August 27, 2013

Ephyra sangattttt berkesan :)

haaaa kalau korang ingat lagi, bulan lepas aku ada cite aku sedang consume satu produk kesihatan yang tengah innn sekarang iaitu Ephyra. :) heloooooo, aku pantanggg nampak orang cantik-cantik ni. harussss laa iolsss nak rasa jadi cantik jugak kennnn. mihmihmih ;) sebenarnyaaaaa, sekarang dah masuk kotak kedua dah ponnnnn tapi baru hegeh-hegeh nak cite. :p hewhewheww. 

to be honest, kulit aku very the sensitif. (-___-') setiap kali kalau kurang sesuai je dengan sebarang produk haaa sudahhhh, sekali pakai je dah terus teruk. segala mak nenek adik beradik jerawat mestiii beranak pinak. stressssss ok! T___T tapiii wallahiiiii, ikhlas dari hati, sepanjang aku hidup, Ephyra antara salah satu produk kesihatan dan kecantikan yang terbaik aku pernah guna. seriussss wa cakap luuu. dia sangatttttttt serasi dengan kulit aku. nak kata kaw pakai sebulan terus bertukar jelita macam rozita che wan keee erra fazira kee tuuuu tak la kannnn. :P masa dua minggu terawal aku consume ephyra, aku takde laaa beria cerita dekat syafiq tapi dia tau laa aku tengah consume ephyra dan lelakiiiiiii, macam biasa laaaaaa :P aku kenal sangattt dah laki aku. HAHAHA. dia bukan amek port sangat bab-bab segala produk kecantikan keee, produk makeup apetah lagiiii. kehkehkehh. tapiiiii, mustahil aku boleh lupa sebab tiba-tiba satu malam tu, selepas dua minggu aku minum ephyra, syafiq tibe-tibe tegur, muka sayang nampak lain laa. bersewiii sewiiii. tolong jangan muntah hijau korang baca ni tau tau. HAHAHA. heyyy syafiq niiii, pandaiii tauuu. ;p bodek bermaknaaa laaa tuewwww sebab malam-malam buta puji kemainnnnn lu ape hal sayanggg dah buang tebiat ke apeeeee kahkahkah. ;) aku segannn la weiii nak bagitau dialog laki bini tapi cukup korang tau, dia pon dapat hasil sekali. (x___x) kohkohkoh. 

bagusnya ephyra ni, dia bukan untuk mencantikkan muka je semata. dia kira macam supplement untuk keseluruhan. bagus kannn. sekali minum je terus dapat benefit semua tempat. kalau korang tanya aku, paaaaling ketara kesan dia dengan aku dah tentu-tentu dekat muka. kedua dekat tapak kaki. ketiga haaa sebelum terlupa, heyyy jangan tak tauuu. ephyra sangattt membantu aku dalam proses pencernaan. aku spesis 4 hari sekali sebenarnya. kadang makan minggu. tapi bila minum ephyra, boleh dikatakan hari-hari la. bagus betul! jadi senang cite, wa sekarang dah senang nak berak. muahahah ;) kesan keempat biar syafiq je tauuu tapi kalau korang nak rasa sila laa cubaaaaa hewhewheww ;p 

ni antara gambar-gambar testimoni pengguna ephyra dan jangan tak tauuuuu,  sila la cari yang mana satu gambar muka aku. HAHAHA. :)) aku segannnnn laaa nak tepek gambar seketul muka besar gedabak dekat sini tapi adaaaa, dekat bawah ni adaaaa. cari laaa :p


jangan tak tauuuuuu, memey suhaiza pon minum ephyra uolssss :) setahu aku, kebanyakan produk kecantikan dekat pasaran tak elok diminum oleh ibu sedang menyusukan baby tapiiiiiiiii, kan aku dah cakap. bagus ephyra ni. ibu menyusu still boleh consume ephyra dan the best part is, ephyra pon membantu menambahkan kuantiti susu. ni memey suhaiza yang cakap sebab dia kan masih dalam proses menyusukan babyyy. korang jangan mendedik tanya aku soalan bab susu-susu bagai ni sebab aku menyusu bapak bayi je dulu, bayinya belum keluar lagi. muahahahahaha ;)






memey ni asalnya pengguna ephyra jugakkkk. dia beli ephyra jadikan sebagai supplement harian dia dan selepas minum dua kotak , dia sangattttt la berpuas hati. dah alang-alang apa lagiii, HQ Oceanlife selaku pengeluar ephyra berbesar hati untuk bekerjasama dengan memey suhaiza untuk  menjayakan kempen ephyra untuk bulan ogos dan september. memey boleh dikatakan antara artis yang rajinnn melayan soalan-soalan peminat dekat instagram dia. meh follow memey mehhhh ;) dia selalu share pasal ephyra dekat instagram dia. kalau korang nak tengok kesan hebat EPHYRA ni selain dari tgk kat facebook Oceanlife2u dan Instagram official ephyra @ephyra2u, korang boleh tengok dekat instagram memey ye, @memeysuhaiza :)

spesis aku, kalau sesuatu benda atau barang tu sesuai habis dengan jiwa aku walaupun harga dia seratus lebih, aku sanggup bayarrrr janji aku tau, dah tentu tentu produk tu berkualiti dan serasi dengan kulit muka kita daripada kita berhabis konon nak beli yang lagi murah tapi belum tentu serasi tak dengan kulit muka aku. :) aku rasa ephyra ni memang serasi dengan semuaaaa orang sebab kalau korang tengok dekat facebook ephyra, berlambakkkk orang share testimoni pengalaman masing-masing. :)

haaa ephyra sekarang dah packaging baruuu. cantikkkkk :) dorang mengetengahkan packaging yang mesra alam. go green gituewwwwww :)


haaaaa jemput order semuaaaaa :) korang boleh order dari sini ye,






instagram- ephyra2u




Atau hubungi HQ dorang di 03-41417889 atau smskan ke 019 3999 238.

August 16, 2013

kerja kosong, anyone?


kadang kalau aku stresssss, semua jenis permainan aku sebat. :) aku jarangggg stress sebenarnya tapiiiii haaaaa siappp. kalau sekali aku stressss, konpem korang boleh tertukar ni nadia ke gorila. muahahaha :p korangggg, nak mintak tolong bolehhhhh? (-___-') kalauuuu laaaa ada sedara mara ke, sahabat jiran tetangga korang kee yang sedang mencari kerja, suruh dia roger aku boleh? i is sedang mencari pekerja. tak kesah umur berapa janji betul-betul nak cari kerja. bukan stok hari ni kerja esok sorryyy kakk tak dapat datang boyfriend saya masuk hospital. T___T tak kesah dah pernah ada pengalaman kerja ke belum janji bersungguh-sungguh nak kerja. kalau takde pengalaman xpe, boleh belajarrrr. :) untuk adik-adik lepasan SPM pon bolehhhhh apply takde masalah. 

so far aku takde syarat wajib melainkannnnn, dua benda korang perlu tahu sebelum korang call aku kottt la kan ada sape-sape berminat. aku memerlukan pekerja yang boleh bekerja di area Taman Seri Nanding, Hulu Langat dan bekerja di sebuah laundry. :) boleh agak kannnnnn kerja dekat laundry macam manaaaa. :) alaaa macam kerja suri rumah tangga jewwwwww. :p berminat? meh datang interview mehhh. tapi sila contact aku dulu di 019-7564019 untuk aku bagitau lokasi tepat kedai dekat mana yeee. haaa lagi satuuu, dah nama pon laundryyyy jewww ponnnn kennn. kaw demand gaji beriban riban kalah gaji ceo manager executive memang awal-awal laaaaa aku reject. :p mihmihmihhh. berminat? contact aku ehhhhh. :) thank you korangggg.

August 15, 2013

selamat hari raya semuaaa :)

tahuuu takkkkk raya ke 8 baruuuu hegeh-hegeh nak buat entry ucap selamat hari rayaaaa kesian kannnn :p tapii takpeee kotttt, selagi syawal tak habis, selagi tuuu boleh cakap selamat hari rayaaa. hewhewheww ;)

selamat hari raya koranggggggg :) sepenuh jiwa raga aku nak cakap, mintak maaf mintak ampun sepanjang korang kenal kitorang andai kata pernah terkasar bahasa, terguris hati terluka jiwa :p tak kesah la secara depan-depan atau bacaan dari apa aku tulis dekat blog keee facebook keee kannn. :) halalkan makan minum kitorang kotttt laaa kannn kitorang terover makan minum tak pandang dahhh depan belakang kiri kanannn :p

dalam 4 kali raya sepanjangggg tempoh 3 tahun kitorang kawen, tahun ni paaaaaling aku stress. T___T sebabbb, datang sorang heyyyy gemuknyaaa sekarang. T__T datang dua orang, mak aiiii nape semua membesar bagai juara ni. muahahaha (-__-') datang tiga, duluuuu kurussss jee. sekarang haaaa bulatnyaaaa. (-___-') fineeeeeeee gugur jantunggg tahuuu. :p tapi aku sendiri tak nafikan, ni berat badan paaaling berat sepanjang aku hidup. T__T tapiii spesis malas bertindak, nantii nanti la dietttt. kuikuikui. heloooo, bagusnya jadi gemuk ni dia bukan gemuk dekat perut jeeeww okehhhhh. dia gemuk semua tempatttt. :p pakej all in one. itu syafiq paling sukaaa. muahahahahah :p kaw sukaaa kaaannn semua part besar besar kannn, nahhh hadappp, dengan perut-perut sekali besar sorryyyy. kohkohkoh. ;)) nampak tak tersasar jauh dari topik raya? (x___x) kahkahkah. ok sambung. 


syafiq kann, spesis dia malas betull nak bersampin bagaiiii. pakai sampin pegi sembahyang raya jeeeww. lepas tu balik semua togel. jangan cakap syafiq, boleh dikatakan semuaaaa lelaki dalam keluarga aku peel gituuu. songkok kopiah ketayap bagai apetah lagiii memang takkk la nak pakai lama-lama dekat kepala kannn. 


kenalkannn semuaaa, ni la keluarga sayaaa :) ni baruuuuuu sebelah adik beradik mama yang ada 5 beradik dan nenek aku ada 10 orang cucu. haa nampak tak kenapa aku duduk paling depan? sebab aku cucu paling tua harus la gile kuasa. kuikuikui. ;p ni belum masuk sebelah nenek aku lagi, belum masuk sebelah atuk aku lagi yang mana setiap kali raya, semuaaaaaaaa wajib datang rumah ni sebab moyang aku tinggal dekat sini. mauuu tak penuhhh rumahh. dan rasanyaaa, ni gambar ramai-ramai paaaaling sopan dalam banyak gambar-gambar. heyy kaw bayangkan laaa, kecohh tauuu sebab time sibuk bergambar laa ada yang sibuk nak berak la, nak makan laa. HAHA ;)


setiap kali aku tengok gambar ni, aku mesti terbayang mungkin ginii la kottt rupa esok-esok kalau aku laki bini ada anak 6 orang. feninggggg rasa nak baling-baling okkk dengan sorang tengah menangis nak susu laa, sorang tengah buat peace dekat belakang laa. tu belum masuk part bapak mintak susu. muahaha. (x___x) heyyy shawl yang belit-belit ni pon rasa nak tertanggal semua dah tauuuu. HAHHAHAHA.


tapi dalam banyak-banyak gambar, aku rasa gambar ni muka syafiq paaling stress. sebabb, empat kali raya, empat kali belum balik modal bab duit raya. kehkehkeh. siapppp aaa korang nantiiii siapppppp. ;p dedikkk kannnn amek gambar sondol-sondol giniiii. mihmihmih. :p standard laaaaa korangg, sebulan babeee berpantang siang hariii ingat senang keee? ;p muahahaha. dah bolehhhhhhh line clear kaw hadapp je laaaaaa. kohkohkoh. haaa nampak takk cerita tersimpang jauh lagi. heyyy tak nak sambung dahh bahayaa. kbai. HAHHAHAHHAA ;P


August 10, 2013

www.nadiafarahida.com di Utusan Malaysia, 10.8.2013

wallahi T_T ikhlas dari hati. terima kasih untuk semuaaaaaa yang sudi baca blog www.nadiafarahida.com. (-_-') semoga selama aku bercerita, kaw boleh rasa disetiap jiwa. dengan harapan moga aku peroleh pahala walau sebarang dua. terima kasih korangggggggg ;) jangan jemu baca blog nadia yeeee. :)) meh beratur amek duit raya mehh. :p hewhewheww. 



August 03, 2013

peniaga cina VS peniaga melayu

sepanjang aku hidup, bila berkecimpung dengan dunia perniagaan, kita boleh kenal yang mana betul-betul berniaga untuk jangka masa panjang atau berniaga janji asal cukup makan tapi perut kaw yang kenyang sorang. T___T tak dinafikan berbisnes babe dah tentu-tentu ada turun naik dia. takkan semedanggg kaw mencacak naik kennnn. ;)

tapiiiii, dalam banyak-banyak part tentang urusan perniagaan, kita takleh lupaaa. kadang dalam rezeki kita ada rezeki orang. jangan kedekut babeee. berkira sangat pon tak boleh jugak. yeeee betul semua orang nak jadi kaya dengan cepat tapiii, korang jangan lupaa. makin banyak kita memberi, mestiiiii lagi banyak kita terima. cuma mungkin dia datang dalam cara berbeza dan cepat atau lambat je tempoh masa diaaa. semoga luahan ni terus mengingatkan aku dan korang semua, kadang bila kita kat atas, kita akan lupa sapeeee yang tolong kita semasa kita sedang naik ke atas ituewww. :) takde nyaaa orang lahir-lahir ehh ehh, dah kat atas dahhhh :p melainkann kaw anak orang kaya duit tak habisss. haaaa tu aku surrender, tapi bak laaa seketul duaa :p mihmihmih. ;)

to be honest, antara perniaga melayu dengan peniaga cina, jauhhhh aku lagi suka bekerjasama dengan peniaga cina. selama-lama aku hidup, aku tak pernah jumpa orang cina kategori tengah-tengah. takde. dorang samaada baikkk betul-betul atau jahat betul-betul. dorang xde stok yang buat-buat baikk kee, kadang hari ni je baik esok jahat pulak kee xdeeee. ni pengalaman aku laaa. pengalaman korang aku tak tauu sorryy. :) dalam ramai-ramai kawan-kawan cina yang aku ada, so far belum ada yang spesis bercakap gebanggg tak nak kalah pathari pat malam tak habiss tapiii kalau peniaga melayuuu haaa sudahhh, berlambakkkk okkk termasuk la akuuu. ;)) muahahaha. kenapaaaa ehhhh. kesian kannn. melayu ni senang betul lupa diri. nadia nadiaaa. istigfarrrrr nadia istigfarrr ;P 

dan sepanjang-panjang aku berkecimpung dalam dunia blogger ni, aku pon tak sangka dari blog kita boleh dapat duit. rezeki Allah dah bagi melimpah ruah babee kanan kiri hasil gaji kais pagi makan pagi laki bini takkan tu pon tak cukup lagiii. (-___-') sungguhh. aku buat blog bukan sebab duit. takkkk. dah memang minat aku menulisss berceritaa segala tiba-tiba ada ramaiiiii orang offer apa-apa yang datangnya dari blog. haa kalau ada yang sudi memberi bukan ke tu namanya rezeki ;) takkan kita nak tolakk ye tak? :p



sebelum ni ramaiii yang tanya aku tentang dekorasi, kos pengubahsuaian rumah termasukla kos buat kabinet dapur dan kos buat cermin dinding besar. haaa dua ni paaaaling ramai orang tanya.


dengan gembira aku kongsi pengalaman aku dekat blog siap buat entry semuaaa dengan harapan, semoga membantu korang dimasa akan datang sebab time aku buat dulu, aku pon nak yang terbaik untuk rumah kitorang. dan aku pikir korang pon mesti nak benda yang sama. tapi wallahi aku tak pernah duga, hanya dari entry perkongsian blog cabuk aku tentang pengalaman sepanjang aku berkecimpung bercerita tentang pengalaman aku menghias rumah kitorang, cukup membantu beberapa syarikat itu terus berdiri teguh. dan aku paaaaling speechless, dorang tak pernah lupa sedangkan aku tak pernah tahu, akan ada bahagian untuk aku. T____T thank youuu semuaaaaaa (-___-')

kesimpulannya, kalau kaw tanya aku, antara peniaga melayu dengan peniaga cina yang mana aku lagi suka bekerjasama, dahhhhh lamaaaa aku jawab aku pilih peniaga cina. tak cakap banyak. tiba-tiba dapat hasil. ni ikhlas dari hati aku bukan sebab ada sesetengah company bagi commission itueww tauu jangan macam-macam hahaha. tapi sebab dorang memang boleh buat kerja. tapii bukanla semua peniaga melayu mengchoiiikan kannn. ada jeee yang baik bagus budi bicara pandai jaga hubungan dengan pelanggann. :) cuma aku perasan, ada sorang tinggal komen dekat blog aku, 



korang ada pengalaman? cer citeee. mana tauuu boleh shareee jadikan panduan kannn. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...