October 31, 2010

slmt pg+slmt tghhari..

slmt pagi+slmt tghhari kwn2! =). Asal hari sabtu ahad je, msti entry aku skali harung kan. Hehe.. Korng kemanakah hari ni? Kluar detim mcm weeda eh? Huu~ weeda, jgn mrh. Terrpecah rhsia. =)
Aku on the way g 'seoul garden'. Moh la kt mkn2 n lepak2 kat sane.=). Xbest btol la klu bt entry dr hp.. Xleh nk setting jnis2 tulisan.. Korng tau x nk bt mcm mane?

entry dmalam hari..

Slmt mlm dtgh mlm kwn2! =) tdo kah? Awal lagi ni. Mlm masih dara. Huhu.. Now br balik dr tgk cite 'Rise of Mummy'.
Cerita no 1 box office skrg xsilap aku. Not bad la. Dlm 4.2 bintang utk kategori cite omputih.
Ingatkan cite seram. Xde seram2 pon. Lawak ade la. Ok da, nak mkn. Slmt tdo kwn2. =D

October 30, 2010

awek cun, hot, putih, gebu, utk dilelong!

korang da ade awek blom? klu blom, cepat. first come first serve. 
mmg cantik. complete set skali dgn putih gebu. 
Nah!
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
 
sanggup? amek la. aku blah dulu. larrriikkkkkkk!!=)



Ramainya orang pakai bj merah hari ni....


eh2, mcm seram pon ada. mane xnye.. ramai sngt.. geng2 red warriors sume da smpai di kl. selamat tibe geng! tp..rasa mcm ada rusuhan pon ye. huhu. ala.. korang kan tau, kelantaneessee ni bab2 semangat berpasukan, dorang mmg terhebat! hehe... dah la final, konpem la lagi semangat. jgn ada kes bakar2 kerusi, baling2 mercun lagi ye. lawan secara positive. selamat berjuang semua!

selamat pagi hujung minggu! =)

selamat pagi di hujung minggu kawan2! =)
xkan nk bt aktiviti ni sesaje. =) dah sokmo2 dah! =p

plan hari ni, bgn tdo, g service kereta, dan basuh kereta. tibe2 rasa mcm nk g seoul garden lagi. tp xtau jadi ke x. tgk la mcm mane.
xpon, bergonjeng la kemana2. nk ikut? jom! =)

October 29, 2010

isk! lagi kes bas excident..

Berita terbaru,
Sbuah bas yg bawak 44 org pnumpang jatuh ke dlm gaung di jalan lebuhraya karak, genting-kl. 6 orang mati and 21 org cedera.
Ish, xabis2 kes bas exciden ni. Kpd pmandu2 bas, sila bawa bas sopan2. Jgn laju2. Ade lagi nyawa lain dlm bas yg pakcik2 bawak tu.nk terjun gaung ke, nak terjun longkang ke, tunggu time bwk bas sorang2 ye.

Nmpk gemuk, Raja Farah salahkan baju..

“Pakaian yang dibuat untuk saya itu menampakkan saya lebih berisi. Ramai yang jumpa saya secara realiti memberitahu badan saya tidak seperti yang mereka lihat di televisyen. Saya juga sedih dengan perkara ini tetapi saya malas nak fikir tentang pandangan orang tentang saya itu."

tutup kes Rozaliya hilang, tlg kesan yg ni plak..

time Rozaliya hilang hari tu, semua pakat duk tlg mncari. bagus betol semua rakyat malaysia ni kan. tp skali, rupa2nya dier bkn hilang. dier yang menghilangkan diri. 
ok xpe, skrg moh la kt same2 tlg sebarkan berita utk cari 4 perempuan yang masih hilang lagi ni ye.


Name: Jacinta Liyana Ahmad Lutfi
Umur: 25 tahun. 
Laporan hilang: 26 Sept 2010



Name: Norfaziatul Amiera Huzailan
Umur: 14 tahun
Laporan hilang: 15 Sept 2010



Name: Nurulmujahidah  Mat Usop
Umur: 16 tahun. 
Laporan hilang: 13 Sept 2010 

 


Name: Siti Sakinah
Umur: 25 tahun
Laporan hilang: awal October 2010.

semoga kalian masih selamat. amin.

kejadian smlm..

kejadian semalam. perbualan antara aku dgn k, seorang berbangsa cina.


aku: k, knp muka mcm tu? ada yg xkena ke?

k: amoi, mmg dier panggil aku amoi, saya sudah xtahan la amoi. kenapa mereka bt saya mcm ni. saya mau belenti keleja tetapi resign letter saya meleka tak approve. mcm mane ni amoi. saya sudah xboleh tahan.

aku: ala k, dorang xapprove resign letter tu sbb klu dorang approve, dorang la rugi..xpe la k. u teruskan je dlu keje tu. 

k: saya dah xboleh tahan amoi, meleka semua selalu menggeli. klu dgn lelaki, mereka baik aja.


**terus kepala otak aku tgh running duk pk, ape yang si k sbut tadi. pelat dier kuat sngt.


aku: dorang sume menggeli mcm mane?

k: ya la, itu kelana dorang xnak bg saya resign kelana itu mereka menggeli.

aku: menggeli? k, menggeli? apa tu?

k: la, itu menggeli la. 
aku: menggeli ke menggedik?

k: ha.. itu la sy ckp tadi. u yg xpaham. 



**terus aku rasa mcm nk guling2. gile ah sleng cina dier. ssh gile nk paham. menggedik jadi mnggeli. mane aku xgelak. hahaha

khidmat masyarakat jap ye. =)

 Bilik utk disewa.
 Lokasi: Apartment Sri Intan 1, Kepong, Kuala Lumpur.

-10 minit ke bandar Kuala Lumpur melalui Jalan Kuching.
-20 minit ke Damansara melalui Jalan Kepong.
-15 minit ke Selayang dan Batu Caves melalui Jalan Kuching.


Kemudahan:
-100% fully security. CCTV dimana sahaja. kecuali dlm rumah. =)
mmg tempat private. nak masuk kena ada access card. 

-ada swimming pool.
-1 lot parking kereta khas.
-keadaan dlm rumah adalah sngt ok. tingkat 11. 
-xkesa jantina apa. lelaki ke, perempuan ke, tgh2 ke, dua2 ke, semua boleh.

sewa bulanan: RM 300-nego sampai jadi.

utk tau lebih lanjut, boleh contact straight this number ya! first come first serve. =)
kak siti: 019-6495 675
abg mie: 019-244 4722


apartment mcm ni ye, =)

eh bkn. main2 je. =) 
iklan ada benar. gambar katun adalah hiasan semata2. jd, sila telefon segera. =)

mau mati aku kena saman cite kat korang ni..

korang pernah pegi mkn kat hotel? pnh makan tomyam dorang? sedap x? sedap kan? harga pon s0dap. =) standard harga 1 bowl tomyam hotel paling murah adalah RM19.90++. kan? jadi dgn itu, aku nk bocorkan 1 rahsia beberapa hotel yg aku tau berdasarkan pengalaman aku sendiri and beberapa org kawan aku. huuu.. nama hotel xperlu mention la kot. lokasi adalah di kuala lumpur. 

kawan2, lepas ni, klu tibe2 korang teringin nk makan tomyam hotel xpon tibe termengidam, 
korang boleh bt sndiri sbijik mcm tomyam hotel punya. dan yg paling penting, hotel RM19.90++ utk sekali mkn. klu yg ni, 6 bulan pon boleh lagi. korang pegi beli ni ye, =)


oh! tolong jgn saman saya. saya org susah. niat saya ikhlas utk berkongsi.. huu~ =)

produk rambut paling ok pleasee..

kawan2, korang guna produk pnjagaan rambut ape ye? aku kan, sejak dari dulu lagi, xpenah jumpa 1 pon syampoo yg btol2 sesuai dgn rambut aku. pakai la ape pon, sume xmnjadik. 

kadang2, silap pakai, rambut jadi kering. tukar lagi. lepas tukar, jadi gugur. tukar lagi. lepas gugur, jadi keras. tukar lagi. dan gugur lagi. mmg gugur xabis2. apa produk terbaik utk xnak bg rambut gugur ye? jangan suh aku pkai santan udah la ye. xtahan eden...=)

xsanggup aku tibe2 kang terus jadi mcm ni ha..


kcian laki aku. tgh2 tdo kang, tibe2 terpegang kepala aku mcm ni. terus konpius, ni kepala bini dier ke bola bowling. nak2 pulak sblom tdo tu baru balik main bowling. kang ade dier cucuk lubang hdung aku bt mcm lubang jari bola bowling. naye aku! =)

ha?da 3 bulan si sotong paul mati?


eh, bile si sotong paul ni mati. mula2 kecoh 2-3 hari lepas. tibe2 ade yg bgtau, sbnrnya, sotong paul ni da 3 bulan mati. yang br mati 2-3 hari lepas ni sotong biasa2 je. si paul ni dikatakan dibunuh 3 bulan lepas dan di ganti dgn sotong biasa oleh penjaga akuarium tu sndri secara rahsia.

dia siap boleh ckp, semua sotong kurita bersaiz Paul dari segi luaran adalah sama. jadi, mustahil utk orang lain perasan yg si paul sbnr da mati 3 bulan lepas. dan dia mati kerana dibunuh. eh, xpasal2 cetus kontroversi plak kes si paul ni. kalah kes datuk sosilawati. huuhuhu..

siapa bunuh Paul?
Jiang Xiao, seorang penerbit filem mengajak masyarakat dunia menonton filemnya nanti yang berjudul "WHO KILLED PAUL THE OCTOPUS?". Tanpa mahu mengulas lanjut siapa pembunuh si Paul itu, Jiang hanya mahu masyarakat dunia menonton filemnya nanti dan katanya di situ, di dalam filem itu masyarakat dunia akan menemui jawapannya.


eh, mcm2. goreng masak kunyit baru tau! =)

selamat pagi..

selamat pagi jumaat kawan2! =)
dah jumaat da kan. cepat btol masa berlalu. esok da cuti. jalan2 jom! =) ala..masing2 kan br dapat gaji.. konpem sume poket tgh penuh lagi ni. hikhik!
pagi2 ni, meh kt cuci mata dgn pic baby2 yg comel ni ye.

 

ololo comeyny0oo.. anak sapo la ni haa... =)

eh?! ni apehal plak? mummy xbeli pampers eh? =)


**eh? asal aku tibe2 bt entry baby2 ni? mcm pelik je.. ade isi ke eden?huuu~ blom la wei! tgh bndera jepung, isi celah mane. =p

ish, xkan mlm2 pon jem..

Asal la tgh2 mlm buta mcm ni pon boleh jem kat chow kit ni. Mane xnye. Berebut2 dorang ni duk mjaja tepi jln.
Aku siap boleh konpius, ni malaysia ke indon? Rmai gile indonisem ni haa.. =)
Eh, korang jgn bli brg2 basah kat chow kit ni tau! Sbb ade tempat dorang proses segala makanan2 ni utk di masukkan dlm plastik contohnya mcm kerang, korang tau dorang proses kat mane? Huu.. 1 tmpt dgn tmpat smbelih babi.. Serius wa xtipu lu. Wa da serik beb. Cukup la sekali. Aku pnh bt entry sblom ni pasal cite ni. Darah kerang+darah babi= darah kebi.
Korang boleh mkn?! Say no pleaseeee~ =)

October 28, 2010

kenapa visitor malas komen entry kt?

lepas aku godek2 encik G.O.O.G.L.E,
salah satu sebab kenapa visitor kita malas komen entry2 kt adalah sbb ni, 


bkn semua orang rajin nak kecikkan anak mata semata2 nak taip balik bnde alah ni. sbb kdg2, tulisan ni kan mmg sengaja disusahkan utk dibaca. jadi, ssh utk dibaca, ssh utk ditaip, maka ssh la utk dikomen.
renung2kan. selamat beramal..... =)

mknan di petang hari... =)

korang nak? meh kt kongsi. =) tapi.. korang xleh mkn bnyk2 tau. xelok utk kesihatan. aku xpe. =) eh jap, korang panggil ape semua2 ni? 
klu kat kelate and terengganu, dorang biasa panggil ni 'cekedis', pnh dgr? bkn kudis tau!

CE-KE-DIS... =)

cnth ayat: mu nok makey cekedis? nnti aku beli ke mu so deh.... =)
ok lepas ni, sume boleh practice. huhu.

err..ok ke?

kawan2, nk mintak pendapat ni. aku xpnh pong pakai tudung mcm ni. ni pes time pakai. 
tgk org lain pakai comey je. kire aku pon budget nk jadi comey mcm dorang la. =)
tapi.. bile pes time pakai ni, rasa mcm xberapa selesa.. sbb takut nampak huduh bebeno. wlaupun mmg da sedia huduh. bile aku tny afiq, dier ckp ok. nak amek hati kot.. tp aku ni jnis xpuas hati skit selagi xtny banyak pendapat n pandangan. korang tlg kumen boleh? ok ke x aku pkai tudung mcm ni? klu xok, mampus aku xpkai da pasni. da la skali beli terus tiga. tamak btol! huhu..


ok x? biasa aku pkai tudung bawal mcm ni je,

mane lagi ok? klu xok pesen baru aku tu, aku nk g jual balik kat kedai aku beli ni. heee..~

tutorial iklan nuffnang lepas entry..

w0w! ramainya tny nadia mcm mana nak bt iklan nuffnang kat setiap lepas entry. =)
terus rasa mcm, oh! seronoknye jadi cikgu!
mungkin boleh terus apply position ni. tp cikgu tadika je la kot. heee~

korang tny mcm mane nk letak iklan ni kan?

 












ok mcm ni.

Dashboard- Design- Edit html- Tick expand widget templates dan cari code mcm ni.

<div class=�post-footer�>
<div class=�post-footer-line post-footer-line-1�>
<span class=�post-author vcard�>
<b:if cond=�data:top.showAuthor�>
<data:top.authorLabel/>
<span class=�fn�><data:post.author/></span>
</b:if>
</span>

LETAK CODE NUFFNANG DISINI.

<span class=�post-timestamp�>
<b:if cond=�data:top.showTimestamp�>
<data:top.timestampLabel/>
<b:if cond=�data:post.url�>

dan terus SAVE TEMPLATE.
siap!! =)

dia lagi..

cerita dier lagiii hari ni.....


“Saya menjadi keliru dan terkejut apabila Aidil dilaporkan pergi ke Mahkamah Tinggi Syariah untuk memfailkan permohonan sulh sedangkan sewaktu pulang untuk memulihkan kembali hubungan baru-baru ini, Aidil menyatakan dia menyayangi saya dan anak.

Bukan itu saja, dia turut berjanji akan menjaga rumah tangga kami dan memastikan kandungan saya yang baru berusia tiga bulan dalam keadaan baik. Bukankah permohonan dibuat Aidil itu untuk pasangan yang sudah bercerai. Masalahnya kami masih lagi suami isteri. 

Saya hairan apabila perkara ini berlaku selepas Aidil pulang bertemu keluarganya. Saya tidak mampu hendak berkata apa lagi, kini terpulanglah kepada Aidil untuk membuat keputusan. Sebagai isteri saya tidak mampu berkata apa. Lagipun pada fikiran saya kami tidak berhadapan dengan apa-apa masalah. Hubungan kami baik” 



**kahwin tu sng,tp.. dugaan lepas kawin tu kt xboleh duga. bile da kwin xsama dgn time bcinta. dugaan tu dtg lain mcm. klu time bercinta dugaan dtg bergolek.. tp bile da kwin, dugaan dtg meloncat. =) heee~

selamat pagi+dan terus selamat tghhari..


selamat pagi khamis dan selamat tghhari kawan2!! 
ni sbb skrg da pkol 11.10 pagi. baru hegeh2 nk bt entry. huu... 
ni la akibat bile ikut kata mata. eh, mata berkata2? xpasal2 hari ni bgn lambat. =) online je, bnde pertama aku bt, harus bkk acc nuffnang. check berapa org yg datang cni hari ni. xramai pong! trus mnyesal sbb bgn lambat. belog aku ni belog biasa2 je. bkn pemes pong. so, harus aku bt kesimpulan, no update no visitor. no visitor, no money. no money, no talk. dah lebih da ni..=p   br smgt.... =)


**xtau bape puluh kali da guna gmbr ni utk bt entry gudmorning. huhuu..

waktu idea mncurah2..

Kawan2, time bile idea korang mncurah2 ke ladang entry? Ade stgh org, pagi2 buta msti bnyk je idea bergolek2..
Mgkin aku da terbiasa sejak dari aku sekolah dlu2 kot. Tgh2 mlm mcm ni la idea aku mncurah2.. Semua bnde nak cerita.. Time aku blajar dlu, klu aku bc buku siang hari, ssh skit nk masuk kpala..
Mayb sbb cuaca pns kot. Huhu.. Xpsl2 salahkan cuaca. Tp serius, mgkin suasana mlm bt aku rasa tng and sbb tu sng je idea dtg..tp, bile da kwin, kena belajar tukar jadual.=P Kang laki I bising u..huhu.=)

October 27, 2010

poco2 dlm kdai mkn??

1 kawasan mkn yg ade semuaaaa jenis mknan, laksa ke satay ke, western food ke, shisha ke, nasi lemak ke, nk list kan sume, mau sampai esok pon xabis. =)
Sng cite, semua ada! Dan, siap ade poco2 live dlm kedai. Boleh tgk makcik2 n pakcik2 joget2. Meh dtg sini. Kt lepak same2. =) kat mane?

Midtown village, jln tun razak.
Dkt2 area bulatan kg pandan. Moh la kite! =)

beza bile guna mr.hp n miss lappy..

ni lagi sekali aku bt entry guna hp. Rasa mcm xbape selesa. Lagi selesa guna ladtop. Utk bt syarat ade entry tu boleh la.. Tp, tang kepuasan tu xbape nk puas. Huhu. Lagipon, bile bt entry guna hp xleh masukkan gambar. Eh, ke korang boleh? Mane tau kot2 aku je yg mundur xtau. =) klu korang tau, ajo la eden yo! Bile bt entry guna ladtop, boleh control jenis tulisan. Guna anak hitam kcik ni xboleh. Xpe la, jnji hapdet... Hehe

peneman setia..

setiap hari, setiap saat, setiap waktu, kau la peneman setiaku.. =)


masa mula2 beli bb ni ari tu, rasa menyesal pon ade sbb klu nk guna intenet, 
kne bayar RM68 sebulan. utk intenet sahaja. blom masuk kol and mesej lagi. ingatkan murah ajo! tp, bile pk2 balik, start 1hb 11 aku da xleh ngadap mis lappy ni 24 jam, 
harus aku teruskn niat nawaitu asal beli blackberry adalah utk beronline. =) sangguuppp..
jadi, 24jam adalah beronline! heeee~

kisah Rita Rudaini lagi..

 
time aku bc metro td, aku tgk ade lagi cerita rita rudaini dan aidil. 
xabis2 dugaan kisah perkahwinan dorang kan. aku mcm kecian sngt tgk dorang ni. 
terlalu bnyk dugaan walaupon si rita tgh mengandung anak kedua.
kt xberada di tempat dorang, kt xrasa apa yg dorang rasa. 
bg aku, sakit yang paling menyakitkan adalah sakit apabila melibatkan hati perasaan. bnda yang xboleh nmpak, xboleh pgg, xboleh sapu ubat. 
cerita kali ni, smlm, Aidil pegi ke mahkamah utk failkan permohonan sulh (perbincangan) dan hak penjagaan anak terhadap Rita. sulh tu apa kawan2? 

Kenapa Income Nuffnang saya sikit?

1. salah pilih Ads Preference.

ok mcm ni. korang da pasang cun2 da iklan nuffnang kat blog korang.
tapi, xpernah pon kuar iklan pizza ke, digi je, p ramlee ke.
dier asyik kuar mcm ni ajee..

tu maknanya, korang tersilap memilih Ads Preferance dalam Blog Manager. 
Sepatutnya Ads Preferance korang mestilah 'Show Global CPC ads' mcm ni.



utk tukarkan balik setting utk dapatkan iklan2 'berbayar' dari nuffnang, korang just:
 -click dekat blog manager di account nuffnang masing2.
-dekat colum add preference tu, korang pilih 'Show Global CPC ads.'


sudah siap! =)
income korang nnti akan dtg dari CPC ni la.
CPC= Cost Per Click. biasanya, RM0.25 utk 1 klik. no click no money. 
tp jgn korang sesaje je klik utk dapat duit. JANGAN. biar visitor korang yg click. 
sbb nuffnang boleh trace. once dier tau, konpem, duit2 korang tu dier akan tarik balik.



2. sila pasang ketiga-tiga iklan nuffnang utk mndapat lebih banyak duit.

ketiga2 kod ads iaitu SS, LR, dan LB wajib diletakkan di setiap sudut blog kt. 
Dan pastikan lokasi iklan nuffnang kita tu berada di tempat paling strategik. Yang paling mudah dilihat dan diklik oleh visitor kita.

Leaderboard/LB
-mesti bahagian paling atas blog.

Skyscraper/SS
 -bahagian paling atas di sidebar.

Large Rectangle/ LR 
-letak bawah post.



3. ada iklan lain selain dari NUFFNANG di blog.

iklan lain tu contohnya mcm iklan innity ke, Adsense ke, mmg xboleh. 
bkn xboleh, boleh.. tp.. jgn tny nape income nuff dapat skit. better korang pasang iklan nuffnang semata2. dorang mmg xsuka dimadukan. aku p0ng! =)


sekian, terima kasih! =)

sotong Paul da mati??


orang lain da lame tahu. aku baru tau pagi ni. kcian kan. huhu.
korang da tau blom sotong Paul yg disayangi and dikagumi time Piala dunia da mati? 
tapi biasa la. jangka hayat sotong mmg xlama pon kan. dlm 2-4 bulan je. pastu da xde da.
lepas ni dier xleh nk meramal lagi da. 
mane tau malaysia boleh pinjam dier utk ramal sapa yang menang pilihan raya. boleh? hahaha.. mau kena goreng masak kunyit dlu si paul ni. kan?

happy birthday Ardini Humaira! =)

Surat maya utk dni sempena hari lahir mu. ceh! mcm kapel la plak. huhu. =)
 
 
dear ardini humaira yg sngt baik hati,
selamat hari lahir. semoga panjang umur dan sentiasa di murahkan rezeki.
ayat mcm ni kt selalu dgr kn stiap kali org wish besday?
tp xpe. ni ucapan terbaik dan ikhlas dari hati nadia utk dini.
semoga dni akan berjaya dlm hdup, dlimpahkan rezeki, 
mndapat jodoh yg baik dan sempurna,
moga dni selalu sihat, dan moga segala2nya yg baik sahaja utk dni. =)

selamat hari lahir sekali lagi ardini humaira!!! 
dgr x? nadia jerit kuat2 ni. =)

pagi yang sungguh tenang..

selamat pagi rabu kawan2! =)
mate masih berat sbb smlm tdo lewat. korang perasan x blog aku ade perubahan?
perubahan besar jugak la bagi aku. bagi yg selalu dtg belog ni, mungkin akan perasan.
tp klu xperasan pon xpe. =)  jnji aku perasan. hehe

antaranya, 
da xde awek cun bertudung di sebelah kiri blog aku.
dan sebagainya... =)

semuanya adalah jasa blogger otai mmberi tunjuk ajar di jam 1 pagi. huhu =)

khas utk,

jasamu di kenang! hingga anak cucu cicit cuit.
korang xkan jumpa ben lain sebaik Ben Ashaari, percayalah. =)

October 26, 2010

5 bnde bila saya be-bruk-ben

kieyu, tq utk tag ini! =)
tapi.. apa sbnarnya yg tag ni nak sebenarnya ek? 
5 bnde yang saya bkk time saya online ke?
ke 5 bnde pasal saya mcm hobi ke, dan sbgainya?
xpe la kieyu, nadia jawab ikut kefahaman la. huhu.
5 bnde pertama yang saya wajib bkk bile saya berbroadband,

1. www.blogger.com
ini wajibal runnah. =) klu xbkk, rasa mcm xsenang duduk. 

2. nuffnang.com.my
ni sbb mata duitan. hhuhu.. xde la. setiap kali sy bkk page nuffnang ni, saya akan belek 1 1.
berapa org masuk hari ni, dari mana, bandingkan dgn hari2 lepas, 
dan tgk earning BE. of course.... =)

3. www.hmetro.com.my
wajib sbb nak tau perkembangan terbaru n boleh jadi point utk bt entry bile xde idea.

4. gmail.com
sbb bnyk bnde sume masuk email ni je. mane tau korang ade anta surat cinta ke. =)

5. tgk fesbuk adik2 saya.
sedihkan. kakak xde facebook. 
hanya pantau perkembangan terbaru adik2 dari fesbuk ajo le.. =)


5 je kan tag ni mintak?
klu x, mau saya listkan seeemmmuuuaaaaa skali belog korang. hikhik! =)


lagi gadis hilang tp ni kes lain..

Cinta Pengkid.
Abu Kassim Ismail, 58, dan isterinya, Faridah Hassan, 56, 
mendakwa membuat keputusan untuk datang ke Kuching sebaik mendapat tahu anaknya, Khalilah 
yang menghilangkan diri sejak 8 Oktober lalu, 
kini dipercayai berada bersama guru wanita berusia 24 tahun itu.

Abu Kassim yang bingung mengenai nasib Khalilah berkata, 
sebelum ini anaknya memiliki sifat baik dan tidak pernah membantah cakap ibu bapanya selain cemerlang mendapat 8A dalam Penilaian Menengah Rendah (PMR) tahun lalu. 

nota kaki: bdk ni sekolah agama di melaka. result da gempak!
tapi xtau mane silap.. mgkin semua lelaki bersembunyi koot... =)

'bunga' dulu dan 'bunga' sekarang =)

bunga dulu,




bunga sekarang,



unbelievable? believe it! =)


nota kaki: mmg org lepas bsalin mcm ni eh? =)
dulu cun habis, skarang cumil abis. hehe.
tp artis aku xheran. abis pantang esok2, konpem slim shaddy balik. kan?
kredit to: ohartis.com

baru saya faham..

kepada beberapa org blogger otai yang bnyk membantu aku tntg nuffnang sblom ni,
terima kasih ye. 
sekarang, baru saya faham macam mane dari buffered earing bertukar ke  
meter earning.
sbb saya kan br pes time dpt BE 2 mggu lepas.
huhu.. kecian kan. tp mmg btol. selama 4 bulan berbelog ni, 
2 mngu lepas baru dapat first BE. 
dan rupa2nya, selagi BE tu duk running, biar je la.
senget btol aku ni sbb boleh pulak tny, asal BE ni xbenti2.
ingtkan mmg setiap BE running utk semnggu je. huhu.
terus 2 BE ni merajuk dan terus mnjadik ME.

dari buffered earing mnjadi meter earning tu maksudnya,
bila iklan tu da bosan duk blog kt, dier akan stop kan iklan tu diblog kt.
dan advertiser tu akan bayar kt. 
bayar tu yang dipanggil meter earning.

mcm ni,

dan pagi ni, hati terus gumbira sbb nuffnang da tambah lagi 2 BE!
patah tumbuh hilang berganti. ceh! =)




selamat pagi..


selamat pagi selasa semua! =)
hari ini saya adalah sngt busy. ada beberapa perkara penting yang saya perlu uruskan.
smlm da medical check up. hari ni sambung lagi dgn kena pegi xray. 
entry pon xtau smpat siap x. 
mgkin xbnyk cerita hari ni sbb dalam kepala bnyk bnde tgh running. huhu..
knp harus medical check up? nnti sy bercerita ye. =)
breakfast j0m?

October 25, 2010

Tutorial muka surat

 muka surat blog tu yg mcm ni.


1st.
klik dkt design.


2nd,
click kat Add a gadget.


3rd,
click + kat HTML/Javascript



4th,
copy link ni,

<style>
.showpageArea {padding: 0 2px;margin-top:10px;margin-bottom:10px;
}
.showpageArea a {border: 1px solid #505050;
color: #000000;font-weight:normal;
padding: 3px 6px !important;
padding: 1px 4px ;margin:0px 4px;
text-decoration: none;
}
.showpageArea a:hover {
font-size:11px;
border: 1px solid #333;
color: #000000;
background-color: #FFFFFF;
}

.showpageNum a {border: 1px solid #505050;
color: #000000;font-weight:normal;
padding: 3px 6px !important;
padding: 1px 4px ;margin:0px 4px;
text-decoration: none;

}
.showpageNum a:hover {
font-size:11px;
border: 1px solid #333;
color: #000000;
background-color: #FFFFFF;

}
.showpagePoint {font-size:11px;
padding: 2px 4px 2px 4px;
margin: 2px;
font-weight: bold;
border: 1px solid #333;
color: #fff;
background-color: #000000;


}

.showpage a:hover {font-size:11px;
border: 1px solid #333;
color: #000000;
background-color: #FFFFFF;

}
.showpageNum a:link,.showpage a:link {
font-size:11px;
padding: 2px 4px 2px 4px;
margin: 2px;
text-decoration: none;
border: 1px solid #0066cc;
color: #0066cc;
background-color: #FFFFFF;}

.showpageNum a:hover {font-size:11px;
border: 1px solid #333;
color: #000000;
background-color: #FFFFFF;
}
</style>



<script type="text/javascript">

function showpageCount(json) {
var thisUrl = location.href;
var htmlMap = new Array();
var isFirstPage = thisUrl.substring(thisUrl.length-14,thisUrl.length)==".blogspot.com/";
var isLablePage = thisUrl.indexOf("/search/label/")!=-1;
var isPage = thisUrl.indexOf("/search?updated")!=-1;
var thisLable = isLablePage ? thisUrl.substr(thisUrl.indexOf("/search/label/")+14,thisUrl.length) : "";
thisLable = thisLable.indexOf("?")!=-1 ? thisLable.substr(0,thisLable.indexOf("?")) : thisLable;
var thisNum = 1;
var postNum=1;
var itemCount = 0;
var fFlag = 0;
var eFlag = 0;
var html= '';
var upPageHtml ='';
var downPageHtml ='';


var pageCount=5;
var displayPageNum=3;
var firstPageWord = 'First';
var endPageWord = 'Last';
var upPageWord ='Previous';
var downPageWord ='Next';



var labelHtml = '<span class="showpageNum"><a href="/search/label/'+thisLable+'?&max-results='+pageCount+'">';

for(var i=0, post; post = json.feed.entry[i]; i++) {
var timestamp = post.published.$t.substr(0,10);
var title = post.title.$t;
if(isLablePage){
if(title!=''){
if(post.category){
for(var c=0, post_category; post_category = post.category[c]; c++) {
if(encodeURIComponent(post_category.term)==thisLable){
if(itemCount==0 || (itemCount % pageCount ==(pageCount-1))){
if(thisUrl.indexOf(timestamp)!=-1 ){
thisNum = postNum;
}

postNum++;
htmlMap[htmlMap.length] = '/search/label/'+thisLable+'?updated-max='+timestamp+'T00%3A00%3A00%2B08%3A00&max-results='+pageCount;
}
}
}
}//end if(post.category){

itemCount++;
}

}else{
if(title!=''){
if(itemCount==0 || (itemCount % pageCount ==(pageCount-1))){
if(thisUrl.indexOf(timestamp)!=-1 ){
thisNum = postNum;
}

if(title!='') postNum++;
htmlMap[htmlMap.length] = '/search?updated-max='+timestamp+'T00%3A00%3A00%2B08%3A00&max-results='+pageCount;
}
}
itemCount++;
}
}

for(var p =0;p< htmlMap.length;p++){
if(p>=(thisNum-displayPageNum-1) && p<(thisNum+displayPageNum)){
if(fFlag ==0 && p == thisNum-2){
if(thisNum==2){
if(isLablePage){
upPageHtml = labelHtml + upPageWord +'</a></span>';
}else{
upPageHtml = '<span class="showpage"><a href="/">'+ upPageWord +'</a></span>';
}
}else{
upPageHtml = '<span class="showpage"><a href="'+htmlMap[p]+'">'+ upPageWord +'</a></span>';
}

fFlag++;
}

if(p==(thisNum-1)){
html += '&nbsp;<span class="showpagePoint"><u>'+thisNum+'</u></span>';
}else{
if(p==0){
if(isLablePage){
html = labelHtml+'1</a></span>';
}else{
html += '<span class="showpageNum"><a href="/">1</a></span>';
}
}else{
html += '<span class="showpageNum"><a href="'+htmlMap[p]+'">'+ (p+1) +' </a></span>';
}
}

if(eFlag ==0 && p == thisNum){
downPageHtml = '<span class="showpage"> <a href="'+htmlMap[p]+'">'+ downPageWord +'</a></span>';
eFlag++;
}
}//end if(p>=(thisNum-displayPageNum-1) && p<(thisNum+displayPageNum)){
}//end for(var p =0;p< htmlMap.length;p++){

if(thisNum>1){
if(!isLablePage){
html = '<span class="showpage"><a href="/">'+ firstPageWord +' </a></span>'+upPageHtml+' '+html +' ';
}else{
html = ''+labelHtml + firstPageWord +' </a></span>'+upPageHtml+' '+html +' ';
}
}

html = '<div class="showpageArea"><span style="padding: 2px 4px 2px 4px;margin: 2px 2px 2px 2px;border: 1px solid #333; background-" class="showpage">Page '+thisNum+' of '+(postNum-1)+': </span>'+html;

if(thisNum<(postNum-1)){
html += downPageHtml;
html += '<span class="showpage"><a href="'+htmlMap[htmlMap.length-1]+'"> '+endPageWord+'</a></span>';
}

if(postNum==1) postNum++;
html += '</div>';

if(isPage || isFirstPage || isLablePage){
var pageArea = document.getElementsByName("pageArea");
var blogPager = document.getElementById("blog-pager");

if(postNum <= 2){
html ='';
}

for(var p =0;p< pageArea.length;p++){
pageArea[p].innerHTML = html;
}

if(pageArea&&pageArea.length>0){
html ='';
}

if(blogPager){
blogPager.innerHTML = html;
}
}

}
</script>

<script src="/feeds/posts/summary?alt=json-in-script&callback=showpageCount&max-results=99999" type="text/javascript"></script>
<div style="text-align:right;font-size:10px;color:000000;margin-top:15px;display:none;"> <a href="http://rias-techno-wizard.blogspot.com/2008/07/page-navigation-hack-for-blogger.html">Grab this Widget ~ Blogger Accessories</a></div>


**utk dekat tulisan merah tu, korang boleh tukar sndri sama ada nk muka surat tu hingga muka surat 10 ke, 15 ke, korang boleh try sndri ye.


5th,
dah siap paste semua, terus Save ye.

6th,
just tarik gadget tu ke bahagian footer mcm ni.


7th, 
save dan siap... =)
boleh try tgk kat kaki blog masing2 ye.
mesti akn jadi mcm ni,

selamat mncuba!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...