December 31, 2010

Gambar awek Khairul Fahmi Che Mat!


khairul fahmi che mat dah macam goreng pisang panas kan sekarang? Oh mak aiiii! korang bayangkan, bukan setakat dier je yg panas, 
dengan awek2 dier sekali panas! 
oh ye, awek dier name elia. cung. ;) meh nk tepek gambar.


mula2 masuk belog dier, follower dier ada dlm seribu. esoknya masuk blog dier, follower dah cecah 4 ribu! masuk tadi, terus rasa nk fengsan. dah 5 ribu lebih! bertuahnya badann.. beribu2 lemon sehari.. huuuuu~

xtercapai diakal. hebat kan. rezeki, jodoh, ajal maut boleh berubah sekelip mata.
bila la laki aku nk jadi penjaga gol malaysia jgk ni. boleh follower aku cecah ribu2 jugak. heeeheheee~ =)

sbb ape khairul fahmi che mat fofular?
sebabbbbb..... dier jaga gol malaysia mcm jet turpedo kan? serius. hebat gile!
bola dtg terus ngap, bola dtg terus ngap. dier ada kuasa ramalan ke ape? huuuuu~

ok dah, bosan betol bila semua asyik cari fahmi ni. *dengki! ;)
jap lagi nk g training bola sepak dgn encik afiq la mcm ni. tahun depan dier plak jaga gol mesia. korang jgn terkejut tau. dan yg pling pntg, follow aku beramai2 tau! huuuuuuu~ ;P

oh lupa, 
nak tau siapa elia si jantung hati khairul fahmi? meh ke belog dier ye.
http://jejariruncing.blogspot.com/

dan, eh, korang xnak tau ke siapa nadia si jantung pisang afiq? 
meh kasi pelempang kat sini ye.. www.nadiafarahida.blogspot.com 
;) lariikkkkkkkkssss..

December 29, 2010

kesian indon, replika sesajo..


dear indonesian, 
i was told you before. piala suzuki adalah hak milik malaysia sahaja. 
sungguh bersemangat kalian menjulang replika piala nie kan time pemain masing2 bertungkus lumus berperang. 
xpe2, korang memang layak julang tapi hanya utk replika ajO ler.. ;) *jht gile kan?huu~ skali skala..
sbb, malaysia tanah airku dah menang 4-2, yey!

gambar bendera malaysia di pijak di indon!

masing2 yg kaki bola dah panas bontot je duk tunggu mlm ni kan. perlawanan akhir piala suzuki antara malaysia dan indonesia. Oh ye. korang dah tgk blom rupa paras piala suzuki yg jadi rebutan dan sebutan ni?
meh aku tunjuk meh. ;)


ni la haaaaaaaa....... ;) bersinar2.. 
tp...... ade benda yg xbape best la nk share dgn korang sbgai penduduk malaysia 
tanah air ku tercinta... cer korang tgk ni, 


panas hati x? panas hati mak nok!! ade patut penyokong2 indon ni main cara kotor. 
lukis bndera malaysia lepas tu main koyak2 n pijak2. ntah pape dorang kan. 
kt tgk sape mng mlm ni ye. baru korang tau langit rendah kan?! cis!

December 28, 2010

cun nya kek ni!

alamak! xpuas hati btol.. knp lepas saya dah bertunang, saya dah berkahwin, baru saya jumpa cup cake yg cantek ni! klu x, mesti saya wajib order dgn kak mimi.. 
dah la tema kwin ari tu merah putih, mmg cun abis la. 

terus rasa mcm nk berkahwin lagi skali, boleh? huuuuuu~
cantekkkkknyaaa! 

oh! sblom terlupa, ada bnyk lagi yg cun2.... meh klik sini
korang order la! nnti jgn lupa kt share2 ye? kt kan kwn... huhuhuu~

bkn takat kek kawin and tunang je yg cantek2, ada lagi bedozen2 yg cantik..
meh nk close up skittttt...





100% made by kak mimi. dan terjamin kesedapannya! :)
sebenarnya, aku mcm agak kagum la dgn sape2 yg pndai bt kek jadi pelbagai rupa ni. serius. sbb msti tgn dier seni gile kan. ko ingat sng ke nk bt kek ni? susah jgk tau. 
cer suruh aku bt, bkn setakat kek, krim kek pon xnmpk batang hdung ehh.... =)

utk lebih lanjut, korang boleh ke www.delicious-cuppies.com  
atau, terus sms atau tepon kak mimi di 013-6876877 ye...


**pssstt: kak mimi, 15hb january bsday afiq, agak2 boleh delivery on the same day x kak?

burung pemalas di tv3!

cepat! cepat! tgk tv3 skrg! =)
dan, bandingkan dgn gambar ni.. 



eh,eh....lokasi pen'gambar'aan kt same la.... huuuuu~
*nak jgkkkk.... ;)

tibe2 teringat dialog afiq time tgk burung2 kat sni, 
" pemalas btol burung2 kat sini. xde terbang2 aktif pon. siap boleh jalan gedek2 lagi. dorang dah naik lemak dan malas terbang sbb semua duk amek gambar dorang jeee.. jadi keje dorang tnggu utk org amek gmbr je la. xyh terbang2.."

huuuuuuuu~

gambar penjaga gol malaysia di laser di jakarta!

gambar bukti penjaga gol malaysia di laser oleh penyokong indonesia time perlawanan pembukaan malaysia dan indonesia di indon dan mereka yg memulakan dulu. cis! 
nasib baik penjaga gol kt rilek and steady je.. xde pon kecoh2 mcm si markus malam baru2 ni.
tp dgr kata dorang ada pasang strategi dan misi utk mlm ni. dorang nk lumpuhkan penjaga gol malaysia dulu. then baru serang kasi gol bertubi2. btol kah? seram jgk aku dgr.. 
jgn main kotor sudah!


sejak bile aku minat and amek tau pasal bola plak ni? pelik btol.. aku pon pelik dgn dr sendri. mungkin sejak kwin kot. huuuuu~

December 26, 2010

depan toilet pon still boleh layan!

wOowOoowooo.. malaysia menang beb! 3-0! punya la rmai yg tgk bola mlm ni. kat kawasan umah aku ni siap ada sound ketuk2 drum bagai. dan, ini bukti penonton2 di stadium bukit jalil semasa berlangungnya perlawanan suzuki cup ni.

lautan penyokong si merah yg terpaksa akur dgn kehebatan malaysia. ni bkn red warrior ye. ni red indon worrior je. huuuuu~

dan, pemenangnya adalahhhhhhhhhhh.....

of course la negaraku tercinta! ;)
dan, bkn kat bukit jalil je berlautan manusia. meh aku kasi tnjuk gmbr yg adik aku baru hantar td. bola punya pasal......


masing2 berebut nk tgk bola. kat mane ni tau?

depan tandas! 
bukti seperti dlm bulatan merah yg aku bulatkan tu ye. =) lokasi, di stesen bas somewhere in terengganu. dengan masih berkopiah bagai, mungkin pakcik2 ni baru balik sembahyang kat masjid, dah xsabau benar, terus bnti mane2 nk tgk bola. wlaupon hny di depan tandas dgn tv bersaiz lebih kurang 19 inci je. huuuuuuuu~

December 22, 2010

sombongnya artis tu..

hai anak2 mak semua, mak dah balik. hari ni mak membusykan diri anak2 oiiiii.. :) 
*tibe2 mood ber mak mak dtg plak dah. huuuu~
ok nadia, dah la merepek bagai. sebenarnya, aku nk citer ni.. hari ni and esok aku cuti. sbb utk minggu ni memang aku cuti rabu khamis. kebetulan plak Oh Ibu mertuaku pon dtg bercuti kat sini jadi, harusla semua kena cuti utk pergi jln same2 kan. ;)
tempat yg dituju adalah...................

 Sunway Lagoon! yey!

kat sunway lagoon ni, dorang ade 2 pakej. 
pakej 3 park dgn pakej 5 park.
aku amek pakej yg 3 park je. 3 park tu amussement park, water park dgn wildlife park. 3 ni pon dah xlarat nk jln. bkn aku la yg xlarat, aku okeh aje! ;) aku 4 round pon boleeehhhh... huuuuu~
tapi kan bawak ibu mertuaku, harusla ikut ckp org tua. kesian dier lenguh2 lutut dah. 

kwn2, nk dengar gosip x? td kan, time aku beratur nk bayar tiket, aku nampak la sorang artis ni. artis akademi fantasia la. lelaki. mak aaaaiiii... punya la sombong and bajet mcm ko artis aku konpem2 nk amek gambar dgn ko la ye? sorry. aku tgk artis jgk la. nak2, bile aku senyum ko xsyum balik. ceh! aku xherannnn.... huuuuu~

ok dah, nk gerak balik rumah. now kat umah kak jiji lagi.. daaa~

kek paling sedap alam ini!

advertorial
melekat di entry paling atas utk 48 jam ye.
utk entry terbaru, sila scroll ke bawah pleaseeeee, tq. :)

korang pernah mkn kek? tipu la klu korang ckp xpernah kan. cuma ada kek yg xbape sedap dan ade kek yg mmg sedap abis. tp tang yg ni, kire mcm xrugi la korang bayar sbb kesedapan dier sehingga mnjilat jadi. hee~
ok dah, xnk merepek bnyk2 da. jadi, korang tgk gambar sudah k. ni baru 5% je gmbar2 dari keseluruhan gmbar. konpem lambat gile nk siapkan entry ini klu nk masukkan semua keping gmbar. mahu meletop capasity blog ni. hehe.

jadi, utk sebarang maklumat,
xkira nk order ke, nk tny je, nk tgk je pon, boleh contact sini okeh!



Tuan punya blog: kak mimie hamdan.
Hp Number: 013-6876877

dan berpuluh2 gmbar lain lagiii..

loving2 punye cupcake. :)

happy bsday!

warna warni itu sungguh menghairah kan. heee~ =)


suka abis yg ni!! berbaloi2..

padang bola versi millenium yg boleh dimakan. :D

yes barbie doll of course! :)

ok dah, senang cite mmg semua jenis kek kak mimie bt. kek birthday je, kawin ke, semua.  jnji, kawtim dgn dier dulu okeh. =) just contect dier di sini
xpon, telefon atau sms terus ke nombor ni ye, 

013-6876877-kak mimie.

December 21, 2010

idea pleaseeee...


selamat pagi selasa kawan2! =)
esok dan lusa aku dah cuti. yey! 
hri ni xde idea la nk bebelog. tolong! tolong! korang share la  idea dgn aku. sbb kadang2, bile hdup di dunia bebelog ni, smpai satu tahap, terus mcm, alamak! hari ni nk bt entry apa plak.. kering idea dah haaaa.. 
cer korang tlg aku bg idea, bg tajuk pon jadi la, jap2 lagi ade masa aku terus bt entry. sbb hari ni semua entry adalah spontan. bkn auto publish mcm selalu. heee~
ok dah, nk g keje dlu.. smbung kat office jap lagi, daaaa~

jgn lupe tlg bagi idea tau! TQ kawan2 yg jelita dan segak bergaya! :D

December 20, 2010

ada ikan ke atas jalanraya??


huhu~ susah btol bile seluas2 lautan, sepanjang2 sungai, sebesar2 tasik, 
tang ni jugak la pakcik ni nk mengail. ni bukan setakat ikan, taik ikan pon xde pakcik ooi. 
tp xtau la kan klu tibe2 ada ikan sesat. huuuuu~ =)

working time.


tepat jam 11 tgh hari, working time! happy working everybody. :D
eleven till eight pm ya, daaa~ =)

nuffnang yg disygi, kenapakah?


aku ingatkan aku sorang je jadi mcm ni, bile aku bw ke blog kawan2 blogger yg lain pon sama kes mcm aku. iklan mcm hidup segan mati xmau je. kenapa ye? aku pon pelik jugak. dah 2 hari kot separa timbul mcm ni. huuuuu~ dan aku perasan, rmai dah blogger2 yg start berbunyi. mane x nye, income tu beb! harus la berbunyi. kan2? heee~ =)

nuffnang, kenapakah oh syg ku? sila baik2 aje ye.. :D

sila pergi kelantan :D

selamat pagi isnin kawan2! :)
korang pernah pegi kelantan x? klu pernah, korang pernah x dgr sejenis kueh bernama kueh beko?


cara nk pronoun name kueh ni adalah mcm ni,

beko = bear core *baca dalam slang omputih.

ok boleh semua? ;)
apa yg aku nk bgtau korang adalah, kueh ni adalah sngt sedap. mmg  stiap kali bile aku mkn , siap boleh teringat2 la. tp aku xtau la plak korang smpai boleh teringat2 mcm aku jgk x. huuuu~


dan kueh ni bersepah2 ada jual kat kelantan terutama kat area pasir putih. kat tepi2 jalan yg berasap bagai tu btol la. mane x nye dorang masak guna sabut kelapa je kot. 
jadi lepas ni, klu korang g klate, korang ckp mcm ni ye,

"abe, nok kueh beko so!" :)

December 19, 2010

Hanis Zalikha atasi Dato' Siti Nurhaliza, hebat ah!

wow! ;)
hanis terbaaeeeekkk!


10 individu paling dicari dalam Google Malaysia.

1. Maher Zain (penyanyi antarabangsa)

2. Justin Bieber (penyanyi antarabangsa)

3. Luna Maya (artis Indonesia)

4. Din Beramboi (pelakon/pelawak/penyampai radio)

5. Lady Gaga (penyanyi antarabangsa)

6. Hanis Zalikha (model/blogger/pelajar)



7. Lee Min Ho (pelakon Korea)

8. Adam Lambert (penyanyi antarabangsa)

9. Datuk Siti Nurhaliza (penyanyi/ahli perniagaan)

10. Paul Tan (blogger)

downy?

korang penah try guna downy x?? cuba la . wangiiiiiiiii..... =)
aku dah guna sejak abis spm dulu2 lagi. smpai la skrg. biasa aku guna downy yg biru ni,
downy antibac yg memang mcm ko xperlu pakai perfume dah. huuuu~
tapi masalahnya, minggu lepas aku tergatal tangan beli downy yg warna merah ni,
saje la konon nk try bau baru sbb ramai ckp warna merah ni bau wangi.
tapi... bau ni xberapa ngam la ngn jiwa aku.. wangi tu wangi tp bile bau tu kat baju, bau dier jadi lain. aku lg prefer biru.. =)
xkan nk buang kan, guna ajo la... tp next time klu beli, aku wajib beli biru balik.
konpem. xnak berpaling tadah dah. heeee~


Good morning!

Selamat pagi semua! =)
Hari ni try testing update blog dari email office plak.
Xtau la mnjadik x. smlm update date email google je. Mnjadik.
Jadi, bile kat office ni xleh bkk email lain slain dari email company.
Harus try jgk! =)
Korang dah breakfast? Bkerja di hujung mggu adalah sngt seronok sbb jln sngt2 clear,
Xde kereta bersepah2.. Tp.. Xde geng yg bestttttttt.. Kwn2, sila datang keje wlaupon aku tau korang tgh bercuti. :D
Ok dah, nk start keje dah. Daaa~

stok baju dlm utk sebulan.

huuuu~
xtau nk bagi tajuk ape bile tgk picture ni.
yg pnting, si pemilik segala 'harta benda' beharga ni pasti letih nk menyental dan
dorang pasti letih utk mnjemur semua2 ni. heeee~ =)

cubaan pertama.

hi kawan2,
ini adalah entry pertama saya utk hari ni. sepanjang hari xupdate pape dan bile mlm,
baru hegeh2 nk update. heee~
sbenarnya, entry ni just nak test update dari email. btol ke mnjadik. sbb ini adalah pertama kali dlm hdup sy bebelog dari email.
tu pon nasib baik dini dgn baik hatinya mngajar sy. tq dni!
jadi, alang2 sy bt la entry. =)
ok dah, moh la kt tdo. selamat mlm kawan2! :D

December 17, 2010

pencuri!


curi2 update dari office. yey!
ok dah, jom balik! =)

knp kena beli 2 seat?

knp sesetgh airline nasihatkan kt beli 2 seat?

utk elakkan jadi mcm ni la.. huuuuuu~

iklan seks bersepah!


makin menjadi2 plak iklan ubat seks ni kat kawasan rumah aku. hari ni letak, ptg kang ade org buang. esok ada balik. xbahaya ke ubat2 mcm ni? dah la iklan kat tiang2 lampu je. mencemarkan alam sekitar btol.

lagi kisah artis dah xtinggal sebumbung..

oh! aku terkejut gile bile dgr radio hot hm fm pg td. btol ke jimmy dan wife dier dah xtinggal sebumbung? kenapakah? kan baru je kawin. xkan dah gaduh2 kot. byk2kan bersabar ye.



tips rumah tangga dari cik nadia :D,
apa je masalah xkira kecik atau besar, berbincang la bersama2. 
insyaallah ada penyelesaian dier..

Peragut tua.


Dua peragut veteran berusia 41 dan 42 tahun yang cuba meragut rantai emas milik seorang warga emas berusia 60 tahun di Central market, Sibu berjaya diberkas orang ramai pagi tadi.

Salah seorang yang dipercayai memiliki kemahiran seni mempertahankan diri cuba melawan, tetapi puluhan tumbukan ceduk daripada orang ramai berjaya melemahkannya.

Kedua-dua peragut itu terpaksa diusung menggunakan beca sambil diejek dan diboo oleh orang ramai sepanjang perjalanan ke balai polis 


nota kaki: pakcik2 ni xsedau diri btol. udah2 ler tu. nak berlari pon dah boleh sempot. duk umah jaga anak cucu lagi bagus la.

pagi jumaat.

good morning friday! =)
hari ni aku keje pkol 12 tghhari. jadi, entry2 adalah entry taip dan terus post. bkn auto publish mcm selalu. heeee~
jom bebrekpes kwn2!

December 16, 2010

nadia, sila bersyukur.


wlaupon 2 minggu belog mcm hidup segan mati xmau, nuffnang masih berbaik hati bagi saya BE. dan kesemua be2 ni masing running dgn jayanya. alhamdulillah.. dgn itu, saya ingin mengingatkan diri saya, sila bersyukur dan sila jgn lupa diri. 

dari 10 BE yg tgh running, mcm2 boleh berlaku dan income BE ni adalah datang dari hasil klu sy rajin bebelog. jadi, tingkat usaha, selamat maju jaya. heee~

bak pepatah ada mengatakan, sikit2 lama jadi bukit. 
tapi bukan dari gunung jadi bukit.

sekian. :D

lucah betol!

biasa kan, bile kt pergi check in mane2 hotel ke, resort ke, msti ada sign card mcm ni utk gantung kat tombol pintu kan?
sama ada please make up my room ataupon please do not disturb.
tetapi....
korang pernah x tgk sign card yg sngt jujur mcm ni?


hahaha! klu korang tertengok kad mcm ni depan pintu bilik sape2, korang bt ape??
klu aku la kan, time aku tgh2 duk lalu depan bilik tu, aku akan terus berhenti. dan cuba dgr, ada pape bunyi yg boleh merosakkan persekitaran x. huuuuu~
oppsss.. 18sx.. bdk2 g main jauh2 ye. sy dah kwin xpe. ceh! tibe2.. huhuh..
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...