February 26, 2013

Kenali Urusetia Program Amal Mesra Blogger Bersama Anak Yatim


aku rasa, sepanjangg aku berkecimpung dalam dunia blogger, aku tak pernah pon terfikir aku akan berkawan dengan orang yang kepala kaw dengan kepala aku lebih kurang sama. :p jarangggg sangat kannn nak jumpa kawan yang susah senang bersama. kaw gile, dunia maya ni bukannya boleh percaya sangattt pon. (-_____-') ntah manusia mana ntahhhhh kennnn. tapii, dari hari pertama aku kenal dorang, korang percaya tak kalau aku cakap kitorang non-stop chatting setiap hari. dari tahun lepas lagi. (x____x) start lepas settle event photoshoot hari tu sampaiii la ke hari ni. tak cukup dekat facebook, sambung dekat whatsup. heyy hari-hari babe. ada jeeee topik tahuu! ntah pape ntahhhh. :p 


aku tak tau celah mana seronoknya berkawan dengan dorang tapi sungguh, aku selesa. selesa sampai buat aku rasa sayang. T___T sampaiii la aku suarakan pada dorang, kita buat event anak yatim nak? jujur aku cite, pada mulanya memang kitorang sangattttt tak yakin dengan kemampuan masing-masing dan kemampuan blog masing-masing. tak terfikir sejauh mana kuasa blog kita boleh pegi. tapi being seorang nadiafarahida, kalau aku cakap aku nak buat sesuatu, aku akan usaha sampaiiiiiiiii aku dapat buat. termasuk la event ni hari tu. aku all out babe. siang malam seluruh tenaga aku kerah. walaupun tak sempurna di mata kaw, event hari tu tetap sempurna dimata aku. aku rasa penat lelah aku, penat lelah kitorang berlima sangattt berbaloi. aku bangga ada kawan macam dorang. siang malam berbincang dekat fb tak berhenti-henti. kitorang cuba buat sehabis baik babe. T_____T

lantakkkk orang nak cakap ape. orang nak cakap kitorang nak feymes semata ke, kitorang nak nama semata ke, kaw nampak hati manusia? tak kannnn. tak perlu nak menghakimi sangatttt. aku buat demi Allah. untuk aku, bukan untuk orang lain. dan aku percaya, kawan-kawan aku berempat ni pon sama. kalau tak, mustahil dorang gigih siang malam pegi ikea cari barang, pegi chowkit beli peralatan, pegi kilang ahchai survey harga, usung tong cat kesana kemari, usung komputer berhari-hari, usung barang berminggu-minggu. asal aku call suruh datang, dorang datang. susah babe susah. susah nak jumpa kawan yang ada time korang perlukan dia. 

kenali mereka, antara kawan yang aku cukup bangga. T___T

ieda dan andi

mila dan mcd 

nory dan zul

ieza dan nasrul 

tak rugi korang follow dorang. follow la follow laaaa. ;)) tak rugi korang berkawan dengan dorang sebab dorang bukan spesis cepat lupa daratan. baru feymes sikit dah bongkak, dah tak nak blogwalking dekat blog orang lain, takkkkkk :P kohkohkoh. :) mana tau kot-kot next event aku tak sempat update dekat blog aku, dorang akan update dekat blog dorang. secara tak langsung, korang still boleh tau perkembangan kann.

dan sungguh, banyak benda berlaku secara kebetulan contohnya, 


eh ehhh, warna kita semuaa samaa :)) hewhew. ni baru masuk bab kereta, belum masuk bab baju, bab anak, bab tudung. majoriti semuaaa sama. kebetulannnn. kihkihkih.   

oh sebelum terlupa, Ustaz Hayaudin dari Rumah Amal Kasih Bestari ada pesan, 

"Siapa sangka blogger yang tiada apa apa, tiada penaja besar, tiada vvip, dan bukan dari institusi mane mane, boleh menyempurnakan majlis ini. Ustaz sangat terharu dan berterima kasih kepada semua. hanya Allah mampu balas jasa baik kalian semua."

kaw tahu, mata aku berair dah time ni tapi macam biasa, aku kan konon macho. T_____T sedihhhh babe, korang belum dengar anak-anak yatim ni menyanyi. meremang bulu roma aku. bersyukurlah kita punya segala. mama papa, i love you

 

February 25, 2013

Perbezaan sebelum dan selepas Rumah Amal Kasih Bestari

bagi teaser sekeping dua dulu je boleh? ;) sebab belum dapat semuaa gambar sepenuhnya dari official photographer kita. 

korang ingat lagi tak keadaan asal hall rumah anak yatim hari tu? tempat yang dorang guna untuk belajar, tempat tidur dan tempat bersantai? nahh gambar sebelum di makeover. :)


dan ni adalah gambar selepas di makeover oleh para blogger dan para sukarelawan yang sangattttttttttt ohsem! :))



seeee, cantekkkk sangatttt kan! :) meja stadi as per request dari ustaz. oleh disebabkan ruang ini takde la besar mana, ustaz cakap kalau boleh dia nak meja stadi untuk budak-budak ni sebab hari-hari memang dorang akan bergelimpangan dekat sini buat keje sekolah. jadi bila dah ada meja, dah tentu-tentu boleh kongsi guna sikit sorang kannnn. meja belajar ni ustaz request yang boleh bukak tutup sebab nak jimatkan space. time nak guna je baru bukak, tak guna boleh tutup. haaa, jimat ruang kan? :) 

bukan hall ni je di make over, ada lagi 5 ruang. tungguuuuuuuuu. :) 


heyyyy korang boleh bayang tak macam mana happeningnya dorang semuaa semalam? seriusssss, aku respect habissssssss. semuaaa sangattt membantu antara satu sama lain. ada lagi 15 orang takde dalam gambar. T____T kalau semua ada mestiii lagi best! kan? :) 


orang kuat disebalik kejayaan Program Mesra Amal Blogger bersama Anak Yatim. sayanggggg korang sangat-sangat. T________T 


dan ni, orang paaaling kuat, pendorang semangat siang dan malam saya. tiada kata yang mampu saya ungkap betapa bertuahnya saya punya seorang suami yang cukupppp memahami. cukup. saya tak mintak lebih. terima kasih sayang. malam nanti claim ot. kohkohkoh. #pitammmm. (x____x) :))

untuk gambaran keseluruhan majlis, nanti saya update slow-slow ye. :)

February 21, 2013

nadiafarahida dalam Majalah Anjung Seri

again. aku tak tau nak mula macam mana. tak pasti samaada ni orang panggil rezeki atau peluang. mungkin peluang lebih sesuai kottt. :) sebenarnya temuramah ni bulan lepas lagi. ada sorang wartawan dari Majalah Anjung Seri call.

wartawan: boleh saya bercakap dengan puan nadia farahida?
aku: ye saya. 
wartawan: saya kak nadia, editor dari anjung seri. akak dapat nombor telefon nadia ni dari kak onlia, yang pernah shoot dekat rumah nadia hari tu. akak nak tanya, untuk majalah anjung seri, akak cover bahagian isu hartanah. boleh tak akak nak interview nadia pengalaman proses beli rumah? sebab untuk keluaran anjung seri bulan depan, akak plan nak cerita tentang pengalaman beli rumah di usia muda. 
aku: ooooo emm boleh kak. 
wartawan: ok, kalau macam tu, kita jumpa tarikh sekian-sekian dekat tempat sekian-sekian. 
aku: ok kak nadia. thank you. *speechlesssss. (-_____-')


lepas dah letak telefon, tiba-tiba terfikir. ehh betul ke ape aku cakap ni. isu hartanah? heyyyyyy tak remaja sungguh bercakap pasal harta-harta ni. :p biasa orang-orang tua je kann. tapi biasa la babe, orang offer. mustahil aku nak tolak. akuuu laa. kalau korang aku tak tau. kuikuikui. :p ni anjung seri keluaran march 2013 tau. baruuu je keluar semalam. tajuk depan dia usia 20 sudah miliki rumah. perghhhhhhh, tajukkkkk. nak pitammmm. menggigil-gigil tangan aku belek selai-selai babe. kontroversi sangattttt tajuk depan dia. (-___-') 20 lahh sangattt. padahalllll. :P sebenarnya, kitorang beli rumah time umur aku 22, syafiq 24. kira 20-an laa. 


dari hari mula-mula kitorang beli rumah, sampai la ke hari ni, ramaiiiiiiiii yang tanya macam mana kitorang boleh beli rumah. macam mana procedure dan proses beli rumah. macam mana bayar duit muka, macam mana bayar duit lawyer. berapa habis semua. aku pernah terfikir nak terang and guide korang satu-satu dalam blog aku ni cara beli rumah berdasarkan pengalaman aku tapiiiiiiiiii, aku rasa hidup ni tak boleh nak open sangat kott. semuaaa benda nak cerita dekat blog, dah mana cerita dalam kain aku? :p cuma apa yang aku boleh kongsi, aku laki bini paaaaaaaaaaling kampung. kitorang memang taknak pakai kad kredit. kaw berlagak la kaw ada 10 kad kredit sekalipun kitorang tak heran. :p jadi bila kita takde hutang kad kredit, bank senang bekerjasama walaupun umur kita still muda. 

sejarah aku beli rumah ni, heyyyyyy tergesa-gesa sangatt babe. mungkin time tu tuan rumah asal nak pakai duit sangat sebab dia buat rumah baru. jadi dia nak let go cepat-cepat. Alhamdulillah mungkin rezeki kitorang kan. condominium, tengah-tengah bandar kuala lumpur *tapi bukan laa bersebelahan klcc mahupun kl tower kennn :p, dengan harga yang kitorang dapat time tu, memang kalau sekarang kaw tanya harga tu, memang tak dapatttttttt dah la. kaw tahuuu, setiap bulan, ye setiap bulann! mestii ada agent hartanah akan call aku. tanya nak jual rumah tak, nak bagi sewa tak. ada buyer. ada penyewa. memang takkkkk la aku nak jual. aku renovate dah habis berpuluh-puluh ribu. T___T baruuu duduk setahun. belum masanyaa belum masanyaaa. :) bagi kitorang merasa puas-puas titik peluh membanting tulang empat kerat kitorang ni dulu ye. 

korang, pendapat aku la kann. kalau kaw dalam perancangan nak beli rumah, duit semua dah ada, berani dengan tak je, sila sila. sila beli secepat mungkin. tak rugi beli rumah. seriusssss. kaw percaya tak kalau aku cakap, dalam masa setahun, harga rumah kitorang ni dah naik RM100,000? percayalah. baruuu setahun. rumah tak susut nilai babe. ni aset hari tua. tapi kalau kaw beli kereta, kaw pakai setahun, takde nye dia jadi makin mahal. T_____T dah tentu-tentu kalau nak jual esok-esok mesti lagi murah dari harga beli, betul? tapi kereta ni lebih kepada kepuasan. hewhew :p kepuasan hasil titik peluh siang dan malam. orang nampak senanggggg je. kaw tak tau aku makan ikan bilis patbelas hari patbelas malam. kohkohkoh.  ;))

 
# kalau kaw dalam perancangan nak beli rumah, macam mana selok belok nak simpan duit untuk beli rumah, aku rekemenkan korang beli anjung seri bulan ni. bukan sebab ada story kitorang bukannnnn. tapi sebab under tajuk usia 20 sudah miliki rumah, bukan pengalaman kitorang je ada. ada lagi 3 orang share pengalaman masing-masing. ada sorang tu, umur baru 32, rumah dah ada 5. perghhhhhhhhhhh. terberakkk aku dengar!

February 15, 2013

Jumlah keseluruhan derma terkumpul

lamanyaaaaaa tak update pasal duit sumbangan untuk anak-anak yatim nii. T____T sorryyyyyyy korang. bukan lupa tapi memang taknak update selagi belum confirm total amount. nak nak pulak sesuatu yang melibatkan duit. bukan singgit dua babe. ni makan ribuu. Alhamdulillah, selepas sebulan lebih semua orang giat mencari sumbangan sama-sama, ye semua orang. semua orang yang baik hati sudi tolong aku sama-sama buat semua ni. meh aku totalkan semuaaaaaa jumlah duit sumbangan yang terkumpul. entry ni mahaaa panjang sebab total ni total semuaaa sekali. bukan aku punya sorang.

dari blog aku, 

# 19, 20, dan 21hb December boleh tengok sini.
# 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, dan 29hb December boleh tengok sini.
# 30 December, 31 December, dan  1 Januari, boleh tengok sini. 

# 2 Januari boleh tengok sini. # 3, 4, 5, 6, 7hb januari boleh tengok sini.
# 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 dan 16 januari boleh tengok sini.



# untuk sumbangan 17.1.2013, RM10
Jumlah kutipan 17.1.2013: RM10

# untuk sumbangan 18.1.2013,RM0
Jumlah kutipan 18.1.2013: RM0

# untuk sumbangan 19.1.2013, RM10
Jumlah kutipan 19.1.2013: RM10

# untuk sumbangan 20.1.2013, RM0
Jumlah kutipan 20.1.2013: RM0

# untuk sumbangan 21.1.2013,RM0
Jumlah kutipan 21.1.2013: RM0

# untuk sumbangan 22.1.2013, RM100+RM7
Jumlah kutipan 22.1.2013: RM107

# untuk sumbangan 23.1.2013, RM20
Jumlah kutipan 23.1.2013: RM20

# untuk sumbangan 24.1.2013, RM0
Jumlah kutipan 24.1.2013: RM0

# untuk sumbangan 25.1.2013, RM0
Jumlah kutipan 25.1.2013: RM0

# untuk sumbangan 26.1.2013,RM200
Jumlah kutipan 26.1.2013: RM200

# untuk sumbangan 27.1.2013, RM40
Jumlah kutipan 27.1.2013: RM40

# untuk sumbangan 28.1.2013, RM0
Jumlah kutipan 28.1.2013: RM0

# untuk sumbangan 29.1.2013, RM100
Jumlah kutipan 29.1.2013:RM100

# untuk sumbangan 30.1.2013, RM0
Jumlah kutipan 30.1.2013: RM0

# untuk sumbangan 31.1.2013, RM100
Jumlah kutipan 31.1.2013: RM100

# untuk sumbangan 1.2.2013, RM0
Jumlah kutipan 1.2.2013: RM0

# untuk sumbangan 2.2.2013, RM0
Jumlah kutipan 2.2.2013: RM0

# untuk sumbangan 3.2.2013, RM0
Jumlah kutipan 3.2.2013: RM0

# untuk sumbangan 4.2.2013,RM50
Jumlah kutipan 4.2.2013: RM50

# untuk sumbangan 5.2.2013,RM0
Jumlah kutipan 5.2.2013: RM0

# untuk sumbangan 6.2.2013, RM20+RM100 by hand
Jumlah kutipan 6.2.2013: RM120

# untuk sumbangan 7.2.2013, RM0
Jumlah kutipan 7.2.2013: RM0

# untuk sumbangan 8.2.2013, RM0
Jumlah kutipan 8.2.2013: RM0

# untuk sumbangan 9.2.2013, RM0
Jumlah kutipan 9.2.2013: RM0

# untuk sumbangan 10.2.2013, RM0
Jumlah kutipan 10.2.2013: RM0

# untuk sumbangan 11.2.2013, RM0+RM100 by hand
Jumlah kutipan 11.2.2013: RM100

# untuk sumbangan 12.2.2013, RM0
Jumlah kutipan 12.2.2013: RM0

# untuk sumbangan 13.2.2013, RM0
Jumlah kutipan 13.2.2013: RM0

# untuk sumbangan 14.2.2013, RM5+RM300
Jumlah kutipan 14.2.2013: RM305

# untuk sumbangan 15.2.2013, RM200
Jumlah kutipan 15.2.2013: RM200

Transaksi setiap hari. 

1. Jumlah kutipan 19.12.2012: RM55.00
2. Jumlah kutipan 20.12.2012: RM235.00
3. Jumlah kutipan 21.12.2012: RM504.00
4. Jumlah kutipan 22.12.2012: RM55.00
5. Jumlah kutipan 23.12.2012: RM50.00
6. Jumlah kutipan 24.12.2012: RM50.00
7. Jumlah kutipan 25.12.2012: RM80.00
8. Jumlah kutipan 26.12.2012: RM130.00
9. Jumlah kutipan 27.12.2012: RM5.00
10. Jumlah kutipan 28.12.2012: RM0
11. Jumlah kutipan 29.12.2012: RM0
12. Jumlah kutipan 30.12.2012: RM0
13. Jumlah kutipan 31.12.2012: RM40.00
14. Jumlah kutipan 1.1.2013: RM205.00
15. Jumlah kutipan 2.1.2013: RM40.00
16. Jumlah kutipan 3.1.2013: RM40.00
17. Jumlah kutipan 4.1.2013: RM50.00
18. Jumlah kutipan 5.1.2013: RM0
19. Jumlah kutipan 6.1.2013: RM2.00
20. Jumlah kutipan 7.1.2013: RM610.00
21. Jumlah kutipan 8.1.2013: RM50.00   

22. Jumlah kutipan 9.1.2013: RM200.00   
23. Jumlah kutipan 10.1.2013: RM50.00   
24. Jumlah kutipan 11.1.2013: RM10.00   
25. Jumlah kutipan 12.1.2013: RM350.00   
26. Jumlah kutipan 13.1.2013: RM510.00 
27. Jumlah kutipan 14.1.2013: RM10.00   
28. Jumlah kutipan 15.1.2013: RM210.00   
29. Jumlah kutipan 16.1.2013: RM104.00 
30. Jumlah kutipan 17.1.2013: RM10
31. Jumlah kutipan 18.1.2013: RM0
32. Jumlah kutipan 19.1.2013: RM10
33. Jumlah kutipan 20.1.2013: RM0
34. Jumlah kutipan 21.1.2013: RM0   
35. Jumlah kutipan 22.1.2013: RM107
36. Jumlah kutipan 23.1.2013: RM20
37. Jumlah kutipan 24.1.2013: RM0
38. Jumlah kutipan 25.1.2013: RM0
39. Jumlah kutipan 26.1.2013: RM200
40. Jumlah kutipan 27.1.2013: RM40
41. Jumlah kutipan 28.1.2013: RM0
42. Jumlah kutipan 29.1.2013: RM100
43. Jumlah kutipan 30.1.2013: RM0
44. Jumlah kutipan 31.1.2013: RM100
45. Jumlah kutipan 1.2.2013: RM0
46. Jumlah kutipan 2.2.2013: RM0
47. Jumlah kutipan 3.2.2013: RM0
48. Jumlah kutipan 4.2.2013: RM50 
49. Jumlah kutipan 5.2.2013: RM0
50. Jumlah kutipan 6.2.2013: RM120
51. Jumlah kutipan 7.2.2013: RM0
52. Jumlah kutipan 8.2.2013: RM0
53. Jumlah kutipan 9.2.2013: RM0
54. Jumlah kutipan 10.2.2013: RM0
55. Jumlah kutipan 11.2.2013: RM100
56. Jumlah kutipan 12.2.2013: RM0
57. Jumlah kutipan 13.2.2013: RM0
58. Jumlah kutipan 14.2.2013: RM305 
59. Jumlah kutipan 15.2.2013: RM200
________________________________
TOTAL: RM 5007.00 

jumlah keseluruhan terkumpul dari kawan-kawan si tulang belakang aku ida, nory, mila, mak, onie and nanie adalah RM 4689.00.

jumlah terkumpul dari kak lim dan kawan-kawan adalah RM700.00.

jumlah terkumpul dari kak alia, keluarga dan kawan-kawan adalah RM620.00.

jumlah terkumpul dari kedai kak ngah adalah RM250.00.


# jumlah terkumpul dari blog nadiafarahida: RM5007
# jumlah terkumpul dari blog ida, mila, nory, mak, onie, nanie: RM4689
# jumlah terkumpul dari kak lim: RM700
# jumlah terkumpul dari kak alia: RM620
# jumlah terkumpul dari kak ngah: RM250
_____________________________________________________
TOTAL KESELURUHAN DERMA TERKUMPUL: RM 11,266.00 

wallahi, aku tak sangka boleh cecah sehingga 11 ribu. aku tahu Allah maha kaya. aku tau aku sentiasa dikelilingi manusia berhati mulia. sepanjang aku handle urusan sumbang menyumbang ni, aku tak pernah paksa sesiapa untuk menderma. apetah lagi mendesak weii bagi duit weiiii. ni untuk anak-anak yatim. bukan untuk aku. TAKKK. aku bukan macam tu. kaw nak bagi, kaw nak derma, aku terima dengan tangan terbuka. tak perlu aku nak merintih merayu mendesak korang suh bagi duit kan. tapi percaya la, sepanjang dua bulan, aku jumpa macam-macam gelagat manusia. aku peghatiiiii je. :) 

sebagai renungan untuk diri aku sendiri dan korang semua, percayalah. rezeki Allah tu luasssssssssssss babe. takkan terjejas harta kita kalau kita menderma untuk anak yatim walau seringgit cuma. depan orang kaw berlagak kaw palingggg kaya sekali, gaji kaw lah yang paling tinggi sekali, pangkat kaw la yang paling hebat sekali, hp kaw la yang paling canggih sekali, handbag kaw lah yang paling mahal sekali, kereta kaw lah yang paling tiptop sekali, rumah kaw la yang paling mahal sekali. amek la semua paling yang kaw nak. cuma aku berdoa, semoga Allah bukakan pintu hati aku, bukakan pintu hati kaw, dan kita semua supaya kita tak jadi ummat manusia yang paaaaaaaling kedekut, paaaaaling berkira dengan golongan yang lebih memerlukan. :) kan? 

ohh sebelum terlupa, terima kasih sepenuh jiwa raga aku pada semuaaaaaaa yang sudi menderma. sampaikan ucapan terima kasih aku pada keluarga korang, sedara mara mahupun kawan-kawan korang yang sudi menderma jugak sebab bukan semua orang baca blog aku kan. T____T besar kecik jumlah dia belakang kira. yang aku tau, korang baik sangattttt ya allahhh. T_____T semoga Allah melipat gandakan rezeki kalian, aminn. 

terima kasih jugak pada semuaaaaaa blogger mahupun sesiapa je yang sudi mengwar-warkan entry sumbangan aku mula-mula hari tu. yang sudi share di blog masing-masing, facebook masing-masing. wallahi, aku tak mampu balas semuaaaa jasa baik korang tapi aku percaya. kanan kiri korang ada yang mencatit. aku percaya Allah maha adil. Dia takkan berkira dengan orang yang tak berkira. sayanggggg korang banyak-banyak. *sambil lap air mata. (-____-')

lepas ni tak perlu transfer pada akaun aku lagi dah tau. kalau korang nak bagi derma, korang jumpa je mana-mana anak yatim, korang bagi je sebab aku dah tutup kutipan untuk sumbangan ni ye. aku nak fokus pada keperluan anak yatim untuk event anak yatim 24hb feb nanti. sekian, 


meh kita baca sama-sama sikit sorang. moga Allah gandakan rezeki kita. Amin. :))



  

 

February 13, 2013

Cara masak Chicken Chop palingggggg senangg!


sebenarnya kannn, titeww kannn, maluuuuu tahuuuu nak share resepi chicken chop titeww ni. sebabnyaaaaaa, dia punya senang, budak darjah dua pon boleh buat. kehkehkeh. :) 


chicken chop ni aku buat time suprise birthday 3 pagi untuk syafiq hari tu. tak sangka tiga empat orang kawan aku siap tanya resepi. kuikuikui. dua jam aku pk nak bagitau tak nak nak bagitau tak nak sebab aku takut nanti bantai kena gelak. HAHA. korang janji jangan gelakkan aku okeh? T__T :P meh aku share resepi chicken chop palinggggggggggg senang, paaaalingggggg cepat siap, paaaaalingggggg jimat! seriussssss. dah nama pun masak pukul 3 pagi kan. nak sesuatu yang sangat romantik kononnya, nak sesuatu yang nampak eksklusif harapnya tapiiiii, nak buat dengan kadar segera sebab nak buat supriseeeeeee. disebabkan i is pemalassssss nak buat kerja leceh macam nak celup dalam telur dulu la, lepas tu nak celup dalam bread crumb bagai pulak, kesimpulannya, i is beli isi ayam yang dah siap sedia di celup semua tuuu. kerja aku balik goreng je. kohkohkoh. :))


kalau kaw cari yang sedap dan murah, aku suggest brand ni. Ayamadu Maryland Chicken Chop. kaw tau berapa harga dia? murahhhhhh jewww. :)) RM4.90. dalam ni ada seketul ayam untuk sorang makan. tapi oleh disebabkan makan mende alah ni pukul 3 pagi kannn, seketul ayam ni makan dua orang pun tak habissss. T___T senanggg sangat nak buat ayam niii, bukak plastik dan gorenggg je. 

untuk sos dia, punnn senang jugak. ni resepi black pepper sos palinggg senang di muka bumi. hewhew. (x____x)   


cara buat sos dia, panaskan setengah gelas air, tuang setengah tin cream of mushroom,  tuang sos lada hitam yang dalam botol ni agak-agak secukup rasa, letak lada hitam yang telah ditumbuk sesuka hati nak pedas tahap berapa. :) kacau sampai sebati. siappppppppppppppppppppp. settle la ayam dan sos dia. untuk garnishing, kaw goreng je fries dan buat la hiasan sesuka hati sesedap tekak korang nak makan. seeeee, senang kannn? budak tadika pun boleh buat babeeeeee. ngehngeh ;))


 

February 06, 2013

Hard Rock Hotel Penang

aku tak tau zaman bila boleh habis entry percutian ke penang ni pulak sebab kalau nak cerita satu-satu, bulan depan belum tentu habis. huhuuu. dah la entry kereta sewa di kuching belum buat lagi. T_____T kak in_finaz, nanti nadia buat entry eh. sorryyyyy lambat. berbalik kepada penang, aku pegi sane sebab office syafiq ada family day. 3 hari 2 malam je. sepanjang dekat sana, kitorang stay dekat Hard Rock Hotel Penang. 


sepanjang aku hidup, aku rasa ni gambar paaaaaling poyo. T__T hidung paaaling tak menahan. standard babe. orang kampung memang macam ni. kohkohkoh. (x_________x)
  
kaw abaikan muka mintak pelempang itueewwww. :p aku konpemmmm ada yang berbulu. lantakkkkkkkkkkkkk. :)) ok berbalik kepada hotel, meh aku review berdasarkan pengalaman aku.


huwaaaa, bestttt sangattt hotel niiii. T___T nanti nak pegi lagiiii laa. dia 5 star hotel versi rock and happening. dalam banyak-banyak part, aku paaaaalinggg suka tentang decoration dia. smart gile! masuk je lobby kaw akan nampak lampu ni. menjejess air liur wa tengok lampu juntai-juntai ni babeee. seriussssss lawaaaa. T___T 

trademark hard rock kan kumpulan the beatles. jadi kaw pergi la setiap pelusuk mana dalam hotel ni, kaw akan nampak barang perhiasan berkaitan dengan kumpulan ni contohnya







aku rasa kalau nak letak semua, mau berattt blog aku loading. sebab heyyyy sungguh, smart gile dekorasi dia! tu baruuu dekorasi lobby je tau. belum masuk bahagian lain lagi. meh aku tunjuk bilik dia, aku punya ni bilik hillview deluxe.











jenis aku, kalau pegi mana-mana hotel, antara katil dengan bilik air, aku lagi nak tengok bilik air. sebab katil dah tentu-tentu kita tau katil dia macam mana kannn. samaada single, queen atau king. tu jee. tapii kalau bilik air, aura dia lain macam. rasa macam nak tengok bilik tu cantik tak, tengok bilik air dia. bilik air dia cantik, cantik la bilik dia. 

 




ada bath tub. wiwiwiwiiiiii. (x____x) 

dekat hard rock hotel dia ada 4 jenis bilik. hillview deluxe ni mengadap sukahati dia nak letak mengadap ape :P ada mengadap gunung, ada mengadap hotel sebelah, ade mengadap court badmintan. huhuuuu. ni bilik paaaaaaalingggg murah. bilik paling murah of course la yang bukan mengadap laut kann. dia ada seaview deluxe, bilik yang macam ni tapi mengadap laut. dia ada lil rock suite, bilik macam ni jugak cuma tambah 1 bilik untuk kanak-kanak. dalam bilik kanak-kanak bapak heavennnn, siap ada PS3 dan set main gitar. :) ada lagi satu jenis bilik, lagoon deluxe. lagoon deluxe ni best kuasa dua kuasa tiga semua jenis kuasa dia ada sebab, bukak-bukak je sliding door beranda tu, terus masuk swimming pool. bilik dia betul-betul dalam kawasan swimming pool. 



haaaa, ni nama dia bilik lagoon deluxe. best kannn? T_____T beriaaa terang satu satu jenis bilik, nahhh list harga. nanti korang nak pegi senang. boleh buat anggaran kannn. :))



ni harga per night. semuaaaa with complementary breakfast for two adult dan sorang kanak-kanak bawah 12 tahun. pegi laaaa pegi laaaaa. best sangattttttttttttt. :))

nak book boleh pegi sini ye, 

 

hard rock hotel ni dia lain dari yang lainnn. biasa kan kalau 5 star hotel skemaaaa, sunyi, penuh tata tertibb. dia takkkkkk. bising macam hotel 2 star je. penuhhhhhh orang babe. tapi majoriti mat salleh la kann datang berjemur. aku tak pasti ni kira nasib baik ke nasib tak baik :p tapii kalau korang rasa nak tengok party buih, korang check in sabtu petang. dia buat setiap sabtu malam, minggu pertama setiap bulan. huhuuuuuu. 

parttt paling best dengan jiwa aku, once kaw adalah guest hotel, kaw boleh masuk hard rock cafe secara percuma. kalau bukan hotel guest, kena bayar RM35++ per head.





sape cakap pakai tudung tak leh masuk hard rock cafe? bolehhh babe. tapi kaw jangan laa masuk masuk pegi menari berjoget beria pulak kann. kaw masuk duduk minum makan dengar live band dah laa. ade je mak cik mak cik melayu pakai tudung masuk. mungkin jiwa dia pon suka dengar live band  jugak kann. 


kaw tauu, situasi ni dekat rumah kitorang dah lepas balik dari bercuti ni kann. sungguh, aku baruuuu terfikir dalam hati sambil-sambil basuh pinggan. nanti nak gi hard rock cafe dekat kl la. nak dengar live band dorang sebab yang dekat kl majoriti penyanyi-penyanyi lagend melayu macam nash, awie semua tu kan. tiba-tiba laki aku cakap, nanti kita gi hard rock kl nak? sentappppppppppppppp. memanggg takkkkk la aku nak tolak. kohkohkohkoh. :)) mantikkkk mak aku baca ni tahu menantu and anak dia baru berkecimpung dengan dunia clubbing. xmain dah blogging blogging sekarang, clubbing terussssssssss. ngehngehngeh. ni bukan clubbing la maaa, ni masuk minum sambil dengar laguuu. papa pun mesti suka punyaaaaa sebab hard rock ni lagu-lagu dia semua oldskullll! #pitammmm. ;))



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...