May 20, 2014

nikmat sebuah ujian :)


to be honest, dah 2 tahun aku peram gambar ni. satu-satunya gambar yang aku rasa alaaaa segannyaaa nak upload T__T deep sangatttt maksud diaa sebab time ni aku belum mampu mengandungkan zuriat untuk syafiq. T____T gambar ni kitorang amek time second anniversary, tahun 2012 hari tu. dan percayalah, ni adalah aksi spontan syafiq. sebab tu muka aku terkejut dan rasa macam alaaaa malunyaaa syafiq buat macam niiiii. (-__-') bukan ada baby pon dalam perut huwaaaa T__T dia spontan tau. tibe-tibe terus dia duduk dan buat gaya macam ni. time tengok gambar ni lepas dapat dari photografer hari tu, terus aku terfikir. kan bestttt kalau betul-betul ada baby dalam tuuuu. baru reall. sebab boleh dikatakan tahun kedua sebuah perkahwinan ni aku rasa time paalingg mencabar kottt sebab orang duk tanyaa tanyaa bila nak ada anakkkk bilaa nak ada anak. kann? T__T tapiiiiiiiii, apakan dayaaaaaa. kita hanya merancang, Allah yang tentukannnn. jadi kami meneruskannnn kehidupan seharian suami isteri seperti sedia kala. teruskan berkasih sayangggggg siang dan malammm mihmihmih. ;))

kadang-kadang, Allah uji kita dengan sesuatu benda yang kita paaaling nak tapi tak dapat-dapat. sebenarnya Dia nak tengok sejauhhh mana tahap kesabaran dan Dia nak tau, sejauh mana kekuatan kita untuk mengakui dan mempercayai qada' dan qadar sebuah kehidupan yang Dia telah aturkan untuk setiap hambaNya. mustahil Dia akan uji kita lebihhhhh dari apa yang kita mampu harungi. :) sampaiii la satu ketika, kita dah lali, dah terbiasaa dan boleh harungi setiap ujian yang datang tup-tup, ehh ehhhh. akhirnyaaaa. :) Dia kurniakan sebuah pinjaman yang tak ternilaiiiiiii tanpaaa sikit pon kita dugaaa. :) time tuuu laa baruuu kitorang tersedar, allahurabbiiiii, manisnyaaaaaaaa penantian selama niiiiii. :')



sayang, semoga dengan kelahiran awak suatu hari nanti mampu membahagiakan dan melengkapkan setiap kurangnya keluarga kita. kuat ye, lagi beberapa minggu jee. :)




kepada semuaaaa kawan-kawan nadia yang masih sedang berusaha untuk mendapatkan zuriat terutama ida dan milo, dengan cukup rendah hati, demi Allah, yaya sentiasa berdoa supaya Allah membenarkan setiap orang dari kita merasa nikmat pinjaman yang tak mampuuu digambarkan dengan kata-kata. Tuhanku, kau izinkanlah keatas mereka merasa betapa indahnya membawa amanatmu sepanjang 9 bulan ini Ya Allah. sesungguhnya engkau maha mengetahui lagi maha mengasihani. Amin. 


May 16, 2014

Tempat Makan Best dan Sedap di Wangsamaju


kalau orang lain update blog pasal makanan food review segala mestiii terus tepek gambar makanan kannn dengan harapan gambar pertama mampu membukak selera dan mengecurkan air liur orang yang tengok hihii. :p tapiii aku tak masal awal-awal dah tepek gambar muka aku selabu dengan harapan mampu membuka mata korang sebab terkejut tengok aku sebesar iniii mihmihmih :p





haaa sebenarnya ni cerita dua minggu lepas hari tu. macam biasaaa laa. sekarang baru hegeh-hegeh nak cerita. :P lepas settle event Yoga bersama Whisper under Nuffnang hari tu, kitorang terus menuju ke Wangsamaju untuk mengisi perut. 



sebenarnya aku dah selaluuu pergi Wangsa Walk nii tapiiiii tak pernah pon try makan dekat U-Cafe sebab tempat dia nampak wahhhhhhhh eksklusifnyaaa. mestii mahal ni. :p berdebar tauuu poket ahkak sebelum nak masuk muehehehe :P sekaliiiiii, bila dah masuk, oiii rasa macam tak nak keluar. sedappnyaaa makanan diaaaaa. :)) harga consider standard price tak mahal sangat, tak murah sangat sebab harga tu sangattt sesuai dengan portion setiap makanan yang dorang hidangkan. sedap dan banyakkkk! ;)




haaa nanti kalau korang pegi sini, korang order air ni tauuuuuuuu. Chocolate Banana Shake nama dia. oiiii ni air paaaaling beruntung namanya sebab siap boleh refill, air lain tak bolehhh hikhikhik. :P dalam dia ada aiskrim coklat dan pisang. sedappppp yaa hamatttt. seketul RM9.90.



aku rasa, sepanjangg aku bergelar seorang blogger yang boleh dikatakan selalu jugaklaaa join event food review gini, ni adalah pertama kali dalam sejarah makanan yang disediakan non stoppppp dihidangkan sampai rasa nak marahhhh sebab terlalu kenyang HAHAHAA. ;) nak tolak sayangg weiiii kang balik sampai rumahh emmm teringat-ringat ruginyaa tak rasa tadiii. :P heyyyy sedap gileee setiap makanan diaa jangan cakapppp. meh aku tunjuk satu-satuuuu siap harga sekali senang korang nak refer nak pegi makan dekat sini nantiiii. :)


 
Combo Platter RM26.90


Popcorn Chicken Green Salad RM14.90


 
Fried Prawn with Salted Egg-yolk (Big) RM38.90

haa tiga makanan appertizer dekat atas ni dia macam makanan pembuka selera laaa. satu plate ni boleh kongsi 2-4 orang sebab portion dia besar. kalau kaw makan sorang, konpemmm tak nak order makanan lain dahhhhh :P


Spagheti Aglio-Olio with seafood RM26.90


Salmon Fillet RM39.90


 
Classic Chicken Carbonara RM18.90


oleh disebabkan tekak aku adalah tekak melayu asli :P, bila kaw bagi aku rasa spagetti atau makanan mat salleh segala, aku tak berapa reti sangattt perbandingan tahap kesedapan dia sebab aku memang jarang makan tapiiiii ramaiii yang cakap Classic Chicken Carbonara ni adalah yang paaaaaaaaling sedap. 



Nasi Lemak RM13.90

haaaa nasi lemak nii korang wajib try sebab dia punya sedap, aku tak bagi orang lain makan. :p dengan tamaknya makan sorangg jeeee muehehehe. kalau korang suruh aku cakap jujur, kalau korang tanya aku makanan ape paaaaaaling yang paaaalinggggg sedap dekat sini, aku jawab Nasi Lemak ni. dia punya sedap kalahhhhhh nasi lemak dekat Old ********. opsssss :p 


Nasi Bonjori RM13.90


Fried Rice in Japanese Style RM 7.90


Chef Pumpkin Rice with Chicken Chop RM17.90


 Stir Stewed Chicken with Three Cups Sauce (Big) RM20.90


Fried Prawn with Salted Egg-yolk & Season Vegetables in Yam Baskets Rice RM20.90


 Fried Kailan with Salted Fish RM13.90


Penang Curry Laksa RM13.90

dan haaa dalam banyak-banyak makanan, bila aku tanya syafiq makanan manaaa paaaaaaling sedap, dia kata tekak dia cakap penang curry laksa ni. paalingg yang palinggggg. :) dia hadap satu bowl besar ni dua orang je dengan Andi suami ida. :) kan aku dah cakap portion dia besarrrr. satu mangkuk ni makan berdua pon belum tentu habis tauuu. 


Penang Char Kway Teow RM10.90


Pan Fried Kway Teow with Beef Rm10.90

haa dua-dua kue tiaw ni paling sedap nombor dua dekat tekak aku selepasss nasi lemak tadi. sedapnyaaaa. (-__-')


Fried Vermicelli with Sambal Sauce & Mussel RM17.90


Stir Fried Glass Noodle with soft shell crab RM17.90

oii jangan tak tauu, sambil taip entry sambil telan air liur akuu teringat-ingatt kesedapan semuaaa makanan-makanan dekat sini. T___T selain dari korang boleh terus walk-in untuk makan dekat sini, kott tibe korang nak tempat catering atau buat party atau event ape-ape dekat sini pon bolehhh sebab sangatt la sesuai dengan environment dia. kedai ni dua tingkat sebenarnya. betul-betul depan pintu masuk utama WangsaWalk. senanggg je nak cari. ;) ni alamat dia, 


U-Cafe Wangsa Walk
GL-06 Wangsa Walk, Wangsa Avenue
No9 Jalan Wangsa Perdana 1, Bandar Wangsa Maju, 
53300 Kuala Lumpur.
No Tel : 03-4131 9686
019-3133 668 (Rachel)
 



antara blogger-blogger yang terlibat memenuhkan perut bersama :P ida idaaa yaya curikkk gambar idaaa :p, nory, ieza, rara, ainaa, mastura, lyza, wiida, nanie, abg pap pap pap :p, abg man, rawlin, kid, abg jamar halal ehhh yaya amek gambar abg jamar, kak julia dan abg eizil.

jangan lupa ajak aku sekali tauuuu nanti kalau korang nak gi makan sini lagiiii. hihiiii ;)) thank you U-Cafe, thank you Ida. lain kali ajak lagi ehh ehh ;p








May 12, 2014

kisah bunga di bali kuikuikui :p


sekejapnyaa pejam celik pejam celik hari ni dah genap 30 minggu 1 hari aku mengandungg. ada 10 mingguuu jeee lagiii wiiiii tak sabarnyaaaaa. ;)) baby, selesaaaa betulllll awak duduk dekat dalam kannnnn. tengah snokeling eh? ye laa sekejap bontot tertonggeng-tonggeng, sekejap tersedu-seduuu ohh so sweeettttt. :) kan aku pernah bagitau dulu, orang lain time bercinta sebelum kawen atau sebelum mengandung semua dah siap standby nama anak. so bila mengandung dah boleh panggil dengan nama tuuu. kitorang? dua dua kaku hokeyyy. :p nama dah ada kott tapi macam maluuuuuuewww anyonyonyo jee nak panggil. :P kuikuikui. jadi kitorang selalu panggil baby jeee. kadang-kadang syafiq panggil 'bungaaaa'. HAHAHAH. ;) ntah papeee namaa. :p padahal bukan nama tu yang dia nak letak tapi ntah, nama bunga ni dia kata macammmm nahhh terimalah sekuntum bunga limited edition dari dia khas untuk aku yang sedang subur mekar di dalam perut. KAHKAHKAH. ;)) aku tak pasti nak terharu sweet senyum kepit-kepit ke nak gelak terbahak-bahak tapi aku layankan jeee laa bapak bunga sekuntum niii. HAHAHAHA :P 


bungaaa, sebenarnyaaaaaa, sepatutnya sekarang ni mummy dengan daddy dah selamatttt bersnokeling dekat baliiiiii sebab flight kita pagi tadiiii. :) tapiiii bak kata daddy, bunga ni paaaaaaling limited edition. :') 4 tahun daddy berusaha keras membaja untuk menghidupkan sekuntum bunga :P, demi bunga yang kami tatang sepenuh hatiiii, semua percutian sepanjangggg 9 bulan tak boleh pegi mana-mana lagiiii sampaiii ke hari awak keluar nantiii. :) awak jangan tak tauu bungaaaa, untuk tahun 2014 ni belum ada sekepinggg gambar punnn mummy daddy melompat-lompat terkinja-kinja bungaaaaa. :P 





selalu setiap 3 4 bulan mestiii adaaa acara terkinja-kinja ni. :P tapi tak pee bungaaa, tahun depan kita lompat bersama ok? ;)) sekali kemainn baruu nak ajar anak aku melompat, tup tup ehh ehhh maaf bungaaa. bunga nak dapat adik. cendawan nama dia. tahun depan lagi sekali la kita melompat. KAHKAHKAH.



May 08, 2014

dengan Whisper tiada kebocoran lagiiiii :)

48hours sponsored post
Entry baru scroll bawahhhhh :)



dari zaman aku belajar kecik-kecik duluuuuuuu lagii whisper antara pad yang palingggg best aku pernah pakai sebab dia punya selesa tak rasa pon macam tengah pakai pad. smoothhh je rasaaa. boleh? hihi ;) jadi, bila nuffnang call ajak join event beryoga bersama whisper, hoiii memang tak laaa aku nak tolak kennnnn. hewhew ;) thank youuu Nuffnang, thank you Whisper. :)) nanti ajak lagi yeee. ;) so gigihlaa sabtu lepas mak labu ni ke kelas yoga di mYoga Plaza Damas Sri Hartamas dengan perut selambak segala kaw mampu? ;p 


dan paaaaling kelakar, tak pernah di buat orang pergi yoga pakai dress segala. :P tapi momantaiiiii. bolehhhh jeee beryogaaa walaupun hakikatnya kurang selesa rasa nak bogel-bogel je time beryoga kuikuikui :p maklumla first timeee kannn join kelas yoga seumur hidup. :p tapi sebenarnya kitorang pakai dress sebab kena cover dua event dalam satu hari. jadi kitorang terus pakai baju yang boleh sekali harung jeeee dasar pemalassss nak tukar tukar baju. mihmihmih :p





ok mula-mula adalah sesi warming up tarik nafas duluuuu. oleh disebabkan aku adalah special case, dapat layanan istimewa kena rehattt je kerja, jadi kerja aku adalah amek gambar kuikuikui. so model kita hari ini adalah ida. hikhikhik. ;)






oii tak boleh jadiiiii niii, dalam berpuluh gambar beryoga sekeping pon takde muka aku. :p terus aku paksa ida snap konon-konon aku sedang beryoga padahallllll, 5 minit pon tak sampai. posing je lebihhh. :P kihkihkih.



so dekat kelas yoga ni, selain dari beryoga yang mampu melegakan tekanan terutamanya time kita period, kitorang turut didedahkan dan diajar dengan pemilihan pad Whisper yang betul-betul sesuai dengan kita contohnya sekarang kita boleh pilih samaada Whisper Ultra atau Cottony Clean yang paaling selesa dengan kita.

yang kaler hijau ni adalah Whisper Ultra yang mana kelebihan dia adalah dri weave dan duo-protect system. dri weave dan duo-protect system tu dia macammm menyerap terus tanpa darah tu perlu mengalir ketengah-tengah pad kesana kemari yang akan membuatkan kita tak selesa walaupun darah period kita dah dekat hujung-hujung pad. dan ini yang akan membuatkan kita sentiasa berasa kering dan selesa walaupunnnnnn kita tengah heavy flow punya period. tak perlu risau dahhhhh :)


dan yang kaler biru ni adalah Whisper Cottony Clean.


haaa yang Whisper Cottony Clean ni aku paaaaaaling suka. sebab utama dia adalah wangiiiii gileee! dari luar plastik pon dah boleh bau dia punya wangi, kalau pakai apetah lagi. :) haaa aku tauuuu napee dia buat bau wangi. ye la kadang-kadang time kita period terutama time heavy flow, oii dapat rasa kannnn ketidakselesaan takut orang terbau kurang enak kalau duduk sebelah kita keeee, kita jalan depan dia keee.. T____T ye la sebab kita tengah period dan yang keluar bukannya darah bersih. darah kotor pulak tu. (-__-') jadi, sekurang-kurangnya, bau wangiiii whisper cottony clean ni mampuuuu menutup bau-bau cela dan terus buat kita rasa confident dan segar nak berhadapan dengan orang walaupunnnn kita tengah period. jadi tak mustahil kalau lepas ni korang nampak aku sengaja lalu lalang nak tayang bau wangi whisper ni kahkahkahkah :p eh takk, lalu lalang depan laki jee. hahaha :p haaa dan percayalah, dia punya pad anyonyonyooo lembutnyaaaa. macam kapasss. selesa gileeee pakaii. bak kata ida, macam pakai bulu kucing jadikan pad. HAHAHA. seriusssss. no wonder la nama dia whisper cottony clean. ;) dan yang pastinyaa shape dia telah direka khusus dari sebarang kebocoran tak kesah darah tu bergerak ke depan keee ketepi tepi kiri kanan kee, ke belakang kee. bergerak la kaw sebab asal keluar je dia akan terus diserapppp maksimum don't woryyyy :) jadii jom la kita ramai-ramai bertukar kepada Whisper. lembuttttt, harummm, segar dan takde kebocoran lagi wiiii~ ;)




This sponsored post Whisper brought to you by nadiafarahida.com. :))

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...