September 30, 2013

EPHYRA sangatttttttt bestt! :)

kalau sebelum ni aku pernah cerita pengalaman menggunakan ephyra kotak pertama dan pengalaman menggunakan ephyra semasa kotak kedua, sekarang meh aku share dengan korang pengalaman selepas dah habissss dua kotak epyhra dan sekarang tengah consume kotak ketiga wiiiiiiii ;)) haaaa, nampak tak betapa berkesannya ephyra sampai dah kotak ketiga hokeyyyyy. :) kalau tak berkesan, dari kotak pertama pon belum tentu boleh habissss tahuuuuu sebab aku bukan jenis bangsa yang boleh makan apa-apa supplement secara konsistenn huhuuu. sejujurnyaa, menipu sangatttttt kalau aku cakap muka aku dah jelita habiss kaww konon kulit mulus dan gebus jerawat sebiji pon takde heyyy menipuuu sangattt. :P 

sebenarnyaaaa aku memang spesis penternak jerawat yang berjaya sejak dari zaman habis spm lagiii HAHAHA ;) jadiii, kalau dah bertahunnnn aku ternak, kaw ingat senangggg ke dia nak hilanggggggg T____T aku segan nak share gambar zaman muda mudii dulueww sebab aku risau kang nayaa korang tak lalu nak makan sebab jangan cakap korang, aku yang sendiri tengok pon gewliiiiii T_____T tapiiiii, meh aku share dengan korang gambar terbaru dua hari lepas tanpa sebarang makeup kee bedak keee takdee langsung. Ni muka togel selepas seharian tak mandi dari pagi sampai malam dan seharian di kedai dobi. sememeh habisssss hokeyyyy (-__-') kalau dulu, pitam bangun balik ponnn belum tentu aku berani post dekat blog T___T



dannnn palingggg besttt bila kawan kita pon sama-sama minum ephyra. jadiii kita boleh la saling bertanya ehh ehh jerawat kaw dah hilang belum, ehh ehh dah start ada beza belum kaw minum ephyra, eh ehh dah ada orang tersilap panggil mila erra pazghira takkkkk muahahahaha. ;)) antara mila dengan aku, dia laagi banyak nampak beza. tapi better korang baca blog dia sendiri ehh. :P kuasaaaaa aku nak puji dia lebih lebih dekat sini kanggg ada aku menaip sambil muntah hijoooo :p muehehehe



ephyra sangatttttt serasi dan bertindak balas baik dengan badan aku contohnya macam walaupun tak makeup langsung, dia buat muka kita nampak glowwing bersewii sewiiii gituewww :p macam shine bright like a diamonddddd, shine bright like a diamonddd :p *matakeatassss HAHAHA

haaaa lagi satuuuu, ni aku tak pasti orang lain punya kesan macam mana tapiii, selepas setahun period aku tak normal kadang-kadang datang kadang-kadang tak, sepanjang aku consume ephyra, tarikh dia setiap bulan sharp on timeee. wiiiiii~ ;)

lagi satu, aku baruu perasan selepas habis dua kotak ephyra, selalu pagi-pagi bangun tdo sebelum mandi sikat rambut mestiiiiii banyak gile yang gugur. T___T tu belum bab gugur rambut selepas mandi, laaaaagiii serammmmmm jangan cakapp T___T tu nasib baikkk laki aku bukan spesis asal boleh mesti nak tarik-tarik rambut duluuu kohkohkohhhhh ;p kalauu takkkkk, nayaaaaaa. licin kepala waaa hokeyyy kahkahkahhh ;)) 



2hb Oktober hingga 6 Oktober ni nanti akan ada satu Ekspo Makanan Halal (HALFEST) terbesarrr di Malaysia di Mines Convention Centre Seri Kembangan dan jangan tak tahuuuu, korang boleh dapatkan ephyra di booth 0078. kan aku pernah cakap sebelum niii, ephyra ni terbukti kehalalan diaaaa kalau takkk, heyy memang takkk laa kann dorang boleh bukak booth dekat ekspo ni nanti sebab ekspo ni sepenuhnya dikawal kualitinya oleh pihak jakim. 




lagi satu sebelum terlupaa, heyyyy adik aku pon minum ephyra okkkkk. (x___x) mula-mula kemainnnnnnn diaaaa kutuk aku konon jerawat aku degil laaa, tak de beza laaaa, tak sedappp laaa. heyy belum cuba banyak bunyiiii kannnn. lepasss je aku habis sekotak ephyra, dia dengan tak malunya terus cakap dengan aku, kakkk adik nak try jugak la ephyra ni boleh? aku macam amagaddddd, kaw buang tabiat ke apeee. HAHAHHAA ;) hari tu kemainnnnnn kutuk kakakkkk. ni mesti kes nampak aku dah rupa nora danish. kahkahkah. :P adik aku memang spesis susah gile nak dengar dia puji ke ape. memang tak pernah la senang cakap. tapiii, kalau tiba-tiba dia puji, aku rasa dia terlekat halkum tersendiri. muehehe. haa dia kan baru balik plkn, hitammmmm ya rabbiiiii jangan cakappp. 3 bulan berjemur panas siang malam kannn, kaw ingat senang nak cerah kulit balik? susahhhh hokeyyyy sebab aku dulu pon kena plkn jugakkk T________T meh aku share dengan korang sebelum dan selepas adik aku guna epyhra ehhh. 


sebelum


selepas,


aku tak sanggupppp nak pujii lebih-lebih sebab aku tauuu dia baca blog aku. :p mihmihmih. yang pasti, aku nampakkkkk ketara gile beza dia guna sebelum dan selepas. 

so korang, jemput order semuaaaaa :) korang boleh order dari sini ye, 



instagram- ephyra2u



Atau hubungi HQ dorang di 03-41417889 atau smskan ke 019 3999 238.


September 27, 2013

Kereta sewa paling murah di Kuching, Sarawak












mentang-mentang laaa musim cuti sekolah dah nak dekat yee haaa kemain masing-masing nak pergi bercutiiii yeee, bestnyaaaaa. selamat bercutiii! ;) pada semuaaaaa yang tanya pasal contact number driver dekat kuching hari tu, sorryyyy korang nadia lambat reply. T__T semuaaa pengalaman bercuti ke kuching korang boleh refer entry nadia di link ni ye, 


1. Pengalaman bercuti di Kuching, Sarawak - Day 1 
2. Pengalaman bercuti di Kuching, Sarawak - Day 2
3. Pengalaman bercuti di Kuching, Sarawak - Day 3
4. Tune Hotel Kuching, Sarawak

kalau korang dah khatam habis semua entry kuching nadia, korang akan perasan masa hari kedua, kitorang ada sewa kereta untuk kegunaan sepanjang hari bersama driver dia sekali kann. setahu nadia, setakat nadia research pasal kereta sewa murah di kuching, dorang adalah yang palingggg murah. nadia suggestkan, kalau korang nak pergi bercuti secara senang hati lapang dada tanpa perlu pening-pening kepala cari jalan di kuching yang mahaaaaaa la simpang siur dia, better korang book kereta sekali dengan driver. heyyy kaw tau ke jalan pegi serikin kalau signboard jalan pon takde T____T dah la jauhhhh. (-__-')









haaaa kesimpulannya, korang boleh call cikgu halid di 016-8559792 atau 012-8871250 ni yee. haaa ni bukan entry iklan berbayar ye harap maklum :) ni aku share sebab kitorang pernah guna dan servis dia adalah tiptop. sharing is caring laatuewww :p dia akan tungggggguuuuu je korang sepanjang masa cakap je nak pegi mana. semua dia bawak :) nanti pepandai la korang deal dengan dia yeeee nak berapa jam ke, nak berapa ringgit keee. sebab time aku dulu, dorang caj RM150 untuk sepanjang hari dari pukul 8:00 pagi hingga 5:00 petang. dan dia adalah yang paaling murah sepanjang aku study google sebelum pergi kuching dulu. tapiiiiiiii, tak tauuu la kan harga sekarang berapa sebab harga minyak kereta kan dah naikkkkkkk mihmihmih :p selamat bercuti semuaaaaaaa. :) kek lapis seketul dua jangan lupa ehhhh ;) *sambilmatakelipkelipmuehehehe :P



September 20, 2013

ESCAPE, Your world of entertainment in your hands

48hours sponsored post
Entry baru scroll bawahhhhh :)


korang pernah dengar pasal Escape? aku first time babeee T__T mula-mula macam blur jugak, escape tu apeeee. melarikan diri keee huhu. tapi selepas diterangkan, ooooo escape tu under celcom yang mana hanya pengguna celcom boleh nikmati kelebihan teknologi dunia hiburan alaf baruuu wiiii ;) heyyy alaf baru sangattt ok kalau setiap masa walau dimana tak kesah korang dalam kereta keee, dalam office kee, dalam toilet kee, semuaa boleh tengok movie melalui hp jewww curlassssss kennnnnn  ;) celcom jewww yang dah ada escape sorryyyyyyy :)) meh guna celcom ramai-ramai mehhhhh :p


click www.escnow.com untuk mengetahui lebih lanjut apa itu escape :)

senang jeee cara dia. mula-mula korang register dulu macam biasa dekat website www.escnow.com tadi. simple je soalan-soalan untuk register dia tak macam soalan exam spm jangan risauuuuu :p


haaa nampak tak, masa nak register dorang mintak no hp celcom siap-siap. kenapa? sebabbbbbb "only Celcom customers can enjoy full access to escape." :)

dah register, nanti kita akan terima satu validation number dekat hp untuk pengesahan. haa dah siap sume, boleh la kita install application escape dekat hp supaya lepas ni sambil mendobi, bolehh la aku layan movieeeee muahahaha ;)

download application free jeewwww jangan risauuu manakala untuk menonton, kita hanya perlu bayar RM0.80 sahajaaaaa untuk setiap satu jam tak kesahhh movie apa sebab dorang ada lebihhhh 500 movie terbaruuu. ada filem action, thriller, comedy, drama, horror, romance, concerts, red carpet events dan macam macam lagi. 





paaaaaling best, korang boleh pause, play, forward, rewind sesuka hati tanpa sangkut-sangkut sebab dorang menggunakan video kualiti tiptop dengan hi-resolution images. soo lepas ni, lepas je register escape, korang boleh la menonton lebih 500 movies tak kesah melalui hp pc tablet ipad iponnnn sesuka hati walau dimana korang berada. bestttt kannnnnnnn :) jom semuaaaaaaa berescapeee! register now, www.escnow.com :)



This sponsored post 'ESCAPE, Your world of entertainment in your hands' brought to you by nadiafarahida.com. :))
 

-      

September 08, 2013

bukan lagi official blogger kepada wall makeover by na, terima kasih :)


perhatian kepada semuaaaa peserta make over percuma yang aku ada buat pada 6 Julai 2013 selepas beberapa hari aku dilantik sebagai official blogger kepada Wall makeover by Na, kesemuaaa senarai peserta seramai 61 orang korang boleh tengok dekat entry ni ye cumaaaaa sampai ke hari ni aku belum announce sape pemenang-pemenang bertuah itu lagiiii :) 

tapi korang jangan risauuuu. pemenang akan tetap dipilihhhhhh seperti dijanjikan cumaaaaaaa, bukan aku yang pilih :) sorryyyyyyyyy korang. dukacita dan sukacita dimaklumkan, mulaiiii hari ni, aku bukan lagi blogger rasmi keee, manager rasmiii kee kepada Wall makeover by Na itueeewwww. i is tak berminattt sebab aku percaya, ramaiiiii lagi blogger-blogger lain yang layakkk dan berminat selain dari akuu huhuuu. :) jadi, apa sahaja urusan yang berkaitan dengan Wall makeover by Na ni jangan tanya aku lagi dahhhhh :) terus tanya dorang yee. dorang sudi melayani koranggg dengan penuh kasih sayanggg jangan risauuuu. :) kenapa aku batalkan agreement?? adaaa laaaaewwww ;)) selagi aku boleh simpan aku simpannnn tapiii kalau orang asyik berbunyiiii, rasa macam nak print screen semua benda tepek sini biar semuaaa nilai sendiri. haaa nanti dorang umum pemenang tuuuuu ye rilekkkssss la korang. ;) dorang pantas dan effisyen buat kerja tak macam akuuu muehehe. ;) semoga berjayaaaa semuaaaaaa :)


September 05, 2013

sebenarnyaaaaaa :)

lamaaaa aku pendam entry ni sebenarnya, taip taip padam. taip-taip undo. T__T sebabbbb, i is segannnnn nak bagitahuuu (-__-') korang pernah tak terfikir korang akan buat sesuatu kerja yang korang tak pernah terfikir akan buat? contohnya macammm, belajar bidang perubatan, esok-esok mungkin jadi doctor tibe-tibe dah dewasa esok eh ehhh, jadi pramugara. atau contoh lain, dari kecik impian nak beli kereta myvi jeww sebab myvi tu rasa dah cukup mewahhh contohnyaa tapi bila besar, eh ehh dapat beli BMW fuyoooooo ;) haaa nampak tak, kadang kita cuba untuk merancang perjalanan hidup kita sebaik mungkin tapi percayalah, percaturan kehidupan yang Allah dah tetapkan untuk kita adalah sebaik-baik kehidupan yang hanya Dia tahu sejauh mana tahap kita boleh pegii T__T

Sebenarnyaaaa, lamaaa aku menyepi dari blog dari facebook dari instagram segala sebabbb, sebenarnya aku baruuuu bukak laundry. ;)) kemainnnn kannn nak bagi nama laundry bagai padahal kedai dobiii jewww ponnn. :p mihmihmih. sejujurnya, sepanjang aku hidup, aku tak pernah terfikir atau terlintas dalam perancangan asal kehidupan seorang nadia farahida yang aku akan bukak sebuah kedai dobi. tak pernahhhhh babeee (x__x) sebab aku rasa tak hottttt aaaaa jadi tokeyy dobi niii muahahaha :p tapiii kalau hidup pikir nak hot semata, dah tahun bila nak majuuuuu. tak salah rasanyaa janji kerja aku halal. :) dan tak salah rasanya kita mencuba sesuatu yang baruu ;) 

dan heyyy jangan tak tauuuu, aku baruuuu beli dobi ni dari tuan asal dia 15 hari lepas. Kaw bayangkan macam mana orang yang tak pernah ada pengalaman mendobi ni langsunggggg mengangkang membiasakan diri hahaha ;) mana nak handle dobinya, mana nak handle business lagi satunya, mana nak handle blognya, mana nak handle lakinyaa. haaa semua kena buat dalam satu masa tapi alhamdulillah, aku dah mula membiasakan diriii :) tapiii aku mintak ampun mintak maaf pada semuaaa yang jemput kitorang pegi open house segala tapi kitorang tak dapat pegiiii sorryyyyy T____T macam mana nak tinggal kedai kalau bibik indon aku baruuuuuu je lariiiii T____T heyyy ni nanti cite, siap ada kronologi bagaiiiiii. HAHAHA ;) 

Entry ni takde gambar boleh? ;)) aku belum bersedia untuk reveal rupa dobi aku ni sepenuhnyaaa. Nanti nanti la ehhhh :) the best part pasal berniaga sebuah kedai dobi, walaupun dia tak sehotttt bukak kedai makan kewww, tak sehottt bukak spa keww, tak sehottt bukak office office besaar yang gah itueww keww, yang aku tahuuu, dobi tak memerlukan kita untuk keluar duit hari-hari macam kedai makan nak beli ayam laa nak beli daging laa segala. :) Dobi ni dia paling paling pon kena keluar duit sebulan sekali untuk bayar gaji pekerja, sewa kedai, bil elektrik dan air, dan stok sabun segala tu jewww dahhh. ;)) selebihnyaa, dah tentu tentu masuk poket aku kennnnn. :p hewhewheww. Mana kaw nak, keje glemer hot kemainnn dress up tiptopp tapi gaji tak berapa besar dengan kerja tak hot tak glamer langsunggg. Datang dobi pakai seluar track je tahuuu muahahah :p siap dipandang rendah dihina dimaki perkara biasa tapiii kaw tauu dalam bank aku ada berapa? tak kannnn. :) astagfirullah mengucap nadia mengucap. Senang betul lupa diriiii kuikuikui :p Dahhhh, jangan banyak bunyi. :) Jangan pernah pandang orang sebelah mata walau seselekeh mana pon dia janji dia bahagiaaaaa ;)) 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...