July 31, 2013

chocolate moist cake sedap dan murah ;)

p/s: repost entry. :) hari ni adalah hari terakhir nadia amek tempahan sebelum raya ehhhhh korang sebab esok 1.8.2013 semua dah nak out for deliveryyyyyy ;))  pada mana-mana yang nak selit order, sms atau whatsapp nadia di 019-7564019 as soon as possible yeeeee. thank youuuu love:)

titewww sebenarnyaaa maluewww nak cakappp tapiiiii tak kira nak cakap jugakkk. HAHAH. mula-mula macam alaaa segannlaaa nak bagitauuu nanti kangg takde sape order mauu maluuuu tersipu sorang diri. kehkehkeh. tapiiiii kalau orang order pon aku segan jugakk alaaa dahh macam manaa niii. HAHA. :p 

tak dinafikan aku amek order kek cokelat ni sebagai hobi suka-suka mengisi masa lapang jewww sebab masa aku konon terlapangggglahh sangat kennn padahal kerja berlambakkk belum siap, baju bertimbun belum iron heyyyy malasnyaa. :p kalau tahun-tahun lepas, selalunya sedara mara yang rapat dengan aku je yang order sebab dorang je yang tauuu. kuikuikui. aku tak berani nak bagitau orang lain bab kek cokelat-cokelat ni sebab rasa macam alaaaaaaaa maluuuu laa kang tak sedap mantikkk. (-__-') tapi alhamdulillahhh, so far sedara-mara yang pernah order sebelum ni, boleh dikatakan setiap tahun dorang order lagiii wiiiii. tapi aku diam-diamm jeww sebab ntahhh, wa segan babe. rasa macam heyy tak hott okkkkk jual kek cokelat jeewww. KAHKAHKAH. tapiii kali ni, pertama kaliii seumur hidup, aku bukak order untuk semua oranggg. wiiiiii~ jemput order semuaaaa. ;)) kottt laaa kann korang sudi rasa cake chocolate moist handmade by nadiafarahida dengan penuhhh kasih sayang mihmihmih. *mantikkk pitamm nama kek poyo habiss mintak pelempang HAHAHA ;)) 



kalau tanya aku sedap tak, dah tentu-tentu aku akan masuk bakul dan aku jugak yang angkat sendiri kuikuikui. tapi to be honest, kalau tak sedap, hoiii memang takkkk la aku nak jual muka rekemen dekat korang buat malu jeee kann. :p HAHAHA. 


sejujurnya, tekak aku cepat muak kalau makan cokelat banyak sangat tapiiii kek cokelat aku ni tak muakk ponnn seriusss :) heyy tolonglaa, aku tak reti laaa weii nak karang ayat puji diri sendiri niii HAHAHA :p tolong la rasa dan tolongg la cakap feedback. takkan laa aku beria nak puji buatan sendiri tapii aku percaya dia sedap. EH? :p 


nahhh bacaaa sini, ida pernah try kek aku buat. dan kalau kaw kenal ida didunia nyata, dia manusia paaaaling cerewet aku pernah kenal. HAHA. seriusss. cerewet dia buat aku rasa nak hempuk-hempukkk jeee kat dinding kehkehkeh. :p dan percayalahh, aku berdebar okkk nak bagi dia rasa kang sentap matii cakap kek aku tak sedap. mulut dia boleh tahan laser minah ni. HAHHA. sekalii dia diammm je time makannnn kek lepas tu cakap sedappp yayaa nanti nak order bawak balik kampung masa raya laaa. haaa, harussla hati aku berbunga riangggg wiiiii ;)



aku syak nory mungkin boleh jadi model kek cokelat aku sebab dalam ramai-ramai, dia paling cantik. tapi kebarangkalian kek aku tak laku kalau dia jadi model agak berpotensi sebab orang asyik tengok dia jee dahh bila orang nak tengok kek aku. HAHAHA. nahhh korang baca sendiri feedback nory lepas dia try dekat sini :) sedapkannnn noryyy? :)) mana sedap, yaya ke kek? :P mihmihmih.



laagiii terharuuu sebab mila pon cakap sedappp siap order lagiii untuk balik kampung T___T kalauu la korang kenal dorang bertiga ni, heyy dorang susah tauuu nak cakap sesuatu makanan tu sedap. jadi bila sekaliii dorang cakap sedap, wa terharu kembang kempisss pat hari pat malam. :p haaa korang boleh baca mila punya feedback dekat sini ye. 


dan kaw jangan tak tauuu, jauhhh aku export model kecik hensem kacak bergaya niii hehehe ;)) kak pinkkkk, sedap ehh? thank you tauuuu. muah muahh. to be honest, aku kalau bab-bab makanan dan minuman, aku kurang yakin nak bagi orang makan nak nak pulak kalau aku nak jual sampai tahap bukak order dekat blog gini heyyy serammmm. jadi gigih aku paksa 12 orang rasa dulu. aku berani bukak order selepassss semua cakap sedappp fuhh legaaa. :))


jadi pada sape-sape yang nak order, sila silaaa. aku buka untuk tempahan dulu yeee. 1hb Ogos nanti aku hantar dekat korang ehh sebab 2hb aku balik kampung dahh. antara tempat-tempat yang aku boleh tolong hantarkan adalah:

Ikea, Jusco Kepong, Carefor Kepong, Bremmall Kepong, Kompleks Mutiara Jalan Ipoh, Segambut, Carefor Wangsamaju, Masjid Kampung Baru, 
Giant Batu Caves, Greenwood, Petronas Jalan Kuching dan Hentian Putra. :)

haaa kawasan ni semua aku boleh hantar secara percumaa sebab rumah aku dekat Jalan Ipoh jee. :) dann kalau contohnyaa korang berhajat untuk beli dan sedekahkan untuk anak-anak yatim, korang jangan risau. aku boleh tolong hantarkan dekat Rumah Amal Kasih Bestari ni sebab sebelum ni kan aku pernah buat event dekat sini. jadi insyaAllah aku boleh tolong sampaikan :) nak order untuk open house sepanjang bulan Aidilfitri nanti pon bolehhh tapi tarikh pickup kita boleh discuss ye sms je nadia nanti bila-bila ehhh.

terima kasih kak firda sebab sudi beli dan rasa kek nadiaaa. ;))



thank you jugak dekat wawa dan kak sharifah tapi sorryyy terlupa nak amek gambar kita kan hari tuuuu, lain kali ehh T__T 

dannn alang-alang aku nak balik kampung raya, kott la ada yang sekampung dengan aku nak order, ye bolehhhh. :) nanti nadia bawak balik kek cokelat untuk korang ye. kampung nadia dekat jerteh, kampung syafiq dekat pasir putih. dua dua tempat ni nadia boleh hantarkan ;)) cc: nurul ;p



seketul kek chocolate moist ni nadia jual RM30 jeeeee. ;)) semua tempahan korang boleh sms atau whatsapp nadia dekat 019-7564019 ye. email pon boleh, emailkan ke nadiafarahida@gmail.com. jemput beli semuaaaaa :)




July 29, 2013

Sana sini Kolagen EPHYRA :)

to be honest, aku bukan spesis asal malam nak tido wajib pakai masker, asal celik mata sental berjenisss produk dekat muka takkkkk, tu bukan aku. :p heyyy aku ni spesis pemalassnyaaa lahaiii nak telek-telek muka segala tapiiii menipu sangattt kalau aku cakap aku taknak nampak cantik. (-___-') aku rasa, sepanjang aku hidup, belum pernah aku jumpa mana-mana produk yang mampu memudahkan hidup ye laaa dah dasar pemalas kann tapi nak jugakk rasa jadi cantik pleaseee. :p sampaiii la aku baca ramaiii gile review pasal produk Epyhra keluaran syarikat Oceanlife ni.



heyyy tak boleh jadi niii. aku jarangggg terpengaruh dengan mana-mana produk kecantikan tapiii lepas aku baca semuaa pengalaman orang lain sepanjang menggunakan produk ni aku rasa macam eh ehh macam senang jeee. kena try ni. takde sebarang pantang larang pulak goodddd. :) kan setengah produk kemainnn banyak pantang larang. haaa yang Ephyra ni kerja kaw senang je. tuang satu paket sehari dalam gelas kemudian tuang je air. kacau hingga larut dan siappppp. haaa senang kann. dalam banyak-banyak part, aku paaaaling suka part boleh bancuh dengan air sejuk dari peti ais yeayyyyyyy sebab aku kurenggg sikit minum air tak sejuk. ;))


sebenarnya aku minum Ephyra sebab Ephyra mampu membantu merawat dan menyerlahkan lagi keserian dan kesihatan dari luaran dan dalaman. jadi bila kita minum, dia bertindak balas secara keseluruhan. semua part dia akan tolong cantikkan. aku sangattt berminat untuk try ephyra sebab heyy muka aku macam tongkang pecah okehhhh. T____T jerawat berdozen boleh beli borong. mihmihmih. tapi aku baruuu start minum beberapa hari. nak gebang lebih kang orang tak percaya. korang tunggu aku share pengalaman selepas habis minum kesemua 30 sachets ehhhh ;) 






Ephyra ni sebenarnya dihasilkan daripada gabungan kolagen mantap rumusan terunggul dari alam semulajadi di seluruh dunia antaranya L-Glutathione, Astaxanthin, Acai Berri, AcerollaCeri, Marigold Flower Extract, Acacia Gum, Superberi & Serbuk Tomato. 


selalunya supplement-supplement ni tak berapa nak sedap. pahit la, payau la, hanyir la tapiiiii seriussss, ephyra sedap gileeee. nak cakap rasa macam air oren twisster pon ada, macam chewing gum pon ada, macam ubat gigi kanak-kanak pon ada. yang pasti sedapppp okkk. gerentiii tekak korang boleh terima sebab aku rasa, tekak aku paaaling teruk kalau makanan atau minuman tu pahit macam sayurrr :p semua jenis sayur tekak aku memang tak boleh telan. :)



nak share pengalaman sepenuhnya tu macam awal lagi tapiiii sejujurnya so far selepas beberapa hari aku minum Ephyra, badan aku lambat letih tapii tak seketara perbezaan dekat tapak kaki. tapak kaki aku selalu keringgg dan keras. jenis aku pantangggg nampak benda-benda keras ni kohkohkoh. ;)) tak tak, maksud aku tapak kaki. ;p aku sukaaa tarik bagi tanggal yang keras tapi esok konpemmm tapak kaki burukkk menggerutu huwaaa T__T tapiii, dua tiga hari ni dah xleh nak tarik-tarik kulit keras sebab dah xde yang kerasnya. semuaaa dah lembutt haaa baguskannn. ;) boleh la lepas ni aku gesel-gesel syafiq guna tapak kaki jeewwww HAHAHAHA. ;) kalau tak sebelum ni heyyy tak berani nak bagi syafiq sentuh kang dia kata ni tapak kaki ke kulit cempedak wa sentap pat hari pat malam. kuikuikui. ;p


haaaaaa paaaling penting, sebelum korang tanya atau menceramahi tanpa usul periksa, baik aku cakap siap-siap hewhewhew ;) part keselamatan dan tahap keterjaminan produk Ephyra ni korang jangan risauuuuuu. dia ada sijil KKM dan disahkan halal oleh jakim. :) sooo korang boleh la tryy tanpa was-was. :)



korang boleh order dari sini ye, 



instagram- ephyra2u

Atau hubungi HQ dorang di 03-41417889 atau smskan ke 019 3999 238.

haaa, untuk pembelian Ephyra, sekarang tengah ada promosi sempena Hari Raya. sebelum ni satu kotak ada 30 sachets RM228, sekarang RM197 jeee :)


dan juga ada promosi khas semuaaa untuk pembaca blog nadiafarahida.com wiiiii. :) korang boleh dapat dua kotak Ephyra pada harga RM380 sahaja dan percuma handbag organizer. ;) boleh la kongsi dengan kawan-kawan sekotak sorang kennnn. ;) untuk promosi khas ni korang boleh emailkan ke info@oceanlife2u.com dengan tajuk blog nadiafarahida. jom sama-sama berusaha jadi cantikkkkk ;) nanti lepas sebulan guna korang jangan lupa update aku sekali tauuuu ;))


ohh sebelum terlupa, korang boleh tengok video keistimewaan ephyra dekat sini yeee.


July 28, 2013

Pengalaman bercuti ke Krabi, Thailand - Day 3 Part 1

1. Harga tiket flight ke Krabi, Thailand       
2. Pengalaman bercuti ke Krabi, Thailand - Day 1 Part 1       
3. Hotel Murah di Krabi, Thailand     
4. Pengalaman bercuti ke Krabi, Thailand - Day 1 Part 2   
5. Pengalaman bercuti ke Krabi, Thailand - Day 1 Part 3    
6. Pengalaman bercuti ke Krabi, Thailand - Day 1 Part 4  
7. Pengalaman bercuti ke Krabi, Thailand - Day 2 Part 1 
8. Pengalaman bercuti ke Krabi, Thailand - Day 2 Part 2

aktiviti hari ketiga kitorang dekat krabi haritu adalah 4 Islands by long tail dan kayakking. kalau ikutkan, van akan datang pickup kitorang depan hotel pukul 8.30 pagi waktu krabi tapi pukul 9 pagi baru dorang sampai. takpeeeee, kitorang boleh breakfast puas-puas duluuu :p 


menu breakfast boleh dikatakan hari-hari sama T__T. jangan bermimpiii ada nasi lemak, mee goreng mamak, kuey tiaw goreng segalaa. HAHAH. korang hanya boleh pilih dari menu ni jewww,


takpe laaa, janji dapat alas perut dulu sebelum start aktiviti kannnn. ;) 



si van datang pickup dan terus hantar kitorang ke pantai Aonang. kemainnn penuhhh dia sumbat orang sampai syafiq dengan adik aku terpaksa berdiri. heyy bahaya tauuu berdiri gituu je tapi takpe laa dah besar kann. pepandai la jaga diriii :p amboiiiiiii bangg, kemain putihhh melepak bersewiii sewii muka yeee. berapa kilo sunblock tepek takut muka hitam? HAHA ;) masa mula-mula sampai dekat pantai, semua kena isi maklumat peribadi dulu untuk insurans nyawa kalau tak silap aku. 


lepas siap isi semuaa heyyy boleh tahan lama kitorang terpaksa menunggu untuk memulakan aktiviti pertama sebabb, van tadi kena pegi pickup orang dari hotel lain pulakkkk. dah alang-alang menunggu, takkan menunggu semataaa dorang nii. orang sekeliling naik herannn korang ni buat shooting apa terlompat-lompatt terkinja-kinjaaa tak malu keee. HAHAHA. 

miloo baruuuuuu nak kira satuuu duaaa tigaa lompat, yang orang lain tak menyaboo heyy lambat la milo ni kira. HAHAHA. 



kalau kaw tanya aku, tak semua lelaki senang masuk kepala. tak semua lelaki kepala sama gila. tak semua lelaki bila kaw suruh, dia akan buat apa saja. tak semua lelaki mampu real sehabis daya. aku kadang pon herannn. macam mana dorang ni boleh masuk kepala senang gilaa sebab pada asalnya bini-bini je kamcing habis. ramaiiiiiiiii yang tanya aku, ida, nory dengan mila. laki korang ni betul-betul kamceng ke buat-buat sebab macam tak berapa logik boleh jadi sekamceng ni bermula hanya dari blog bini tapi percayalah, this is real. :) mana nak cari babee time wa sakit laki masing-masing call syafiq tanya khabar. mana nak cari babee time berbuka kalau kebetulan aku bukak puasa dekat luar tak boleh dengar azan memasing call cakap dah boleh makan dah masuk waktu. mana nak cari babe merempit sama-sama pegi event bawak bini. HAHA. mana nak cari babe sorang je nyee bini period tapi semuaaaaaa laki pakat masuk 7E cari pad. KAHKAHKAH. ;)

 

aku rasa nasib baikkk si driver van tu buat kitorang menunggu lebih kurang dalam setengah jam jee. tu pon dah beratus gambar tak sanggup den nak letak semua sini kang ada yang berbuluuu mihmihmih. ;p sebelum naik long tail, si travel guide awal-awal lagi dah bagitau, masukkk je longtail terus kena duduk. tak boleh berjalan kesana kemari bahaya sebab potensi untuk sampan berenjin ni terbalik sangatt la tinggi sebab dia guna papan je babee. dah la bila kita mengharungi ombak, ombak kan besar. air betul-betul sebelah tingkap siap tangan boleh main air lagii heyy bahayaa. 


kalau korang tanya aku, antara speedboat yang kitorang naik masa buat aktiviti phi phi island masa hari kedua dengan longtail yang mana lagi mabuk, aku cakap longtail. aku alhamdulillah bukan jenis pemabuk laut tapi laki wa yang macho lagi gagah perkasa ituewww haremmmm asal naik boat mabuk, asal boat bergerak pening. kesian kesian kesiannn. HAHA. syafiq dia geng dengan ida, asal boat bergerak mintak asam. kuikuikui. ;p roller coaster uss yang kemainnn bahaya mintak nyawa boleh main, setakat longtail boleh mabuk choiii tauuu. HAHAHAH. 

destinasi pertama kita untuk pakej 4 islands with kayakking ni adalah Phranang Cave. 


ni la kottt cave nya ntahhh tapi gua ni memang boleh masuk kedalam tapi memang takkk la aku nak masuk kann sebab kalau tak silap dorang ada tulis 'Princess spirit house by local people' heyyy spirit spirit ni no no noooo. kang tak masal balik rumah demam.

dekat Phranang Cave ni sekejap je dorang benti. dalam 45 minit kott kalau tak silap. tak sempat nak jalan jauh snokeling apetah lagi sebab masing-masing betapa depan toilet tengah redakan mabuk. HAHAHHA. 


hati-hati tauu dekat sini banyak monyet tapi monyet sini takde la sebahaya monyet dekat Dayang Bunting Langkawi.

nory jangan cakap, semua dia beraniiii. konpem urat saraf takut dia dah putus. muahahahaa.



settle destinasi pertama, moh menuju ke destinasi kedua kita iaitu Poda Island.


dekat Poda Island ni boleh snokeling tapiiii turun je boat dorang dah sediakan makan tengahhari. harus la kitorang terjah makanan dulu kennnn :p kuikuikui. untuk pakej longtail, makanan dia tak semewah makan buffet yang pakej Phi Phi Island by speedboat semalam sebab untuk pakej long tail, dorang yang letakkan makanan untuk kita. kita tadah pinggan jee. tapi kenyang jugak korang jangan risauuu ;)



nak cakap perut tengah lapar tu tak pon aku rasa tapi tekak aku cakap sedap gileeeee makanan dia. lagi sedap dari pakej buffet semalam. settle makan minum semua masing-masing boleh snokeling dahh tapi kitorang kann amek pakej 4 islands with kayakking. jadi kitorang tak perlu snokeling lagi sebab kita akan berkayak dari sini yeayyyy

    

aku rasa bab kayak ni aku paling bertuah sebab kitorang naik bertiga. kuikuikui. orang lain naik berdua dah tentu-tentu kena saling tolong menolong mengayuh kang tak bergerak kayak tengah laut padahhh tertinggal dekat belakang. yang aku bantai berlenggang amek gambar pemandangan xpeeee syafiq dengan adik ada tolong kayuh. HAHAHHA. 


ni juru pandu kayak kitorang. Mr Dome nama dia. bapak selambe kayuh sorang diri lajuuu pulak tuu. yang kitorang mengayuh berdua pon tangan bergerak mulut berbunyii letihhh letihhh dia rilekkk je sorang. huhuu. 


sambil-sambil mengayuh, Mr Dome cakap nak bawak kitorang pergi tempat tapak pengambaran cite omputeh ape ntahhh yang pasti rumah buluh ni adalah rumah fisherman dalam cite tu. masa pengambaran tu dorang siap tutup semua kawasan pulau ni semata-mata nak buat pengambaran dekat sini. soo tumpang bergambar je la sekaki dua walaupun tak tau apa nama tajuk cite tuuu lupaa walaupun dia dah bagitau nama :p
cantik kannnnnnn. kretif betul dorang. lepas tu Mr Dome offer diri nak tolong amekkan gambar kitorang. heyyyy pucuk dicita ulam mendatanggg ape lagiii. kehkehkeh ;p





settle bergambar semua, mohhh la kita kembali ke pangkal jalannn. ;p dayung kayak balik ke tempat makan tadi sebab boat dah tunggu kitorang untuk ke destinasi ketiga iaitu Chicken Island. ;) haaaa masa on the way ke Chicken Island ni la syafiq flatt habissss. cukup pakej mabuk lauk, lepas tu perut penuh makanan, kemudian penat berkayak, sekali kena naik boat balik. mabuk kuasa dua la diaaa. betapa tak tahan sampai siap baring dalam boat. anyonyonyoooo kesiannnnkannn. :p yang bini, gigihhhh siap amek gambar muehehehehe. aku amek gambar sebab syafiq jarang badan dia lemah. selagi dia boleh cover dia akan cover apetah lagi depan orang ramai. tapi time ni betul-betul dia buat dono. kuikuikui. 


yeayy dah sampai Chicken Island. haa nampak tak macam rupa kepala ayam? sebab tu nama dia chicken island. ;))




its snokeling timeeeeee ;) oleh disebabkan semalam aku dah nekad, walau apa jadi, walau takut jangan cakapppp, aku mestiii kena ada sekeping gambar dengan ikan sebelum balik. ;)) muahahahaha. kan semalam snokeling dekat phi phi island aku takut gile sampai terlepas peluang amek gambar dengan ikan, hari ni wajibbbbbbb ada. nanti stresss orang lain semuaa ada gambar dengan ikan aku takde. jadi aku cakap sorang-sorang dalam hati alaaa senang je niii ape ade hallll :p aku orang last turun dari boat. sepenuh kasih sayang syafiq tatang sebab dia takut aku gabra macam semalam. kuikuikui :p


sekali turun, ehh ehhh. best pulak snokeling dekat sini. 


tapi seriusss. snokeling dekat sini tak sebahaya snokeling dekat tempat pakej phi phi island semalam sebab sini takde ombak besar. sini tenang jee. bila dah beraniii sikit aku pon cepat-cepat cari ida sebab ida je pegang camera dalam air. kuikuikui. 


finallyyyyy, yeayyyyyyyyyyyyyyy ada gambar dengan ikannnnnn! ;)) hewhewhew. 


satu jam kottt rasanya snokeling dekat sini dan sepanjang satu jam tu la aku dalam air sibuk tengok ikan sambil belajar berenang. besttttttttt ;)) habis je masa kitorang terus gerak ke destinasi terakhir kita iaitu Tup Island. 


aku rasa dalam banyak-banyak pulau dalam pakej 4 Islands ni, Tup Island paaaaaling femes sebab dia sangat la unik. boleh berjalan antara satu pulau ke pulau sebelah. hebatkan, subhanallahhhh :)




lebih kurang sejam lebih jugak la kott kitorang dekat sini. tak snokeling ponnn sebab tadi kan dah ada gambar dengan ikan mihmihmih, jadi dekat Tup Island ni hanya posing amek-amek gambar semata :) settle semua keempat-empat pulauuu legaaa :) mohhh la pulanggg. lebih kurang dalam pukul 3 petang boat pon gerak balik ke Aonang. so sesampainya dekat pantai Aonang, van yang pickup kitorang tadi jugak yang hantar kitorang balik ke hotel. awal lagi masa sampai dekat hotel so kitorang naik bilik mandi manda tukar segala untuk aktiviti seterusnyaa. kalau ikutkan wa tak sanggup nak sambung cite sebab lucah sangat tapi mungkin la sebagai peringatan untuk korang dimasa akan datang please stay tune :p panjang sangat dah entry ni nanti aku sambung ehhhh. :))


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...