnn, sayangnyaaa nak guna. ;) kotak dia ekslusive gile sampai rasa sayang nak bukak, boleh? kikiki. ;p okk okk janjii hari ni aku start guna. nanti aku tepek sini perubahan sebelum dan selepassss menggunakan Ephyra Skin Bar hokeyyy. jemputlah order beramai-ramai. :)) seketul Ephyra Skin Bar hanya berharga RM39. korang boleh dapatkan di: 

Instagram: @ephyraskin
019-3800779 / 03-41417889
 
selamat mencantikkan diri semuaaaa ;) 

March 12, 2015

kain pasang murah direct dari Bandung

oleh disebabkan tahun ni raya kita jatuh bulan 7 nanti kann, jadi hari ni marilah kita merambang mataaaaaa bersama-samaaaa kikiki ;) aku dalam proses mengorder kain pasang bandung direct dari sana lagi untuk shipping kali kedua sebab shipping pertama haritu semuaaaaaaaa dah sold out sampai yang aku punya sekali orang amekkk T__T sadiss. tapi takpe, mak suka nakkk. ;)) boleh mak order yang baruuu. mueheheh. ;) 

aku bajet kain-kain ni akan sampai mesia pertengahan atau penghujung bulan April. jadi sempatttt la terus hantar ke tukang jahit untuk pakai raya nantiii wii. ;)) kalau korang nak selit order sekali, mehh laa. sepasang RM80 jeee. postage semuaa dah ditanggung. korang boleh pilih dari semuaaaa pattern yang ada dekat bawah ni dengan harga RM80 sepasang. :)

untuk meyakinkan aku yang korang betul-betul nak, aku hanya perlukan deposit RM50 je dulu tanda jadi untuk sepasang kain. once kain dah sampai pada tangan aku, baruuu korang bayar balance lagi RM30 tu. settle payment terusss aku pos pada korang on the dot. okehh? ;) yang betul-betul confirm je tauu sila contact aku. boleh sms atau whatsapp nadia dekat nombor ni 019-7564019. tarikh akhir korang kena bayar deposit pada aku adalah 26.3.2015 sebab esoknya 27hb tu aku akan terus submit order pada tokey kain bandung ni. kang lagi lambat submit, lagi lambat kain kita sampaiii nakkkk. T__T haaa marii pilihhh sama-sama dengan aku. ;) nanti korang whatsapp aku kod kain ape yang korang nak atau print screen je yang mana korang nak kemudian whatsapp aku. oraittt? ;))

SP



SC




SB


BR




rambang mata kannn? ;)) akuuu punnnn (-___-')

March 11, 2015

Gathering Blogger di Laser Warzone Wangsa Walk, jommm! :)

sepanjang aku hidup sejak dah tua bangka ni :p, dalam banyak-banyak game yang aku pernah main, jujur aku bagitau korang. game lasertag adalah satu-satunya game yang bapakkkkkkk best gile! dia punya best sampai tahap teringat-ingatt tolongglahhh pahamm. kan best kalau setiap minggu boleh mainnn. (-___-') 







masa mula-mula dengar pasal lasertag dulu pun macammm ehh permainan apee lasertag ni. macam bosannnnn jeee. :p percayalah aku cakap, aku beraniii potong kuku. :p konpemmmm sekali korang main, korang akan ketagih macam aku. kikiki :p lasertag ni macam sebuah perlawanan lawan perang-perang. tapi hanyaaaa menggunakan pistol laser. kita akan dibahagikan kepada dua kumpulan. contohnya kumpulan A dan kumpulan B. so nanti kedua dua kumpulan ni akan dilepaskan ke sebuah dewan arena yang macam dalam gambar dekat atas ni dalam keadaan gelap gelita. cuma lampu penanda dan lampu pada jaket badan kita je yang akan menyala. 

sebelum start, masing-masing kemainn buat kubu susun strategi segala. :p kikiki. kumpulan A kena tembak kumpulan B, kumpulan B kena tembak kumpulan A. haa lawan-lawan untuk mengumpulkan mata paling tinggi. dalam keadaan gelap gelita ni, kita boleh cam ahli kumpulan kita berdasarkan warna lampu pada jaket badan dorang je. contohnya jaket lampu kumpulan A warna merah, jaket lampu kumpulan B warna biru. jadi kita kena main nyorok-nyorok la supaya kumpulan lawan kita tak nampak kita semasa kita cubaa menembak kumpulan lawan kita. haaaa nampak takk. best gileeee! sambil taip ni pun aku dah teruja tahap ke tujuh kaw pahamm takkkk. :p



masa aku mula-mula main dulu, mak aiii. berdebarnyaaaaa bila ada orang kejar-kejar ni. :p kita kena lariiii menyorok dekat celah-celah kubu supaya pihak lawan tak tembak jaket kita. sekali dorang tembak, pistol laser kita akan mati lima saat. dalam masa lima saat terus berdebar balikkkk nak lariii lagiii niii takut kena tembak. kahkahkahkah. ;)



haaa aku kalau bercerita, sampai esok belum tentu habissss. :p bestttnyaaaa bestnyaaa. ni gambar kitorang main lasertag tahun 2013 dengan red mummy. gileee lamaa dahhh. hewhewheww ;) dalam malaysia ni kalau tak salah aku hanya ada dua laser warzone. satu dekat E@Curve Damansara, satu lagi dekat IOI Mall Puchong. untuk makluman korang, laser warzone yang dekat IOI Mall Puchong dah berpindah ke Wangsa Walk Shopping Centre bermula 18 Januari haritu. 



selalunya untuk harga satu game battle korang boleh refer gambar dekat atas ni tapiiiiiiiiiiiiii hari ini aku dengan berbesar hatiiiii nak ajak korang semuaaaa sama-sama main lasertag dengan aku dekat Wangsa Walk secara percumaaaa! korang nakkkkkkkkk? ;)) jommmm. sepenuhnyaaa di tajaa oleh pihak Laser Warzone. hari Sabtu, 11 April 2015. masa nanti aku inform balik. boleh bawak pasangan yee :) cumaaaa ada satu syarat ;) pastikan korang adalah seorang blogger. tu jeee ;) hihihi. 

oleh disebabkan tempat adalah terhad, maaf tauu aku tak dapat bawak semua orang. T__T mungkin dalam 20-40 orang bergantung pada budi bicara pihak Laser Warzone. :) pada yang berminat, korang boleh tinggalkan komen dekat bawah entry ni bersama email dan link blog korang dengan ucapan, saya nak nadia pilih saya untuk bermain lasertag di Laser Warzone Wangsa Walk keranaaaaaaaaa _________________ :)) hihiii. nanti aku akan contact korang balik pada mana-mana yang terpilih ye :) tak zabarnyaaaaaaaaaaaaaaa ;)) jumpa nantiiii wiiiiiiiiiiii ;)


March 10, 2015

nadiafarahida dalam majalah Harmoni

haiii semuaa. ;) ehhh lamanyaaa tak update blog. berkurun dah rasa. sorryyyyy. :p mihmihmih. sebenarnya aku dalam proses menstabilkan pembahagian masa. asyikkkkkkkkkkk laaa kaw membongak nadiaaaa dari dulu tak pernah-pernah nak stabil masa aku. HAHAHA. :p haa ada sape-sape beli Majalah Harmoni bulan lepasss? haahh bulan lepasss punyaa. (-__-') huhuu. bulan lepas punya cerita tapi hari ni baru hegeh-hegeh nak bagitauuu. kikikiii. alaaaa takpee, bukannya penting sangatt punnn kennnn. :p ni harmoni yang cover depan dia muka Lisa Surihani. keluaran 15-28 Februari 2015. ehhh kalau takdeee takpeee. ;) aku sajeee cerita dekat sini untuk kenangan peribadi aku. hihi


asalnya wartawan majalah harmoni ni contact aku 24hb december lagi untuk dorang shoot keluaran Januari tapi oleh disebabkan time tu aku busyyyyy gilee banyak urusan kena settle down, aku hold dulu dan postponekan ke keluaran seterusnyaa. 


dorang datang berdua je time ni. sorang kak Huda yang bahagian interview aku, sorang lagi adik cantik photografer ni sorryyyyyyyyyy akak lupa nama. huhuu ;)
 
lalu selepas beberapa minggu, maka terhasillahhhhh hasil kerja dorang. hihii ;)



sebenarnyaa, memiliki sebuah kediaman condominium di tengah bandar Kuala Lumpur tak pernahhhh ada dalam senarai impian aku kecik-kecik dulu. (-_-') tapi aku sentiasa percaya, Allah dah aturkan setiappp perjalanan rezeki hidup kita secantik yang mungkin. berusahalah. rezeki takdenya dia datang bergolek. ;)) 

kitorang beli rumah ni dari sebuah rumah yang hancur. tak cantik. rumah second hand kannn. bukannya beli beli dah wahhhh bestnyaaa cantik! takkkkkkkkk takkk. ;) pelan pelan kayuhhh. semuaaa bab-bab dekorasi rumah korang boleh tengok dekat link ni ye, semuaaa aku cerita sini. Tip Dekorasi. :)

dannn ohh ye kalau korang perasan, muka syafiq takde dalam majalah Harmoni ni. :P sorryyy daddyyy. bunga dah take over. mihmihmih. ;)) sepatutnyaa syafiq pun ada time shoot untuk majalah ni tapi last minit dia ada meeting. so aku proceed je laaa walaupun tanpa syafiq. janji anak binti syafiq ada. kikikiiii ;p

 
thank you kak huda dan semua team Majalah Harmoni. ada job roger nadia lagi ehhh ;p muehehehe


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...