June 13, 2012

#wordless wednesday. kahkahkah :D

#macam-macam kan? ikut hati nak becerita tapi nama lagi wordlesss, luu buat la cerita sendiri. HAHA ;))

1st time masak western food bebehh. ;p

asal tengah malam je segar. asal tengah malam je segar. time ni la jugak feel nak update blog tu datang berduyun-duyun. aku pon pelik. T____T
siang hari dia macam blurrrr sesaja. mungkin dah terbiasa kott time study dulu-dulu. dulu la sangatttt ;p

sejujurnya, sepanjang dua tahun aku kawen, aku memang xpernah masak western food. macam spegetti ke, macaroni ke. satu memang aku xberapa nak reti masak western2 bagai tapi faktor utama lebih kepada tekak aku bukan jenis boleh masuk makanan western2 ni. nak nasi jugak. naseb baikkkk laki aku pon tekak sama. kitorang orang kampung jerrrrr. ;) kalu awak suruh saya pilih, nasi lemak ke macaroni, saya berlari laju lajuuuuuuu capai nasi lemak walaupon harga nasi lemak tu 50sen je. serius xtipu. xmakan nasi dalam sehari rasa wengggg terus. x____x

beberapa hari sebelum birthday aku bulan lepas, *amek kaww! cerita punya la berzaman lalu. ;p dengan tiba-tiba mood nak masak western datang mencurah-curah. nak masak tu la, ni la. lalu, jadilah beginiiiii. :))

macaroni goreng main campak-campak. ;p

HAHA. xsangka senangggg gila nak masak macaroni goreng ni. main campak-campak, gorengg, siappp! taraaaa~ hihi. :D aku makan 1 sudu je, sumpah tekak aku xleh terima. laki aku pon kurenggggg gemar. yang lain, tetamu tolong abiskan. :)


ni kuah spaghetti bolognese.

nak masak spaghetti senang je kan. rebus, tambah garam and minyak sikit, siapppp. tapi xtau kenapa spegeti aku tu jadi hudoh bebeno. terus xde mood amek gambar. HAHA. untuk spegeti, aku buat dua kuah. satu bolognese ni. satu lagi yang carbonara. carbonara boleh pulak lupa amek gambar. frustnya! T______T

aku bagi nama dia baby burger. comey kan? ;D

dalam banyak-banyak yang aku masak, benda alah baby beger ni la yang paling banyak main masak-masak. :) huhu. macam leceh sikit la. tapi aku sangat puas hati bila tengok dah siap cantik macam ni. rasa macam sayanggggnya nak makan. rasa nak peluk cium aje. x____X huhu. mana nak terap 1 keping roti gardenia kepada 4 bulatan lagi, mana nak terap daging beger lagi, mana nak sapu butter lagi, mana nak potong sayur lagi. nasib baik suami ahkak ada tolong main masak-masak jugak. i love you sayang. ;p

dan yang paling penting, i buat cake tiramisu tanpa guna ape-ape oven. bestnyaaaaa! chill je, senang keje. :)


bila dah siap-siap sume, main course dinner malam tu adalah spageti and macaroni. masalahnya tuan rumah sendiri xmakan dua benda alah tu. malas banyak pk, order domino je la. hikhik. feverettt. ;p



3 jenis pizza berlainan rasa. aku paling suka classified chicken. sehdappppp.


dan yang ni aku xtau nama dia ape, rasa lebih kurang pizza jugak. tapi ni versi xde topping. sedap jugakk la. ni domino kasi free + 1 late voucher sebab dorang hantar lambat dua minit. bagussss kan? padahal 2 minit je. dorang tetap pegang pada janji. deliver within 30 minutes, kalau lebih dari 30 minit, dorang kasi voucher free 1 regular pizza untuk next order. biasanya kalau lambat, dapat voucher je. kali ni siap ada extra makanan. goooood! :))

sekian dulu karangan makanan kita untuk malam ini. mata dah pejam celik pejam celik. esok esok sambung lagi. baii. :)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...