November 30, 2010

esok cuti, yey!

 

kan best klu tiap2 minggu mcm ni. huhu~ mmg company terus bankrup.
kawan2 saya yg cantik, baik hati, kacak segak bergaya dan best habis, sila jeles dgn segera. 
sbb, start esok, rabu khamis jumaat sabtu dan ahad saya adalah bercuti2an. 
nak balik kampung, yey! sbnrnya, saya cuti sbb saya nk g saya punya konvo. saya konvo 4hb kawan2. jadi harus la pulang awal... nak bt mcm mane kan, jauh kot terengganu tu... =)

belajar dah, kawin dah, keje pon dah. anak je blom. heee~

power ranger pon tidur?


korang ingat senang ke nk melindungi dunia dari segala mak nenek rasaksa? rasaksa plak bukan sekor dua. ada yg bertanduk, ada yg berekor panjang. 

cer korang tgk gambar power ranger blue ni. kesian kan.. alfenat lawan rasaksa punya pasal. hehehhee~ 

aku tergelak tgk gmbr ni. tibe2 terbayang mcm mane la klu aku naik lrt and tibe2 terjumpa power ranger blue tetido mcm ni. mau aku mnjerit. jerit suh bngun! bgun! rasaksa serang lrt kt! huuuu~

1 kekosongan terakhir..

alamak!
ada lagi blogger yg xtuntut hadiah semalam.
blogger nombor...

adus.. mcm mane ni.. kena pilih blogger lain lagi la nmpk gayanya.
tang nak pilih sorang ni yg paling eden xbape gemau dan xbape reti..
pilih berdasarkn nombor cantik dah, nombor pemula dan penutup pon dah, nk pilih nombor mcm mane lagi ye?

nak pikir sat naaaa...... :D

bekas adalah bekas..

aku suka ayat ni! :D

 ' An "ex" is called an "ex" because it's an EXample of who you shouldn't go for again in the future..'

bagi aku, masa lepas adalah masa lepas. kt hdup utk masa depan, bkn utk menghidupkan kembali masa lepas.   

word of the day: lepas, melepas, terlepas dan dilepas. huuuuu~ =)

kuku suam2..


hi semua! selamat pagi selasa yg suam2 kuku. huuu~
korang dah breakfast? mkn apa kah? mood and idea pagi2 ni xbape kluar la. masing2 duk berselimut lagi. tunggu pkol 12 jap lagi msti hyper active! heee~ 
ok dah, moh la kt bekerja. free2 kt bebelog lagi okeh!

November 29, 2010

ttp la lampu dulu, malu!

malam dah tua kwn2. moh la kt tdo berjemaah. esok nak keje. =)

good night my friends!

tutup lampu dulu la, malu! =P
korang kanak2 under age lagi. huuuu~ :D
ok dah, selamat mlm utk kesekian kali. ceh!

knp aku bebelog?

utk pengetahuan korang, sblom aku mnceburkan diri dlm bidang bebelog ni, aku adalah seorang pemerhati tegar. wlaupon time tu aku xde blog, aku akan habiskan masa berjam2 utk singgah blogwalking di mana2 blog je.
setiap kali aku singgah kat mane2 blog, msti terdetik kat hati aku..

'bestnye jadi dier ni.'
'bnyk gile income dari blog.'
'femes gile dier dlm blog.'
'ramai btol follower dier.'

aku akui kdg2 aku cemburu. bila cemburu tu la akan jd kt lebih bersemangat. cemburu kearah kebaikan. jd, bile aku dah btol2 bersedia nk masuk dlm dunia belog ni, aku set dlm kepala aku, aku bebelog utk apa. tujuan utama adalah utk suka2, tambah kawan ramai2 dan oleh disebabkan family aku jauh, ni adalah salah satu medium mama papa and adik2 aku tau perkembangan aku.
dan, dari hnya suka2 tu akan bt kt bertambah suka klu kt bt benda yg kt suka smbil dapat income tnpa kt sedar. =)

dan yg paling penting, aku suka hdup dlm dunia belog ni. mcm mane korang kenal aku dlm belog, mcm ni la nadia farahida di luar. sy adalah sngt mesra orgnye. huuuu~ gelikan? hihi :D

ok dah, nk lipat baju. jap lagi sambung. hehe~

moral of the story, hidup didunia adalah sngt seronok! 
kena rajin menulis dan jgn cepat putus asa!

nak masak apa ni?


kawan2, mlm ni korang makan ape? aku tgh pk nak masak apa mlm ni. nak masak daging tp xtau nk bt masakan apa. any ideas? kang xpasal aku kol 1300 13 1300 lg. heee~

Review cite Rapunzel..

Rapunzel


kepada kwn2 yg masih blom tgk, sila tgk dgn kadar segera. sbb.. ni adalah cerita terakhir dari disney world yg bertemakan puteri2. lepas ni cite dorang dah xde katun puteri2 mcm ni lagi da. dah xde snow white ke, cinderella ke, semua dah xde dah. 

time aku g tgk hari tu, hari pertama kluar panggung. punya la ramai yg beratur nk beli tiket ni dan panggung adalah penuh. sabau je la. dan majoriti adalah mak2 yg bawak anak masing2. heee.. ~ ni anak nk tgk ke mak yg nk tgk? konpius jap. =)

2 blogger baru yang bertuah itu adalah.......

dlm sesebuah majlis, mesti ada pemula dan penutup. baru balance. jadi, dengan ini, 2 blogger baru yg bertuah itu adalah....

blogger pertama yg join giveaway ni.


dan,
yg terakhir di senarai penuh peserta eiffel tower adalah...

http://nadiamohaniz.blogspot.com


kepada miza dan nadia, sila email nadia di nadiafarahida@gmail.com dgn kadar segera ye.
peluang terbuka smpai pkol 8 mlm ni je k. klu x, terpaksa pass kat blogger lain plak. hee~
kejam btol kan. selalu main ugut2. hihi. :D

eh, korang msti dah lupa kan. sebenarnya, ada lagi 1 hadiah special utk seorang blogger terpilih sahaja. hadiah special ni akan diberikan kepada entry paling kreatif tntg giveaway eiffel tower ari tu. jadi, nanti nadia announce ye. suprisee!! tnggu hadiah farah pos smpai kat tgn nadia, baru nadia announce dan bt special entry utk 1 1 nye blogger paling kreatif tu okeh! =)

sbgai tanda penghargaan nadia utk kalian berdua.

korang ada tgk x segmen saya suka blog awak la! yg abg ben bt? bg aku, mmg sngt mmbantu blogger2 lain. semua idea dier mcm out of box kan? =)

syarat utk segmen saya suka blog awak la! tu msti bt 1 entry di mana dlm entry tu, kena bg 5 blog yg kt suka baca. dan aku xsangka, blog nadiafarahida ada skali dlm blog 2 kakak2 ini.
serius aku terharu. sebagai tanda penghargaan, orang tua2 ckp, orang berbudi kt berbahasa.
saya bt entry khas utk kalian berdua. ceh! siap berperibahasa budaya kt. hee~

1. kak ana ibu yaya yg baik hati. =)


dan,

2. kak lela yg ada 3 orang buah hati pengarang jantung. :D


to kak ana dan kak lela,
terima kasih daun keladi. lain kali view2 la lagi. heee~ =)

xsuka isnin!


alahai.. dah isnin dah. sekejap btol rasa berhujung minggu. padahal nk tiap kali hujung minggu punya la lama. eh lupa. selamat hari isnin kawan2. setiap kali pagi isnin, terus aku rasa mcm xbernafas. bernafas tu bernafas tp xbape lepas. dan biasanya, majoriti mat salleh di obersea, hari isnin la ramai yg nelepon nk book flight. waduh. malasnya nk bekejo.. huuuuu~ ok dah. selamat bekerja semua! =)

November 28, 2010

memekak je mlm2 ni!


tulun.. tulun.. wa dah xtahan! kereta sapa la memekik melolong mlm2 buta ni. mengganggu ketenteraman awam btol la. klu stkat 5 minit aku boleh terima akal lagi. ni aku rasa dah sejam lebih. sekali meletop baru tau! 
nasib baik rumah aku tingkat 9. jauh la jgk tp bunyi pon2 di mlm2 mcm ni mmg sngt jelas. mcm mane la org rumah bawah2 kan. 
skali nk dijadikan contoh, rumah bwah orang india. yg tgh mabuk. bengang punya pasal, xpasal2 dier baling botol arak atas cermin kereta. baru tau!

jom layan cite!


ntah pape kan aku ni. cerita ni dah basi lama dah. aku baru hegeh2 nak tgk. huuuu~ 
cd citer ni dah lame da aku beli. time mula2 kuar lagi. tp betapa busy nya aku smpai xsempat nk tgk. padahal bt2 busy. heee~ =) ok dah, nak layan cite ni dlu.
jom!

kenapa xde shoutbox?


huu~ skrg meh nadia jwb lagi skali kenapa blog ni xde shoutbox lepas ada beberapa org tinggalkan komen tny kenapa xde shoutbox.

sblom ni, blog nadia ada shoutbox. mula2 bt blog dulu ada la shoutbox. tp skrg dah xde da. rasanya dah 2 bulan shoutbox dah xwujud kat blog ni. 
sebab utama adalah bile ada shoutbox, visitor2 akan tinggalkan komen. bile tngglkan komen, harusla kt balas balik kan. jd, nadia xnak bt diri nadia sendiri rasa serba slh. jd, klu btol2 visitor nk komen, biarla dier straight tinggalkan di mana2 entry. nnti sng nadia nk balas kunjungan balik. :D

2 blogger yg xtuntut hadiah..

dua nombor yg xbertuan dan x dituntut hadiah mereka time aku announce blogger2 bertuah hari tu.


maknanya, aku kena pilih 2 blogger lagi. fenin eden. ikut hati nk pilih semua je. xyh fenin2 kefala. mau trus bankrup aku! huuu~ =)

tp xpe. aku rasa aku dah tau mcm mane nk pilih 2 org lagi blogger bakal bertuah ni. esok aku gtau sapa yg bertuah tu k! suprise!! =)

tdo sesaje..


selamat pagi hari ahad kawan2! =)
dah breakfast blom? awal lagi ni.. nak sambung tdo balik la. huuu~ =)
dasar xsedar diri btol kan. keje tdor je sesaje.. :D

BE ni, dah lewat tau.



BE BE yg kusayangi. mlm2 buta mcm ni bile memasing mata dah ngantuk and memasing dah nk tdo baru la memeriahkan diri nak kuar bertiga ye. kluar la siang2 hari. mlm2 hari org dah nak tdo oh sygku! =)


tp xpe, mungkin mlm minggu mcm mlm ni ramai org. kot la kan. =)
kluar la berjoget2 ye syg2 ku skalian. mummy mu ini dah mengantuk. :D ceh!

November 27, 2010

good night kwn2!


selama aku bebelog lebih kurang 5 bulan, ni first time kot aku bt entry selamat mlm. huu~ xpernah ada entry selamat mlm. tp xpe, meh kt bt entry selamat mlm di mlm pertama. hehe. mata dah ngantuk. tp xmo tdor lagi. ok la, selamat mlm kawan2! tdur dgn nyenyak dan mimpi indah semua! =)

tab Tutorial supaya lbh sng..


ada tab baru di header ini ye kawan2. =) tab 'Tutorial'.
utk memudahkan korang dan memudahkan saya jgk. sbb kadang2, sy pon da lupe. :D

redah aku dan kau punya oleh ben ashaari!

td bw kat blog abg ben dan tgk ada segmen baru lagi. lepas segmen saya suka blog awak, dier terus bt segmen redah aku dan kau punya oleh ben ashaari.  


aku pon apa lagi. terus la join kan. lagipon bknnye ssh pon. tp jap, korang tau aku tgh bt apa time aku taip entry ni? sblh tgn pgg batang penyapu, sebelah tgn duk menaip. huhuhu
serius aku xtipu. stop jap dari menyapu smata2 nk bt entry ni. lagipon entry2 aku hari ni semua main taip terus publish. bkn auto publish. =) 


ok dah. meh aku gtau. antara beribu2 entry2 abg ben, 5 entry yg aku paling suka baca smpai mninggalkan kesan dihati adalah,

* siapa semangat aku??
* rahsia kejayaan blog..
* unstoppable blogger pilihan malam ni.
suka entry ni sbb abg ben ckp, lepas bc review di blog aku, keinginan nk tgk cite ni makin meluap2. xsangka plak aku abg ben pon bc blog aku. huuu~ =)
* follow u?
* bayar deposit rumah baru dengan duit blog?
entry yg aku mmg dan paling admire gile ah! siap boleh beli rumah guna duit belog. mmg xpelik klu masing2 jadikan ben sbgai blogger idola mereka dan aku slh sorang.

dan, 5 entry yg aku rasa mungkin aku boleh berkongsi dgn korang adalah,

* tutorial iklan nuffnang lepas entry.
sbb majoriti income nuffnang aku dtg dr iklan lepas entry.


* couple itu berdua, bukan bertiga.
entry yg paling bermakna bg aku sbb aku tulis seikhlas hati dan meninggalkan kesan yg sngt mendalam pada beberapa org blogger. ada stgh dorang siap tnggl comment, dan email aku secara personal tntg entry ni. dan yg lebih aku terharu, ada beberapa antara dorang, siap ceritakan balik di blog dorang. aku pon xsangka. terima kasih kawan2.


* gambar 18sx, utk 18 tahun dan keatas sahaja. 
* cara luah cinta paling hebat tiptop fullstop.
* kenapa income nuffnang saya sikit?






done! =)

Nuffnang buruk siku


aku baru perasan benda alah ni da naik 5 bintang. huu~ tp, klu korang perasan, sejak kebelakangan ni, iklan nuffnang selalu tdur je kn? klu kat blog aku ni, tang skyscraper dan leaderboard mmg jarang sngt2 dah la bgn berjoget2. tinggal large rectangle je la pon yg rajin tunjuk diri.

korang ada terima email dari nuff x semalam? aku ingtkn aku sorang je yg dorang tersilap bagi duit lebih rupa2nya ramai lagi. dah la tersilap bg duit sekali ganda. ikutkan hati aku, aku nk terus cash out kan tp bile pk, aku baru cash out kan awal bulan 11 baru ni. cheque pon blom dapat lagi. still pending lagi. kang xpasal2 bile aku cash out lagi trus xdapat dua2. rugi. aku biarkn je dulu. sekali, aiseh.. dorang tersilap bg duit rupanya. sedih btol. huu~
second cheque ni aku rasa aku nk g amek kat office nuffnang je la. sng. main pos2 ni mcm ssh je.. 

email dari nuff. buruk siku btol. =(
picture kredit to miza yusof.
aku malas nk copy dari email. miza punya lagi cantik ada bunga2. hee~ =)


Saya suka blog awak la!


aku nk join segmen 'saya suka blog awak la!" utk ni kali ni sbb sng dan xyh fenin2 kefala. =) antara blog yg mmg aku wajib bkk hari2 adalah,





* ni bkn nk bodek ke apa tau abg ben tp ni fakta. xtau la bape kali shari nadia masuk blog abg ben sbb xterkira dah. asal tgk tajuk mcm best je terus bc. apa yg nadia paling kagum dgn blog ni adalah pemilik blog ni adalah sngt2 rajin mengupdate blog. boleh dikatakan 30 minit skali ada je cite dier nk update. xtkejor eden. dan, ben ashaari adalah sngt amat xkedekut ilmu. dier langsung xpernah bangga diri dgn sapa dier skrg. dan pemikiran dier adalah sngt kreatif. orang puteh ckp out of box! =)



*suka baca blog cikgu ni sbb bnyk citer2 terkini dunia semasa dan belajar mcm mana dier naikkan blog dier guna teknik tarik SEO. dan, nadia bnyk belajar tentang nuffnang dari blog dier jgk.



*ni mmg nadia xtipu. sblom nadia ada blog lagi nadia da bkk blog dier. sbb apa, semua tutorial tentang blog ada dlm blog ceera. dan, bile nadia bt blog je, kira mcm blog ceera ni kamus n kitab utk blog nadia la.



*xpernah pon jumpa dni di dunia nyata ni. kenal through blog je. tp bak kata org tua2, org berbudi kt berbahasa. dni rajin gila tngglkan komen kat blog nadia. dan nadia tau dni mmg selalu mng top commenter kat blog lain jgk. ni antara bnde yg nadia paling kagum dgn dier. oleh sbb kebaikan dan kerajinan dier, nadia tetap akan bkk blog dier setiap hari wlaupn tpksa guna hendpong je. serius xtipu.



*blog kak jiji ni pon mmg hari2 nadia bkk sbb boleh dikatakan, dier keluarga terdekat dgn nadia yg ada blog. wlupun same2 duk kat kl tp ktorg xselalu jumpa. jd nk tau pekembangan through blog je la. kata zaman dah canggih. =)

dan last skali, saya tau mengenai segmen ni dari blog ben ashaari sendiri..


ala.. 5 je ke boleh letak? =( bnyk lagi tau yg best2! korang semua pon best jgk!
dan kepada beberapa org blogger yg dah join segmen ni sblom ni dan bgtau dorang suka blog nadia, terima kasih bnyk2 ye. serius terharu. nnti nadia bt entry khas berterima kasih utk kalian ye. =)

korbankan diri rela dirogol demi selamatkn anak.

Kasih seorang ibu.


SEORANG ibu yang diberi pilihan oleh dua penjenayah sama dirinya atau anak gadis suntinya berusia 12 tahun yang patut dirogol.

Akhinrya ibu berkorban untuk anak, terpaksa  membiarkan tubuhnya diratah penjenayah. pilunya perbuatan itu dilakukan penjenayah di depan mata anak gadisnya itu!

Kejadian berlaku jam 4.30 pagi kelmarin apabila dua penjenayah bertopeng memasuki rumah mangsa di Kampung Baru Subang, Petaling Jaya.

Sebaik mengejutkan mangsa dan anaknya, ibu muda berusia 34 tahun itu diikat tangannya. Ketika itu dia diberi pilihan supaya memilih sama ada dia atau anaknya yang akan dirogol. Bimbang anaknya menjadi mangsa, ibu berkenaan merelakan dirinya dirogol.

Paling celaka, ketika penjenayah terbabit merogolnya di depan anak sendiri, seorang lagi penjenayah merakam perbuatan rakannya menggunakan telefon bimbit.

Ketika kejadian, suami mangsa tiada di rumah kerana bekerja giliran malam.  Kedua-dua penjenayah melarikan diri selepas kejadian. Mereka turut melarikan barang kemas dan wang tunai sebanyak RM2,000.

Ketua Polis Daerah Petaling Jaya, Arjunaidi Mohamed, berkata kes disiasat mengikut Seksyen 395 dan 376 Kanun Keseksaan.

aktiviti wajib hari sabtu.


hi semua!!! selamat pagi dan terus selamat tghhari. hee~ =)
bestnye masing2 berhujung minggu kan. korang plan ape hari ni? aktiviti wajib aku di hari sabtu adalah basuh baju, sidai baju, sapu rumah, mop rumah, iron baju dan semua kerja yg berkaitan dgn rumah. dah settle bab2 rumah, esok baru start berjalan xingat rumah. huu~
nikmat btol kan setiap kali hujung minggu. boleh bt aktiviti ini dgn bebas skali. =)



November 26, 2010

happy birthday adik!


dear kakg,
meh kakak nyanyi utk kak g k. hee~ =)
happy bsday to you..
happy bsday to you.. 
happy bsday to kak g..
happy bsday to YOU..

pesanan kakak utk kak g,
*jadi anak yg baik utk mama dan papa.
*kurangkan aktiviti merajuk. =)
*belajar rajin2 wlaupon kakak tau kak g mmg terlebih rajin.

kak g kebanggaan kakak, abg, mama n papa sbb,
*mng anugerah pelajar terbaik keseluruhan darjah 3.
*pelajar nombor 1 dlm kelas.
*pelajar terbaik matematik keseluruhan darjah 3.
*pelajar terbaikbahasa inggeris keseluruhan darjah 3.
*pelajar terbaik jawi keseluruhan darjah 3.
dan last skali kak g adalah kebanggaan kakak, abg, mama dan papa sbb kak g antara paling cantik antara kakak, abg, and adam. heee~ =) xpuas hati btol bile adik lg cntik dr kakak ni. ;D


nanti kakak beli hadiah utk kak g k. see you next week darl! muah!


with love,
kakak.

nak anak cacat ke?

saya sudah smpai di rumah. yey! td time balik, jln punya la jem. nak bt mcm mane kan. msing2 berebut nak balik rumah berhujung minggu. 
oh! nak mungkutuk jap boleh? td time tgh2 jam tu, kan kereta xgerak. ada la sebuah viva ni kat sebelah kanan kereta saya. kira dlm keadaan berhenti sebelah2 la ni ye. saya tertengok sorang baby perempuan yg sngt comel atas riba mak dia di seat penumpang. rasanya mak dier la kot sbb baby tu kecik lagi. dlm 6 bulan mcm tu la. dorang xtutup tingkat. 

tibe2 saya tgk asap berkepul2 dari muka baby tu. dah pelik, mane dtg asap tu. skali, baru perasan. rupanya asap tu dtg dari mulut mak dier. mak dier tgh hisap rokok. terus tergamam jap. ni xsyg anak ke apa? bahaya kot asap rokok ngn baby. tibe2, saya terpandang plak si driver. mungkin bapak baby tu. pon hisap rokok jgk. sng citer, kereta mereka penuh dgn asap la. terus maki dlm hati. dorang ni ntah pape. kesian baby tu duk garu2 hdung lemas. nasib baik bkk tingkap. tp ttp xelok. 

moral of the story
tlg jauhkan asap rokok dari baby2 anda sbb asap rokok boleh melumpuhkan kecerdasan pemikiran baby2 tu. kcuali korang mmg sngaja nk anak korang xcerdas.

ok dah sesi mngumpat. heee~ =)
mlm ni adalah sngt mls memasak. sbb nk bebelog dan nk tdo puas2!
jadi, mcm biasa, harusla menelepon teman sejati dikala malas ini.

 
 1300 13 1300. heeee~ =)


baby kaki 8??


alamak. xnak ckp bnyk. kesian nye..

3 kekosongan!


lepas tepat jam 10 mlm smlm, akhirnya.. masih ada 
tiga
lagi kekosongan sbb nadia hny terima 8 email dr blogger2 bertuah. jadi, harusla kt memilih blogger2 lain kan? mlm nanti nadia up kan name2 yg diam seribu bahasa dan xsudi terima hadiah dr paris tu ye. =)
adoi.. mcm mane ye nk pilih 3 org pemenang blogger baru ni? :D

kedai f.u.c.k???


oh! apakah? bkn ke biasanye starbuck? star fuck pon boleh eh? =)
lokasi adalah di taiwan. no wonder la. hee~ cer try ada kdai mcm ni kat mesia. agak2 apa akan jd? msti memasing berdialog mcm ni,

"beb, jom g mnum kat fuck." huuuu~

yey! dah jumaat!


yey! dah jumaat kawan2! seronoknya!! =) esok cuti.. boleh tdo puas2 lagi. heeee~
eh lupa. selamat hari jumaat yg indah kawan2.

November 25, 2010

asal ramai sngt org mlm ni?

Hi semua! Now beronline di kedai mkn smbil tnggu pkul 9.45 jap lagi sbb nk tgk wyg. Hee~ pelik btol aku. Knp ramai sngt org mlm ni? Serius pnuh beb. Td nk beli tket wayang pon smpai 5 kaunter dorang bkk. Dan barisan adalah sngt2 pnjg. Jenuh nk beratur. Ingtkan kat wayang je ramai org. Skali, kat kedai mkn ni penuh.. Siap kne tngu turn utk dptkan meja. Kenapakah? Nk kata org dah dpt gaji biasa pon xde la sesak mcm ni. Xkan semua serbu repunzal kot? =)

berita baik! 7 hadiah masih blom dituntut.

 saat ni, jam 8.08 mlm, nadia baru terima 4 email dari mereka2 yg bertuah tu. baru 4 email. harap maklum. maknanya, ada lagi
7 hadiah
yg masih blom dituntut. mngikut perjanjian semalam, nadia akan hold hadiah2 ni sampai pkol 10 mlm ni je. lepas je pkol 10, i'm sorry darling2.. bile terlalu ramai sngt yg join, ni je cara utk berlaku adil. kira mcm first come first serve la. =)
kita pass kat blogger lain. masih ramai yg sudi menerima dan masih menunggu. kan? heeee~ =)

diulangi, 
7 kekosongan lagi!

oh! peluang korang yg xde name dlm list ni adalah sngt cerah terang benderang sbb tinggal lagi kurang dari 2 jam je.. =)

hilangkan stress di ptg hari.

*CLICK THE PICTURE UTK TUMBESARAN.

 
Batman bin Suparman bin Suparjo. =)

korang tgk x kisah azri semalam?



sejujurnya dari hati aku, ni pertama kali dlm hidup aku tgk orang yg kena simbah asid jadi seteruk ni. sblom ni aku da pnh tgk mangsa yg disimbah asid dpn mata aku sndri tp xde la seteruk ni. seriously aku xsanggup nak tgk azri dlm tv smlm. kesian tuhan je tau. dari seelok2 rupa, sehensem2 lelaki, terus terpaksa tanggung derita. 
kesian kan.. nasib baik la kawan2 dier adalah sngt baik. sanggup berhenti kerja semata2 nk jaga azri. 

korang perasan x dlm tv smlm, dier just ckp azri jadi mcm ni sbb kena simbah asid tp dier xceritakan pon mcm mana, siapa dan kenapa azri kena simbah asid ni kan?
aku x kira. aku nk tau jgk knp dier jd mcm ni. kesian kot. aku terus google. ok jap aku bgtau korang skali. ni aku amek dari utusan.

'dia yang kini disisihkan keluarga terpaksa bergantung harap kepada tiga rakan karib yang menyewa rumah untuk menjaganya. Menurut Azri, kejadian malang tersebut berlaku sekitar Disember lalu selepas dia disimbah asid ketika terlibat dalam masalah perselisihan faham antara ahli keluarga.'


Ya allah... smpai jd mcm ni skali. =( 
moga azri tabah utk lalui hari2 akn dtg.

blogger2 bertuah itu adalah......

akhirnya, dah tiba masa utk saya umumkan siapa kah blogger2 bertuah itu ye. =) music pleaseeee.. 
berdasarkan list penuh name2 peserta, dari kesemua 328 blogger, saya hanya mampu utk memilih 11 orang sahaja utk mnjadi blogger bertuah itu sbb hnya ada 11 nombor sahaja yg btol2 bt saya jth cinta. =)

mereka2 yg bertuah itu adalah di nombor......































http://akiratoriza.blogspot.com




done! =) dan perhatian kepada kesemua 11 orang blogger bertuah ni, email kan details name, alamat, hp num, surat cinta dan sbgainya ke email nadiafarahida@gmail.com sblom pkol 10 mlm ni ye. sebelom sharp pkol 10. lebih pkol 10 mlm, im sorry darling.. kt terpaksa bagi hadiah ni kat blogger lain k.. everybody clear? goooooood..... =)

dan kepada korang semua yg xde name utk 11 bulatan ni, korang jgn sedih2 ok. nnti ada rezeki lebih, kt bt giveaway lain ye. =)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...