April 25, 2013

Money changer paling murah

heyyyy korangggg semuaaa, korang suka takkkk melancongggg ke luar negaraaaaa? menipu sangattt kalau kaw jawab tak suka kannnn. ;p aku tanya korang eh, kalau nak pegi melancong, benda apa paaaling penting kena ada? duit la babeee. lu takde duit macam mana lu nak pegi melancong dan melencong. lu ada duit ke, lu takde duit ke, kalau lu same spesis macam wa suka berjalan, lu buat-buat la ada duit macam mana wa buat-buat ada duit. mihmihmih. (x____x)



hamboiiii mukadimah berdepaa panjang. :p oh berbalik kepada tajuk, sebenarnya, kannn lusa aku nak fly pegi sydney. gigihhh la wa mengoogle celah mana kedai money changer paaaaling murah dekat kl ni. dan secara kebetulan, ada sorang customer ida, seema nama dia. seema ni sewa coklat fountain ida. lepas tu ntah macam mana si seema boleh bagitau ida kalau nak tukar duit murah cari dia. ida ape lagiiiii, lajuuuu la dia inform aku. 

seema yang paling kiri pakai tudung. student MSU kalau tak silap. kedai money changer ni ayah dia punya. kelasssss. 

heyyy ibarat orang tengah lapar kaw pegi suap makan, ibarat orang tengah mengantuk kaw tolong hulur bantal, ibarat orang tengah menggelupur nak kawen kaw bagi dia kawen. :P memang heaven laaa. terus cepat-cepat call seema tanya rate Australia dollar untuk hari itu. dia offer aku memang best price habissss kawww. kenapa aku cakap best price, sebab lepas dia letak harga, aku cakap jap ehhhhh. nak bincang dengan syafiq. padahallll, :p aku call beberapa money changer lain untuk banding harga. kuikuikui. sorry seema. standard perangai customer memang macam ni kan. nak murah tapi banyak, boleh? :p sowiiii. :p seingat aku, money changer dekat Brem Mall offer aku 1AUD=RM3.19. ARS Money Changer dekat The Mall offer aku 1 AUD=RM3.20. tapi dalam banyak-banyak, harga seema offer aku still best price. kaw tau dia bagi aku berapa? 1AUD=RM3.16. banyakkk kan bezaaaa. i love you seemaaa. kehkehkeh ;))

kalau korang nak tukar duit kan, aku sangatttt merekemen korang tukar dengan seema ni. kedai dia dekat area mydin jalan tar. tapi kalau kaw nak pegi, better kaw call seema ni dulu. nanti dia akan guide korang macam jalan nak ke kedai dia. aku nak bagi alamat pon aku lupa. ape-ape hal korang terus contact dia tauu. jangan korang tanya aku pulak rate mak nenek bagaii, memang TAKKK la aku tahuu rate hari ni untuk thai bath berapa, untuk rupiah berapa, untuk dinnar berapa, wa tak tauuuuuuu :P

ni no seema ehhh, 0194446441

nanti kalau kaw nak contact dia, kaw cakap kaw dapat nombor dari nadia atau ida tau. kang pening budak tu ntah sape-sape laa yang call dia. make sure kaw serius buyer yang nak tau rate matawang sahaja! jangan kaw sengal ubi pegi call tanya haiii rate awak berapa. choiii sangattt. muahahaha :)

kotttt la kannn kaw terjumpa blog aku ni time korang tengah google tentang money changer, kira ni first time kaw baca blog aku laa. T___T :p lepas tu kaw nak call seema cakap kaw ni kawan nadia atau kawan ida kannnn, tapi kaw tak tau rupa nadia dengan ida ni macam mana, kata kawannnn tapi rupa tak kenal, kohkohkoh. nahhhhhhhh :p



kak ida seluar kuning, adik yaya seluar merah. muahahahaaa ;))

37 comments:

  1. kak yaya....adik noryy pon nak tukar duit lah nnt...RM-THB bulehhh??
    ngehngehngeh

    ReplyDelete
  2. Haa adik yaya tau =p
    Ok thanks nadia!

    ReplyDelete
  3. comei suar merah kunin tuh. tp kalu akak pakai hudus sgt laa. peha besar gedabak, nmpk je kecik cmnih. huhuhu...mengembang sungguh tang situ.

    ReplyDelete
  4. waaa..bestnya nk g sydney..hehe bleh la guna seema jgk nnt. plan nk g china akhir tahun ni..:)

    ReplyDelete
  5. uu tulah nak dpt murah kena lah rajin buat research..nak buat reasearch tu yg malas tu keh3x... entri ini sngt membantu mereka yg berada di sekitar KL hehehe

    ReplyDelete
  6. Assalamualaikum. woahh. gila kentang murah jimat yang amat. ok, confirm kita tukar duit dekat seema after this. hihii. banyaknya yaya tukar australia dollar.... FM satu :)

    ReplyDelete
  7. woww nak gi oversea ye..
    selamat bercuti n semoga selamat perjalanan nanti..

    ReplyDelete
  8. Wahhhhh suka2......terus sms seema lps bce entry nih....thnxxxxx adikkkk yaya n idaaaa yg shomel....hehehe

    ReplyDelete
  9. hehhe...adik yaya yg tak paham tuh...hahaha...
    senang dah lepas ni...agak2 nak cari segala benda berkaitan pelancongan datang blog akk je...

    ReplyDelete
  10. bestnya dpt g sydney!btw jemput singgah blog sy dear..sy follow sini..:)

    ReplyDelete
  11. kaw ape hal.. adik yaya .. puiiii.. HAHA.. tapi kawan kawan sekelian, sape nampak lagii muda belia? sila jawab dengan jujur beliaaa.. yaya takkan unfollow korang derr.. HAHAHA

    ReplyDelete
  12. Salam sister..jemputlah berkunjung ke blog Hijab Valley utk melihat shawl dan tudung dari HV collection. Promosi sempena pembukaan blog ini sedang diadakan sehingga 30 mei 2013. Dapatkan 10% diskaun. Stok terhad. Jangan lupa follow ye..

    Terima kasih.
    ~Hijab valley~
    http://hijab-valley.blogspot.com

    ReplyDelete
  13. tak menang tangan seema layan customer pasni..

    ReplyDelete
  14. nak pi sydney austrolia la plak...

    banyak duit kau dik....hahahahaha...*teringat entry anonymous yang nadia tulis ari tu...

    jaga diri leklok kat sana...jangan lupa, ole2 untuk daku...wakakaka

    ReplyDelete
  15. murah la 3.16 tuh..kak sya dulu gie 3.2+..mmg sgt2 jauh bezanyeeeeeee..

    happy holiday yang!!!!..take care!!..;D

    ReplyDelete
  16. wahh....bestnye g sydney..nk ikottt

    ReplyDelete
  17. wah..ini sudah bagus..nnti boleh refer sini..hehehe

    ReplyDelete
  18. bagus la. nanti boleh rekemen kat adik yg nak ker australia bulan 6 ni.hehe

    ReplyDelete
  19. selamat da kenal yaya.. haha.. lepas ni kalau berangan nak g obesea boleh la call seema ngaku kawan yaya!~

    ReplyDelete
  20. Hai akak2 skalian... muahaha... thanks 4 info ni... dkat jer dgn opis... next month nak g bali... bleh la serbu situ...

    ReplyDelete
  21. Thanks for thisss!! ;)

    ReplyDelete
  22. Dah called no yg u bagi tu....owner no tu mmg nama seema tapi dia kata dia bkn money changer...pelik la!

    ReplyDelete
  23. hihi..thanks nadia..ai google tukaran wang asing murah terus jumpe blog u..ni ai terus msg seema..hehe...

    thank u so much dear..

    ReplyDelete
  24. Tq...sy pun rs nk msg seema terus

    ReplyDelete
  25. seema dah x buat lagi money changer

    ReplyDelete
  26. Haha.u ni kelakarla..nice blog;)sukasukasuka

    ReplyDelete
  27. Salaam, seema dh start balik dh, tp kalau boleh call la ayah seema direct, sebab seema student dlm kelas selalu... Tk pun call ofis terus, 0169135886... Strictly 10am-6pm.... Jgn la call x kena masa kesian seema ngan ayah seema, num ofis 0326920000, seema pun dpt komplain ckp yang call seema tp xngaku die seema... Double line ke ape xtau la... So better call ofis or ayah seema En Salam :))

    ReplyDelete
  28. Last week just tukar euro di ars..rate 4.59..next to ars also 4.59. Tp ars bg kurang 4.58..kdai lain jgn harap

    ReplyDelete
  29. Last wk tuka euro rate 4.59 di ars..next shop to ars same rate (published).. then kat ars dia bg kurang 4.58..tp kedai lain jgn harap ufk nego..

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...