November 25, 2013

Pengalaman bercuti ke Krabi, Thailand - Day 3 Part 2

1. Harga tiket flight ke Krabi, Thailand       
2. Pengalaman bercuti ke Krabi, Thailand - Day 1 Part 1       
3. Hotel Murah di Krabi, Thailand     
4. Pengalaman bercuti ke Krabi, Thailand - Day 1 Part 2   
5. Pengalaman bercuti ke Krabi, Thailand - Day 1 Part 3    
6. Pengalaman bercuti ke Krabi, Thailand - Day 1 Part 4  
7. Pengalaman bercuti ke Krabi, Thailand - Day 2 Part 1 
8. Pengalaman bercuti ke Krabi, Thailand - Day 2 Part 2
9. Pengalaman bercuti ke Krabi, Thailand - Day 3 Part 1

finallyyyyyy T____T selepas berbulan-bulan diperam, nak tak nak aku tetapp kena habiskan jugak cerita percutian ke krabi dari awal hingga akhir walaupun mood nak update blog kadang kelaut, kadang kesungai. :p ok ni sambungan dari pengalaman bercuti ke krabi, thailand day 3 part 1 hari tu ye. untuk hari ketiga, bagi yang sedia maklum, aktiviti kitorang sepanjang hari dari pagi hingga pukul 3 petang adalah snokeling di 4 islands dan aktiviti berkayak. selepas pukul 3 petang, aktiviti adalah bebas. jadi sesampainya dekat hotel, kitorang bersepakat untuk rehat sekejap lepas tu sambung keluar balik jalan-jalan sambil cari makan. :)


kalau korang stay dekat hotel Aonang Goodwill macam kitorang ni, untuk cari kedai makan rasanya takde la susah mana sebab keluar je hotel, korang hanya perlu berjalan kekiri melalui depan masjid. haa jalan je terusss sampaiii la korang jumpa kedai makan nama sareefah.





gigihhhh kitorang berjalan cari kedai ni sebab tempat makan ni tokey kedai tempat kitorang beli baju yang rekemen. katanya murah dan sedap. fineee kita try :) lagipun tak jauh sangat dari hotel, jalan kaki jeww :) 



aku pon dah lupa dekat sini kitorang makan ape sebab dah berkurun peram entry krabi ni kennn :p tapi total dia aku catat jangan risauuu sebab kata nak tau total bajet keseluruhan percutian ke krabi kannn. dah tentu-tentu satu sen pon kena tulis. :p seingat aku, kitorang bertiga makan nasi yang pastinya :P, air sorang satu dan tambah satu pancake. kata krabi, asal nampak pancake, medanggg nak order. :P jadi, total keseluruhan makan di kedai sareefah adalah 320THB. convert duit mesia dalam RM33.44. untuk aktiviti malam ketiga di krabi memang kitorang awal-awal lagi dah planning nak try massage dekat krabi yang konon asal setiap kali kitorang study blog orang yang pernah pergi bercuti ke krabi mestiiiiiiiii dorang pegi spa buat massage. jadi, lepas je makan dekat sareefah ni, kitorang terus berjalan balik menghala ke arah hotel aonang goodwill sebab depan hotel ada tempat massage wiiiii~ ;) senang kerja tak perlu jalan jauh naik tuk-tuk segalaaa.




kitorang pilih kedai Dara Massage dengan harapan selepas dimassage kitorang akan kembali berdara kahkahkah :p sebenarnya kitorang pilih kedai Dara Massage ni selepas direkemen oleh guest dari malaysia yang stay dekat hotel yang sama dengan kitorang. haa korang boleh buat anggaran harga dari board dekat atas ni kalau korang nak berspa dekat sini ye. :)



thai massage antara urutan yang paaaaaling popular dekat thailand. dia macam kalau korang datang thailand tapi tak try thai massage ibarat minum air tanpa gula. kemainnnn perumpamaan hoverrr HAHAHA. jadi dalam kitorang bersebelas, semuaaaa try thai massage kecuali aku sebab aku adalah spesis bangsa penggeli. i is cannotttttttt main urut-urut main urat saraf segala sebab urat karen aku syafiq je pandai main. kohkohkoh. (x___x) jadi aku pilih la body scrub. body scrub pon macam seremmmmm jugak sebab tukang urut nanti tetap kena sental badan aku cuma aku terimagine dan terset dalam kepala, takpeee dia macam tolong mandikan sental sana sental sini jeww HAHAHA. kalau massage, dia akan bermain-main dengan urat saraf badan kita. 

oleh disebabkan space di dalam kedai adalah limited edition dengan kitorang ni yang bersebelas, jadi tokey kedai pecahkan kitorang pada dua sesi. satu jam pertama adalah sesi spa para isteri. siap para isteri baruuuu sesi para suami. aku ok jewww sebab tukang urut kitorang nanti adalah perempuan jugak tapi syafiq tetap pesan sayang kalau dia suruh awak bogel awak bagitau saya tau. kahkahkahkah :P spa dekat sini kita kena request kalau nak perempuan atau lelaki yang urut. bagitau siap-siap saya nak perempuan atau saya nak lelaki. kang nanti nayaaaaaa. wa tak sanggup laki wa dinodai sebab laki wa teruna lagi, choiiii HAHAHA. :p



aku nak cerita tapiiiii alaaa segan pon ye sebab lucah sangattt. T____T tapiiii pada masa yang sama, aku taknak korang lalui ape aku laluiiii T____T aku cite ehhh, tapi korang jangan imagine tauu aku pang karang. kahkahkah. 

kan dalam ramai-ramai, semuaaa buat thai massage kecuali aku. aku kan pilih body scrub konon nak menyental badannn finee meh aku cerita macam mana rupa body scrub tu. (-____-') sebelum ni aku pernah pergi spa tapi dekat kl ni laa kannnn. sebelum mula sesi mesti dorang bagi pakai panties yang jenis pakai buang tu tapi dekat thailand, dia bagi kain sarung je. takde baju dalam ke seluar dalam ke takde. (-___-') kain sarung pon tak berapa nak kain sarung laaa sebab tak berjahit dan semua dorang buat, aku main tadah. dalam keadaan aku pakai kain sarung yang tak berjahit, si tukang urut suruh meniarap sebab dia nak start menyental dari belakang. finee kita meniarap. tibe-tibe dia suruh aku tanggalkan kain sarung sebab dia nak tutup bahagian belakang badan je. dia macam kaw bogel sambil meniarap, tapi bahagian belakang di cover sepenuhnya oleh kain sarung tadi. ok layan je la sebab aku pikir dah nak menyental badan kan no wonder kena bukak. aku tak bogelllll sebab dia still tutup belakang aku dengan kain tapiiiiiiiii, dia macam bukak sikit-sikit ikut step menyental mula-mula sebelah kanan dulu, siap semua kanan baru buat sebelah kiri badan. haaa contohnya dia mula dekat kaki, dia akan bukak kain di sebelah kanan dan sental. siap sental bahagian kaki, dia up sikit sental bahagian peha kanan. siap sental peha kanan aku dah seram dahhhhhhhhhhhhhhhhhhh. bila kaw meniarap, kaw takkan nampak ape dia buat cuma dapat rasa la kannnn. tibe-tibe kaw tau ape aku rasa?? 

#$#%$^$%^%&%&&$*^&@#@$ 

demmmmmmm, hoiiiiiiiii kaw sental sekali celah bontot aku kenapaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa?! T____T aku time ni rasa macam wadefakkk betulllllll choiii gileee kaw main uli-uli celah bontot akuuuu laki aku pon tak pernah aku suaaaa macam ni tauuuu gileee maluuuu. habis ayat aku mencarut dalam hati kahkahkah. aku terus cakap ehhh ehhh stop stop jangan sental dekat celah kangkang aku tapi sepatah harammmmmmmmmm dia tak pahammm T__________T rupanya si tukang urut ni bahasa inggeris tak reti, bahasa melayu apetah lagi. bila aku cakap stop, dia bantai pegi senyum sengihhhhhh gelak-gelak tengok aku. kaw dah kenapaaaa T_____T ingat aku tengah menjerit kegembiraan keeee halahaiiii maluuuunyaaaa. aku cuba panggil tokey kedai tu tapiiii alaaa dia lakiii, takkan nak bagitau dia kang nanti bila nak bagitau, mestiii dia kena masuk tempat aku menyental tu. aku pasrah gilee vavi. kaw bayangkan la orang main sental-sental celah bontot korang ape korang rasa? aku rasa nak sepak-sepak je T_____T dah cakap pon tak paham, aku pasrah babeeee. rasa macam aku dinodai KAHKAHKAHKAH :P habis menyental belakang badan sebelah kanan, dia sental jugak belakang badan sebelah kiri dan acara menyental celah bontot sebelah kiri tetap berlaku T___T huwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa T____T

lepas siap belakang badan, dia suruh aku pusing depan sebab dia nak menyental bahagian badan sebelah depan. kira aku sekarang menghadap dia tapi dia tutup la mata aku dengan kain sebab dia tak bagi aku tengok dia menyental. aku pon tak sanggup nak tengok kahkahkah. ;)) macam biasaaa, dia akan mula dengan kaki kanan. sental kaki, peha semua sampai laaa dekat celah kangkang, hoiiiii no no noooooo. kaw paham bahasa omputih ke kaw tak paham bahasa omputih ke aku tetappp takkan bagi kaw sental aku punya tuttttttttttt. kaw tau aku buat isyarat macam mana nak bagi dia paham? kahkahkah. aku tutup tuuuuutttt aku dengan kain lepas tu aku tunjuk isyarat tangan macam lambai lambai, here cannot, noo nooo noo don't touch. kahkahkahkah. vodooo tauu. haaaaa baruuu dia pahammmmmm. HAHAHAHA. aku bagitau korang siap-siap tau, kalau korang spesis tak rela dinoda diuli uli selain dari laki atau bini korang, baik korang bagitau awal-awal. jangan sampai time menguli baru nak bersilat no no no bagai. HAHAHA. so time syafiq berthai massage, awal-awal lagiii aku dah pesannnnn. kaw jangan macam-macammmmm. :P walaupun tukang urut dia adalah lelaki jugak tapi aku tak percaya spesis thailand ni semua. :) 

tak dinafikan lelaki sukakan keganasan tapi percayalahhhh, keganasan thai massage ni buat aku gelak berdekah-dekahh sebab, spa ni dah rupa wad bersalin dahhhh aku dengar laki masing-masing terjerit-jerit, terpekik-pekik. kahkahkah. ;) laki aku palingggggggg hoverrrrr. empat batu nautika dah boleh dengar suara dia mengerang tahan sakit ke tahan geli ke tahan stim ke aku tak pasti. HAHAHHAHAHAA. dan percayalah, effect thai massage, tak masal laki wa jalan terkangkang kangkang sakit peha selama semingguuuu. muehehhehe :P jadi total habis di Dara Massage adalah 500THB untuk dua orang thai massage, 450 THB untuk body scrub. jumlah keseluruhan adalah 950THB. convert duit mesia dalam RM99.27.

settle bermassage segala, malam masih muda kennnn. moh la kita menghabiskan saki baki duit thai di ao nang. naik la tuk-tuk pegi ao nang seperti biasa 3 orang 60THB. convert duit mesia RM6.27.

sepanjang dekat ao nang town malam tu, sempat aku beli seketul tote bag 150THB, t-shirt chang redbull ape nama ntah adik aku punya 250THB, beberapa ketul FM 200THB, rokok ape ntah lupa 660THBB, roti 59THB, tuna tin 39THB, jajan ikan salai 20THB, red bull dua botol 20THB, satu botol air fanta oren 10THB. murah gilee air redbull dekat sana. kira seringgit je sebotol. kat sini? orang kaya jewww minum muehehe :P total untuk menghabiskan saki baki di aonang town adalah 1408THB. convert duit mesia dalam RM147.13. 


habis semua deretan kedai di aonang kitorang tawaf semata-mata sebab malam terakhir di krabi la katakannnn :P agak-agak penat dah berjalan, amek tuk-tuk untuk balik hotel. macam biasaaa, 3 orang tambang tuk tuk 60THB. convert duit mesia RM6.27. kitorang sampai hotel dalam pukul 12 malam tapi tak terus naik bilik. lepak-lepak dekat lobby hotel sampai pukul 3 pagi sebab taknak tdo punya pasal semata-mata takut terlepas flight. alang-alang pukul 5 pagi dah nak kena check out, baik tak yah tdo langsung kang sia siaaaaaa nak beli tiket kapal terbang baru untuk 11 orang muehehhehe :P

naik bilik kemas-kemas barang, pukul 5 pagi driver van yang kitorang booked masa hari pertama tiba di krabi pon sampaiiiii :)



Jumlah perbelanjaan untuk hari ketiga di Krabi.


# masuk toilet untuk dua orang di Phranang Cave: RM2.09
# 1 botol coke di Phranang Cave:RM2.09
# asam:RM3.13
# makan di kedai Sarefah: RM33.44
# sesi massage di Dara Massage: RM99.27
# tuk-tuk dari Dara Massage ke Ao Nang town: RM6.27
# shopping di Ao Nang town: RM147.13
# tuk-tuk dari Ao Nang town ke Goodwill Hotel: RM6.27
___________________________________________________
TOTAL: RM299.69




to be continueeee untuk hari terakhir di krabi dan total keseluruhan 4 hari 3 malam di krabi wiiiii ;)

November 07, 2013

Majlis Makan Malam EPHYRA bersama Memey Suhaiza & Norman Hakim :)


spesis aku, kalau nak beli apa-apa produk kesihatan keee kecantikan kee aku mestiiiiiiiii tengok si penjual tu dulu contohnya kaw jual ubat kurus tapi kaw tak kurus pon babee T___T kaw jual ubat untuk putih gebu abang geram isteri sayang tapiiii kaw tak putih ponnn gitueww. (-___-') tapiiii, kalau kaw tak bagitau aku sekalipun kaw adalah penjual kepada produk sekian sekian tapi perubahan kulit muka ke bentuk badan ke kemainnnn ya rabbi cantiknya. tak sempat kaw cerita aku adalah orang pertama akan tanya, kaw makan ape babeee cantik sangatttttt niiiiii. harussslaaa aku pon nak cuba kennnn. :P sama jugak macam pengasas produk ephyra niiiii! hey cantiknya! macam barbie doll versi manusia berjalan tapi jangan tak tahuuu, beliau ni dah mak orang! ;) santek angattttt kak miza. kalauuu la boleh bluetooth sikit cantik akak dekat nadia kan besttt :P mihmihmih.


dan buat julung-julung kalinya, produk ephyra yang mana adalah produk keluaran syarikat oceanlife marketing menganjurkan makan malam para media bersama memey suhaiza dan norman hakim di Flora Terrace, Hampshire Place pada 26 October hari tu dan i iolss dijemput sama wiiiii~ haruslah gumbira kannnn :)) 




tempat dia sangatttt eksklusif, makanan dia sangattttttttttt mewah. siap ada acara karaoke bagaiiiii curlasss :) 



dalam banyak-banyak event aku pernah join sepanjang berkecimpung dalam dunia blogger, ni antara makan malam paling mewah siap dapat goodie bag trial box ephyra, dapat mug, dapat coklat ferrero rocher wiiii ;))


sebenarnya makan malam ni lebih kepada majlis pengumuman perlantikan memey suhaiza dan norman hakim sebagai duta ephyra secara rasmi dan sesi beramah mesra sesama media :) majoriti yang datang adalah pihak media macam wartawan surat khabar, majalah, tv segala dan para blogger. bunyi nama blogger ni macam cikai-cikai je kannnn tapi percayalah, pengaruh penulisan blogger mampu membantu menaikkan mahupun menjatuhkan bisnes sesebuah syarikat. tapi sepanjang aku berurusan dengan mana-mana pihak pengiklan sebelum ni, pihak oceanlife adalah yang paaaaaaaaaaaaaaaling tiptop. payment masuk on time, dorang pos produk on time, semua on time laaa. jadi no wonder bisnes dorang dah boleh berdiri gah walaupun baru dua tahun dalam pasaran. tahniah kak miza! :))



orang kuat disebalik kejayaan syarikat oceanlife, kak miza dan adik lelaki dia. muda-muda lagi dah jadi ceo segala kannnn. omeyyyy sangatttt anak memey dengan norman hakim rasa macam nak sedut sedut je pipi dia muehehe :p 


jangan tanya nape dagu aku dah berkembar T____T jawapan dia sebab aku cucuk botox kahkahkahkah. 


antara blogger-blogger yang hadir. mila, ida, nory, yana dan suami dia ujang. yana, yaya pinjam gambar ni tauuuu halal ehhhhhh :) yang lelaki lain kemain posing dengan shaker ephyra adalah laki aku, laki mila, laki ida dan laki nory. HAHAHA. 

jadi kalau korang berminat untuk rasai sendiri keberkesanan produk ephyra ni, korang boleh order di:
 
 
instagram- ephyra2u

 
Atau hubungi HQ dorang di 03-41417889 atau smskan ke 019 3999 238

thank you ephyra, thank you oceanlife, thank you kak mizaaaaaaa :) jangan serik bekerjasama dengan nadia lagi yeeeee muah muah :p


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...