July 30, 2010

pendapat aku tntg Salt

kan semalam aku ada gtau k0rang yg aku excited nk g tgk cite SALT ni...
so, smlm, aku g la tgk.. movie start pkol 8.45 pm..

so, review aku tntg cite salt ni...
x best lansung berapa best la..aku punya la excited, pkol 8pm da ciap nk gerak da..
sbb aku rasa, aku tgk iklan dier, the making of dier, mcm bestnyeee..
tp, klu nk bandingkan antara citer ni,yang aku tgk mggu lepas,

laaaggiii best citer sorcerer's apprentice ni...
betol..aku pon mcm xsangka gak...
salt ni best bahagian action dier je..
action dier,mmg mnjadik sbb ade jolie.. =)
tp, dari segi keseluruhan, xseperti yg aku agak la.. =)
citer ni salt ni main point dier, 'dendam'..
nk citer lebih2, xbest plak k0rg nk tgk nanti..
so, k0rg g tgk sndri k.. =)
nnti boleh share kt comment aku, wokeh?

July 29, 2010

Berbaloi x?

ada x siapa2 kat sini ada jam mcm ni?
k0rang beli kat mana ek?
aku nk cite ni..
td, aku on the way balik dari service kereta,
time aku tgh tnggu lif, ada la sorang sales girl ni datang kat aku...
dier promot kat aku beli jam ni.. aku mula2 xberapa nk amek kesah sngt..
tp, bila pk2 balik, mmg aku plan nk beli jam..
sekali, bila dier tnjuk apa kelebihan jam ni berbanding jam2 lain, 
aku terus jatuh cinta..
boleh tukar2 warna tali utk match dgn baju, boleh tukar bezel2 dier..
sngt menarik ok! 
tp..aku xtunjuk lagi yg aku mmg excited sbb aku tkt mahal..
sekali tgk, mau beratus ni..sbb smart gile.. siap ada warranty 3 bulan lagi..
bile dier bgtau, "kak, ada promosi ni..2 mggu je..Company kami nk test market..
harga asal RM129.90..
tp utk harga promosi ni, kami bg akak RM60.."
mau aku xterdiam? apa lagi.. terus rembat!

aku nk tnjuk kat korg picture  jam aku beli ni tp camera hp aku plak bermasalah..
aku try google pic jam mcm ni.. nasib baik had0w.. iras2 la..bezanya, brand je..





berbal0i-baloi... ada sape2 nk aku t0long belikan?
sbb sales girl tu ada bagi contect number dier..klu nk, aku boleh tlg belikan..

I'm the winner!!

eh2.. btol ke ni? mcm xpercaya p0n ade.. =)
kan aku ada join contest kat blog zie madini semalam..
aku ni tiap2 hari bkk blog dier.. saja mncuci mata....
sekali time aku bkk smlm, ade contest teka gambar..
tengok je gambar tu, aku da excited lebih da..
sbb aku ada jgk benda alah yg dlm gambar tu.. so berkemungkinan besar la k0t aku boleh menang...k0non..hahaha
sekali, mmg aku btol2 menang.. lagi la wa excited! =)


c... my name as the winner in her contest entry.. i like...
zie, aku da email ko yunk ape yg ptt.. 
skunk keje tnggu pak posmen la plak..
zie, once again, 
thank you s00oo much!


Salt

waa.... da lame giler aku tunggu nk tgk citer ni kuar!! 
dalam 4 bulan da k0t aku duk tunggu2..
tgk dier punye the making of mcm best giler!! tp xtau la btol2 best ke idakk..
konpem mlm ni aku g tgk..tiket da book siap2 da.. =)
nnti aku update k0rg best ke xbest..

and lagi 1, aku nk tgk sngt citer ni sbb nk tgk si pempuan canteekk ini..
mkin tua mkin cantek kn?
aku plan time aku pregnant esok2, aku nk tampal kat dinding umah aku bnyk2 gmbr pmpuan ni sbb nnti baby aku kuar, muka sebijik mcm jolie, b0leh?
hahahha =)

diSaat..


Disaat kamu ingin melepaskan seseorang,
ingatlah pada saat kamu ingin mendapatkannya..

Disaat kamu mulai tidak mencintainya,
ingatlah saat pertama kamu jatuh cinta padanya..

Disaat kamu mulai bosan dengannya,
ingatlah selalu saat terindah bersamanya..

Disaat kamu ingin menduakannya,
bayangkan jika dia selalu setia ..

Saat kamu ingin membohonginya,
ingatlah disaat dia jujur padamu..

Maka kamu akan merasakan erti dia untukmu..
Jangan sampai disaat dia sudah tidak disisimu,
Kamu baru menyedari semua erti dirinya untukmu..

Yang indah hanya sementara
Yang abadi adalah kenangan
Yang ikhlas hanya dari hati
Yang tulus hanya dari sanubari

Tidak mudah mencari yang hilang
Tidak mudah mengejar impian

Namun yg lebih susah, mempertahankan yg ada.. 
Kerana..walaupun tergenggam bisa terlepas juga..

Ingatlah pada pepatah,
"Jika kamu tidak memiliki apa yang kamu sukai,
maka sukailah apa yang kamu miliki saat ini"

Belajar menerima apa adanya dan berpikir positif

Hidup bagaikan mimpi, seindah apapun,
begitu bangun semuanya sirna tak berbekas

Rumah mewah bagai istana, harta benda yang tak terhitung, 
kedudukan, dan jabatan yg luar biasa, namun..

Ketika nafas terakhir tiba, sebatang jarum pun tak bisa dibawa pergi
Sehelai benang pun tak bisa dimiliki

Apalagi yang mau diperebutkan
Apalagi yang mau disombongkan

Maka jalanilah hidup ini dengan keinsafan nurani

Jangan terlalu perhitungan
Jangan hanya mau menang sendiri

Jangan suka sakiti sesama apalagi terhadap mereka yang berjasa bagi kita..
Belajarlah tiada hari tanpa kasih

Selalu berlapang dada dan mengalah
Hidup ceria, bebas leluasa

Tak ada yang tak bisa di ikhlaskan
Tak ada sakit hati yang tak bisa dimaafkan
Tak ada dendam yang tak bisa terhapus...

note: renung-renungkan, selamat beramal!!.. =)

Dhiya Asyilla, hAppy besdAy!!

laling...
u look s0Ooo cute in this pic and actually i amek dis pic with0ut ur permission rite? =)
tp xpe, ko tau kan kat mane aku curik pic nie.. hehe
sayangg, happy bday too you..
happy bsday, too you... happy besday too dhiya asyilla..
happy birthday too YOU.....

wlaupun kt jauh, tp aku xpnh lupa mu ye.. jg diri el0k2!
ade masa kt jumpa lagi k, muah!

**note: abskn study cepat2, nnti kang boleh kawin cepat2 mcm aku.. =)


Utk Contest Zie Madini

 
contest ni datang dari perempuan cantek ini!
Zie, haha...beria aku nk jawab contest ko ni yg sbb aku p0n ade bnde alah ni! =)
so, rasanya mungkin k0ot aku boleh menang....
hehe...boleh?
 
 
and jawapanya adalaahh...
dlm box ni ada dapur gas.. 
biasanya org guna utk bwk g travel or picnic sbb sng nk bawak pegi mane2
and dier guna gas yg sangaat kecik and jimat..
harga dia lebih kurang dalam rm39++..
btol x zie? ke nk kena bg details lagi?
hehehe..

July 28, 2010

Cake Cutting


Ni picture2 time acara potong kek.... time ni da ptg da... 
kan majlis kawin aku one whole day...penat gile k0t..

10 am-11am: majlis akad nikah 
12pm-4 pm: majlis bersanding, mengenal menantu, mkn beradab, layan 
tetamu seramai and seboleh mungkin.
4pm-5pm: acara potong kek
6pm: sepatutnya da start ngemas2 da tp xboleh lagi sbb still ade guest.


kek aku ni sebenarnya 3 tingkat.... tapi... kecik beben0r..
dlm banyak2 perjanjian and perbincangan dgn wedding planner aku, 
ni antara bnde yg aku xberapa nk puas hati... tp xpe la..
mls nk amek serius..

mula2 aku mcm nk control2 ayu..sbb segan kot ramai org..
tapi si syafiq ni, kerjanya gelak je...sekeh kang baru tau!
terus hilang ayu aku. cis! =)


muka masing2 da penat... nak senyum pon da xlarat.. 
tipu la tue! =) 
make up sume da cair..ha.. ni lagi 1 aku bengang dgn mak andam aku, aku bayar ko utk one whole day make up,
suppost paling kurang pon, ko kena otter make up 3 kali, haramm....
ko make up kan aku sekali je.. time pagi2 buta nk g akad nikah.. 
and the rest, batang hidung ko pon aku xnmpk.... 
baju2 sume aku kena pkai sndri, fitting sndri, crown benda alah yg atas kepala aku pon aku kena pkai sndri, 
mmg kerja mak andam mcm ni ke sume?
bkn ke kena get ready klu aku suh otter ape2 tntg penampilan aku?
bengang gile aku...kpd kwn2 yg blom kawin n yg akan khwin, 
pls make sure korg nnti xjd macam aku ni k... 


note: kahwin tu seronookk..tp, kne ada perancangan and persediaan yg sempurna..

July 26, 2010

Bersanding


Acara Bersanding

ni la picture pelamin aku with kanan kiri hantaran..


masa pihak sebelah family syafiq sampai. 
utk pengetahuan korang, aku belom ready sepenuhnya lagi time ni.. disebabkan terlalu & tersangat rushing, aku xsempat nk touch up make up aku..
tibai je la..kang kecian plak dorg tnggu lame2..
nnti aku jgk yg kne bebel..

c... our pengapit.... 
pengapit pmpuan tu bff aku..ni la nini.. 
and pengapit lelaki tu adalahhhh adik aku...
muka ketat je sbb dier pnt cari songkok dier xjmpe2.. ntah sape yg rembat..

  
dari hati: 
dear mama papa,
terima kasih sbb besarkan kakak dgn pnuh kasih sayang and kemewahan yg xde tolak banding..
kakak bersyukur and sntiasa berdoa, moga Allah sentiasa lindungi mama papa. 
terima ksih mama papa sbb bagi kepercayaan sepenuhnya pada kakak utk pilih jalan hidup dan pasangan hidup kakak sendiri..
mama, papa.. jgn risau ye..
mama papa tau kan syafiq adalah satu2nya lelaki terbaik n tercipta utk kakak sjk 10 tahun dulu lagi..
wlau siapa diri kakak, walau kat mane kakak tinggal, kakak xpenah lupa, kakak ttp anak mama and papa..sampai bile2..sama seperti nama kakak yg sentiasa ade name papa mama  bersama2..
dunia dan akhirat..
Nur Nadia Farahida binti Mohd Sabri
Nur Nadia Farahida binti Rose Liza

 Ya Allah, 
kau peliharakan la kedua ibubapaku sebaik mungkin sepertimana mereka pelihara ku sejak dari kecil.. Amin..


ni time makan beradab.. baju merah mama papa aku... and bj biru ibu and ayah syafiq...
hidangan pengantin 100% hasil decoration mmber2 aku dari 
Crystal Crown Hotel Kuala Lumpur..
thanx alot to kak limabg fifi, kuzai gedih, nash, and abg wan.
wlaupon korg teerrpaksa bt, tp hasil ttp marvelouss!
yg xtahannya, pengantin mkn sikit je.. selebihnya, korang je tau.. cis! 





time ni xramai org lagi..




tiap kali tgk picture ni, msti terbayang2 kesedapan lauk2 ni..
gulai daging, ayam masak merah, ikan masin, kerabu machang, umbuk kelapa and pencuci mulut buah tembikai..
ma, lapar la..msk mcm ni lagi boleh? =)


with my lovely mum and sister, kak ji..


 ni kak gg punye family.. merangkap family abg ipar aku..huhu

 
Cuba bagi aku berposing2 romantik dgn syafiq jap.. boleh? =)














Akad Nikah

Da bape hari aku xupdate blog...
Angin malas dtg lagi..huhu.. ari ni aku nk citer full story time hari wedding aku...
tp mayb lagi bnyk gmbr dari story mory.. xpe la kot..

Acara Akad Nikah

ni la hasil design k'gg a.k.a biras aku.. actually,
aku baru perasan.. rupe2 nya, inai aku ni, tgn kiri xseterang warna kat tgn kanan..
si k'gg duk pesan dgn aku, jgn main air la..mandi xley lame2 la..
masalahnya..
sy xboleh duduk diam sambil tgk org lain bt keje 
and saya mmg mandi lame2.. nk bt mcm mane tu kak? hahaha
last2, pasrah je la..

8.30 pagi..
tgh bersiap nk g akad nikah kat masjid.. wlaupon xckup tdo,
sejam je aku tdo ok! tapi, semangat ttp ad0! mane tidaknye..
aku yg nak kawin.. =)


the biggest and newest masjid in besut..
siap ada lift bagai lagi..
Masjid Hadhari, Besut.. tmpat aku akad nikah..

klu korang nk tau, ape yg aku pk time ni, aku terpk, btol ke aku yg kawin ni..
mcm xpercaya pon ad0! tp sekali bile tgk syafiq melangkah masuk masjid n terus duduk dpn tok kadi, mak aii.. hensem nye.. terus nak kawin! =)


time ni tok kadi tgh bg khutbah tntg perkahwinan and ajar syafiq cara nk lafaz akad nikah..
ye ye je tok kadi ajar dia lafaz pendek utk memudahkan dia, sekali, 
time dier lafaz, xingat da ape tok kadi ajar, 
keluar lafaz panjang yg dier da hafal hari2.. huhuhu

muka gembira+berdebar=xsabar2 =)


dengan sekali lafaz, alhamdulillah..
im yours..fully yours.. and same goes to you my dear..

sukeee..... =)

aku sngt2 suka pic ni ok..

July 20, 2010

A moment to remember.. =)

Date: 7hb 6, 2010
Place: Lot 3369, Kg Cherang Meliling, Jalan Kubang Depu, 22000 Besut, Terengganu.

tarikh ni konpem2 aku xkan lupe sampai bile2 sbb tarikh ni la membuktikan, 
aku da bergelar seorang isteri..
berat tanggungjawab yang aku kena pikul tapi aku da bersedia utk hadapi sume tu.. 
insyaallah..
alhamdulillah jodoh kami panjang dan kami kenal since tahun 2000..
lain kali la aku cite mcm mane aku boleh kenal dgn afiq.. 
now aku nk cite tntg wedding aku dlu....

Before Wedding

ni pic kad kwin aku....

ni picture time aku g amek dome yg aku sewa kat UITM Dungun..
2 days before wedding aku.. punye la berat bnde alah ni....
and baju putih tu, pakcik aku ekceli.. adik bongsu mama..
to ayahsu, tlg jgn perasan anda hensem ye, xperlu posing lebih2 ok! =)


ni,rangka2 pelamin aku... blom siap sepenuhnya..
 


ni antara beberapa jenis goody bag yg nk kasi kat tetamu2 yg datang..
dlm goddy bag ni ade goblet and cheese cake yg xberapa nk cheese..


ni salah satu khemah yg guna time wedding aku ni...
lupe nk gtau, tema kahwin aku ni wrna merah.. dats y bnyk bnde warna merah..
 


malam berinai... 
the inai designer ni kakak ipar afiq.. merangkap biras aku..
betol ke org panggil biras? ye la kot..
actually, biasa dier caj RM80 utk sesi berinai..
tapi, nk xnak, wlaupun xrela dier ttp kena bagi aku foc..
haha.. lagipon, dier lukis2 je..
sorg lagi inai designer aku mlm tu nini..
bff aku..dier yg pkaikn inai kat kaki and tangan aku sepenuhnya..
kgg, tq so much ye.. i tau u sbnrnye terpaksa suka design inai utk i ni..=)


 hadiah2 yg aku trima 2 hari sblom kwin..
2 hari SEBELUM ye... =)


punye la ssh nk jaga n belai bunga2 ni..
fresh flower ni sampai mlm.. sbb..klu siang hari, kang bunga ni kecut..
wlaupon sampai mlm, ttp kena spray la, kne tuang air dkt span dier bagai la..
aduh.. leceh btoll.. nk xnk, kne bt jgk.. 
klu x, sia2 je byr mahal2..kn mama? =)




klu iktkn hati aku, mau nye aku  letak sume gmbr2 preparation utk kawin aku ni..
tp, disebabkn ladtop aku da panas n slow je..
aku da malas..
so, nnti aku sambung ngn time wedding ok..









July 17, 2010

Saman



Aku tgh terfikir, name aku black list saman x.
Sbb apa, aku risau kang tibe2 saman aku da stok berdozen2..
Mati aku! So, aku godek2 mcm mane nk check saman on9,
Now aku da tau da.. mayb korg da lame tau kot..
Tp, pada sapa2 yg xtau tntg check saman on9,
Aku share dgn korg k...
Just click kat picture bwh ni.. orait?
And to mama, papa and abang, don’t worry...
Nama u all clear dari saman wokeh bebeh! =)


July 16, 2010

akhirnya..

dear diary,
ari ni 16 julai 2010.
first entry yg aku tulis after da lame gile terpikir to have my own blog..
bukan bile tgk org lain ade blog aku pon nak ade blog. x.
cuma, sebelom ni, aku xde kesempatan utk mengadap ladtop hari2 utk tulis ape yg terbuku dihati.
blog ni aku bina utk reference aku suatu masa nnti.. =)

the yellow is me!



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...